Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaineris pataria: Robertas Kalinkinas siūlo vėl atsiversti senuosius mados žurnalus

Statūs, siauri laipteliai į grožio karalystę – toks kelias laukia kiekvieno, panorusio apsilankyti dizainerio Roberto Kalinkino studijoje. Viename Vilniaus loftų savo dirbtuves įkūręs jaunas vyras pasitinka mus kartu su žmona, ištikima pagalbininke Agne, bei dviem jų auginamais šunimis. Linksmuolės Spurga ir Gilė – tik pusė poros augintinių gaujos.
Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje
Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje / Viganto Ovadnevo nuotr.

Tačiau, kad ir kokie meilūs keturkojai bebūtų, skubame dairytis – kokių sezono naujienų yra paruošęs Robertas ir kokią moterį šią vasarą jis įsivaizduoja.

„Moterį matau ryškią, su daug spalvų. Pasteliniai tonai visada ant bangos, bet juos reikia skiesti ryškiais akcentais, pavyzdžiui, kokia ryškia sage. Tačiau su aksesuarais reikėtų elgtis atsargiai – vienu drabužio ryškumą prigesinti, kitu paryškinti“, – patarė ne vieną žinomą moterį rengiantis mados kūrėjas.

Viganto Ovadnevo nuotr./Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje
Viganto Ovadnevo nuotr./Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje

Tegyvuoja moteriškumas!

R.Kalinkinas sakė šiemet siekęs pabrėžti moteriškumą. „Kiekvienas drabužis turi siluetą, beformių siuvome labai nedaug – stengėmės išryškinti figūrą, pabrėžti moteriškumą. Akcentuojamas siauras liemuo. Anais metais darėme tą patį ir šiemet likome sau ištikimi. Ant bangos yra ir bus platėjantys drabužiai: trapecijos formos kelnės, platėjantys šortai, vadinamasis jūrinis stilius, kelnės-sijonai. Pabrėžiame auksą, mums patinka ta spalva, mes daug kur ją naudojame. Ypač gražiai dera prie tamsiai mėlynos – pavyzdžiui, tokios spalvos švarkas su auksinėmis sagomis“, – tarsi mintyse piešdamas kalbėjo vaikinas. Robertas patikslino, kad kolekcijoje yra ir vienetinių ryškių rūbų, tokių kaip tunikos ar marškiniai. Kai kuriems modeliams kūrėjas moteriškumo prideda kaspinėliais ar dirželiais. Visais jo drabužių papuošimais, užtrauktukais, sagomis ir kitomis grožybėmis rūpinasi auksarankė žmona Agnė Jasiulevičiūtė-Kalinkina.

Nuogumas – su paslaptimi

Pasak R.Kalinkino, praėjusiais metais buvo madingi nuogi pečiai, o šį sezoną madingojo nuogumo zona nusileido žemyn. „Madinga nuogas liemuo, nuogas pilvas. Kas turi galimybes ir duomenis – tegu rodo šias kūno vietas. Patrumpinti švarkeliai, patrumpinti marškinėliai, pusiau peršviečiami gaminiai – plono šilko tunikos. Kuo daugiau drabužis atskleidžia kūno, tuo geriau. Japonijoje geišų laikais kaklas buvo vienintelė vieta, seksualiausia, patraukliausia moters dalis, su kuria jos galėjo gundyti vyrus. Šiandien viskas yra kitaip, tačiau riba tarp patrauklumo ir gašlumo yra labai plona. Aš esu linkęs atskleisti odos spalvą per ploną audinį, per šifoną, šilką, tokio nuogumo gali būti daug, bet jis bus subtilus ir gražus. Čia kaip garsioji dizainerės Stellos McCartney suknelė, kurios siluetas pusnuogis iš vienos pusės, o iš kitos ji juoda. Ta suknelė labai graži, nors po ja net nėra liemenėlės“, – pastebėjimais dalijosi dizaineris.

Viganto Ovadnevo nuotr./Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje
Viganto Ovadnevo nuotr./Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje

Dizainerio šiltojo sezono kolekcijoje, kaip ir visada, netrūksta kūno spalvos. Tai neutrali spalva. „Odos spalva man patinka, ją naudoja ir daug Lietuvos dizainerių, ko gero, žymiausia iš jų – Ramunė Piekautaitė“, – sakė Robertas.

Apie spalvas

Anot R.Kalinkino, drabužių spalvų pasirinkimas – labai individualus reikalas. „Dauguma moterų neturi modeliams būdingų figūrų. Net jei ir turi duomenis, reta mergina tuo tiki, ji atrodo sau per stora ar per plona. Nors sakoma, kad juoda mažina, o balta didina, aš su tuo nesutinku. Dalis tiesos yra, tačiau esu matęs atvejų, kai nemodeliškos figūros moteriai puikiai tiko balta spalva. Kiekvienas turi bandyti ir atrasti pats. Pavojingos yra sintetinės spalvos, nes jos atrodo nenatūraliai ir gali gadinti vaizdą. Violetinė spalva taip pat visuomet didina, nors šioje kolekcijoje šios spalvos naudojome nemažai – ir paltukams, ir švarkams“, – pasakojo mados kūrėjas.

Dizaineris sakė, kad jam pati mieliausia smaragdo arba sodri žalio aksomo spalva. „Ši spalva dažniausiai visiems tinka, ji tauri, atrodo prabangiai. Ši spalva galbūt labiau skirta ne dienai, bet vakarui. Bet kokiu atveju tai gera spalva. Jokios kitos taip neišskirčiau. Juoda yra juoda, o balta – balta. Žinau tik tiek, kad žmonės prisibijo blizgių audinių, dažniausiai manoma, kad jie tinkamesni šventinėms progoms“, – dėstė dizaineris.

Atgal į praeitį

Pasak R.Kalinkino, prieš dvejus ar pusantrų metų pasaulio mada sugrįžo į 6-7 dešimtmetį, o dabar dar „paankstėjo“ – karaliauja 4-5 dešimtmečio motyvai. „Tada seksualumas nebuvo akcentuojamas. Buvo manyta, kad moteris neturi reklamuoti kūno, tai buvo laikoma blogo skonio ženklu. Madingiausios aukštos laivelio formos apykaklės iki raktikaulio su kuo atviresniais pečiais, krūtinė nėra pabrėžiama. Pats aš šios taisyklės nelabai paisiau, sukūriau drabužių ir su giliomis „V“ formos iškirptėmis, ir gilesnius laivelius, tačiau aukštumoje – senamadiški siluetai. Nuo 6-ojo dešimtmečio nepabėgsime – jis visur, ne tik dizainerių kūryboje, bet ir parduotuvių lentynose“, – teigė jis. Nors pats Robertas dažniausiai renkasi vienos spalvos audinio drabužius, jis paantrino kitiems kūrėjams sakydamas, kad šį sezoną ypač populiarūs gamtos diktuoti raštai, džiunglių motyvai.

Viganto Ovadnevo nuotr./Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje
Viganto Ovadnevo nuotr./Viešnagė Roberto Kalinkino studijoje

R.Kalinkino teigimu, įvairių figūrų mados gerbėjos niekada neprašaus pro šalį vilkėdamos aukšto liemens sijoną su laisva tunika, sukišta į sijoną, arba su laisvais marškiniais. „Prie ryškių sijonų tinka ryškūs batai. Prie platėjančių kelnių visada tiks marškiniai, net nebūtina juos sukišti į kelnes. Sukišti marškiniai – klasika, nuo jos nepabėgsi ir po dešimties metų“, – įsitikinęs Robertas.

Aksesuarai pagal Robertą

Batai. Madingi sunkūs, sudėtingos konstrukcijos bateliai – su aukšta ištisine platforma ar kulnu. Ryškios aukštakulnių spalvos – mėlyna, raudona, ypač jei jie vienspalviai ir beraščiai.

Diržai. Ploni ir platūs. Plačiais slepiamas perėjimas tarp viršutinės ir apatinės kūno dalies rūbų, taip pat figūros trūkumai. Ploni diržai skirti toms, kurios nori išryškinti siaurą liemenį.

Rankinės. Geriausios rankinės požymis tas, kad ji pagaminta iš odos. Vienspalviai gaminiai arba ne daugiau kaip trys spalvos rankinėje atrodo kur kas geriau nei labai ryškios rankinės. Madingos paprastos, geometrinės formos. Daiktas turi būti labai sudėtingas, bet atrodyti labai paprastai, pavyzdžiui, – vientiso odos lapo rankinė su vos dviem siūlėm.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius