Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Katkus kartais apsiverkia iš laimės

Šį penktadienį muzikiniame pokalbių šou “Auksinė blykstė” aiškinsis, kas garsiems Lietuvos žmonėms teikia daugiausia taip trokštamos laimės. Kas ją pajaučia pasiekę karjeros aukštumų, nors dėl to paaukojo viską, kam laimė yra ilgus metus gyventi su ta pačia žmona, o kam – be paliovos tobulinti kūną.
Donatas Katkus
Donatas Katkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Donatas Katkus

Laimingo šeimyninio gyvenimo receptus “Auksinėje blykstėje” dalijo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas Donatas Katkus. Daugiau nei keturis dešimtmečius su žmona gyvenantis maestro mielai atskleidė ilgo gyvenimo drauge receptą. Vyriškis pirmiausia patarė būti pakantiems, nesikabinėti prie smulkmenų, o jei kas erzina, tuoj pat išsakyti, nes vėliau gali imti ir pratrūkti, įskaudindamas artimą žmogų. Donatas Katkus tikino, kad kartais pakanka viską išdėstyti švelniu tonu. “Nežinau, kaip būtų buvę, jei 40 metų kasdien ant manęs rėktų: „Vėl čia tas savo šliures palikai!“ Bet kai švelniai ir su šypsena klusteli: “Na, ir kur gi Tu vėl palikai tas savo šliures?.. Tada jau skrendi…” – ilgaamžės ir laimingos santuokos paslaptis atskleidė maestro Donatas Katkus.

Dirigentas “Auksinės blykstės” studijoje tikino, kad tobulų žmonių nėra ir kad svarbiausia atjausti artimą bei pakęsti net ir pačias blogiausias jo savybes. Būtent tokias savo žmonoje jis myli labiausiai. Ir ginčytis, anot maestro, labai sveika ir net būtina. “Mes pasimušam ir tokie laimingi toliau gyvenam,” – šmaikštavo D. Katkus. “Auksinės blykstės” vedėjams replikavus, kad jis – tikrai ne dovanėlė žmonai, ekstravagantiškasis dirigentas atšovė: “Aš – ne dovanėlė? Aš – dovanėlė! Kada? Kai grįžtu blaivas namo. Ji tada sako: „Ooooo, jis sugrįįįįžo....“. Ir šypsosi patenkinta“, – apie savotišką, šmaikštų ir kandų vienas kito atžvilgiu bendravimo šeimoje būdą, kuris padeda išsaugoti santuoką, pasakojo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro vadovas. Jei žmonai liūdna, maestro pasakoja anekdotą arba parneša jai gėlių. “Būtina gėlę parnešti. Reikia. Ir svarbiausia – tada, kai nesitiki ir nelaukia,” – “Auksinėje blykstėje” pasakojo D. Katkus.

“Aš kartais atsistoju, pagalvoju ir apsiverkiu iš laimės. Bet niekam nesakau, nes negi su visais dalinsies savo laime“. Kaip iš gausybės rago pažėręs patarimų, kaip laimingai gyventi santuokoje, padirigavęs automobiliams, sumaišęs “laimės kokteilį” ir pamerkęs žaviai laidos asistentei akį, maestro atsisveikindamas “Auksinės blykstės” publikai ir žiūrovams palinkėjo: “Linkiu visoms ir visiems didelės šeimyninės laimės. Ženykitės, mylėkitės ir muškitės, kiek galit daugiau!“

Laimės receptai iš garsių ir žmonių mylimų garsenybių – jau šį penktadienį, 19.10 val., “Auksinėje blykstėje” per LNK.

 

 

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius