Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Donata Virbilaitė pasipiktino: kodėl kai kurie prisistato dainininkais, bet žiopčioja pagal fonogramą?

Realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusi, dabar karjeros Londone siekianti dainininkė Donata Virbilaitė pasipiktino tais atlikėjais, kurie savo pasirodymų metu dainuoja pagal fonogramą.
Donata Virbilaitė
Donata Virbilaitė / Vaivos Gervės nuotr.

15min D.Virbilaitė pasakojo nesuprantanti, kodėl daug Lietuvos atlikėjų mėgsta dainuoti pagal fonogramą. „Trečiadienį labai įsiskaičiau į lietuvišką spaudą ir, be abejo, kaip muzikantei, gyvenusiai ir dirbusiai muzikos pasaulyje Lietuvoje, užkliuvo gal trijuose straipsniuose dainininkų – taip prisistato merginos – atsakymai į klausimą, kodėl nusprendė dalyvauti viename ar kitame projekte. Visos kartojo tą patį: noriu įrodyti, kad galiu dainuoti gyvai“, – sakė D.Virbilaitė.

Toks atsakymas ją ir išprovokavo: „Šiaip kas mane pažįsta žino, kad aš savo nuomonės garsiai nereiškiu. Ramiai sau gyvenu, dirbu, dainuoju, bet jau nebegaliu... Aš nesuprantu tų atlikėjų. Dirba kaip muzikantai, ima už tai pinigus, bet va po kelių metų nusprendžia, kad dar reikia įrodyti, kad gali dainuoti gyvai! Tai dainuoti apskritai galima tik gyvai. Kitaip galima nebent žiopčioti paleidus įrašą!“

Aš nesuprantu tų atlikėjų. Dirba kaip muzikantai, ima už tai pinigus, bet va po kelių metų nusprendžia, kad dar reikia įrodyti, kad gali dainuoti gyvai!

D.Virbilaitė 15min pasakoja nesyk girdėjusi kolegų pasiteisinimų, kodėl jie renkasi dainuoti pagal fonogramą. „Tikrai ne kartą teko girdėti kvailus pasiteisinimus: netinkama aparatūra, prastas gitaristas, prastas mikrofonas, sergu, kosėju. Ir tai net iš žmonių, kurie, asmeniškai žinau, moka dainuoti. Bijo, kad kokią kliurką paleis į eterį jei neišgirs... Žinote, jau geriau ta kliurka ir tikros emocijos, nei žiopčiojimas“, – svarsto atlikėja.

Bet pala pala... O gal kai kurie atlikėjai iš tiesų tik pagal fonogramą žiopčioti ir temoka? „Šiuo klausimu susilaikysiu. Manau, bet kuris muzikinį išsilavinimą turintis žmogus puikiai girdi, kas gali, ir kas negali dainuoti. Jei kažkas sugebėjo šioje sferoje iš to susukti biznį – sveikintina. Pažįstu ne vieną žmogų iš mūsų šou pasaulio, kurie tikrai nėra dainininkai, bet puikiai iš to uždirba pinigus. Ir, svarbiausia, niekam nieko neįrodinėja“, – sako Donata.

O pati D.Virbilaitė ar tik nėra dainavusi pagal fonogramą? „Galiu drąsiai ranką pridėjusi prie širdies pasakyti, kad „ant įrašo“ paskutinįkart žiopčiojau prieš 10 metų, kai vyko realybės šou. Nesu Beyonce ir klaidų neišvengiu. Bet jau geriau nedidelės klaidelės nei suvaidintos emocijos“, – atsako.

O ar būna taip, kad dainininkų kas prašytų žiopčioti, bet ne gyvai dainuoti? „Taip, garsistai mūsų televizijose mėgsta dainininkus su įrašais, nes juk taip susitaupo šitiek darbo. Bet aš kiek dalyvauju laidose, visada dainuoju, o ne žiopčioju. Užsakovai niekada nenori fonogramos. Ir išvis, žmonės, nesuprantantys muzikos, dažnai nesupranta, įrašas tai ar gyvas atlikimas. Taip ir televizijose. Kažkas lyg buvo pradėjęs taktiką su ženkleliu „dainuoja gyvai“ išskirti. Gaila, dar ne visos laidos taip daro.“

Pokalbį su 15min D.Virbilaitė baigia žvelgdama plačiau: „Šiaip jau šešeri metai, kaip gyvenu, dirbu ir muzikuoju ne Lietuvoj. Labai dažnai žmonės nustemba, kiek daug šou pasaulio žmonių Lietuvoje vis dar žiopčioja pagal įrašą. Na bet džiaugiuosi, kad Lietuvos prodiuseriai kuria vis daugiau projektų gyvam garsui.“

Vaivos Gervės nuotr./Donata Virbilaitė
Vaivos Gervės nuotr./Donata Virbilaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius