-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Donato Montvydo atstovai dėl „Birutės uosto“ skolos kreipėsi į antstolius

Su finansiniais įsipareigojimas, sutartimis ir skolomis visuomet reikia elgtis itin atsargiai. Štai šiais metais „Eurovizijoje“ dalyvavusio dainininko Donato Montvydo (25) vadybininkai kaip tik ir susidūrė su finansiniais nemalonumais. Atlikėjo atstovai kreipėsi į antstolius dėl daugiau nei 2 mėnesius nesumokėto 3 tūkst. litų honoraro už dainininko pasirodymą Birutės Petrikytės rengto 12-ojo šlagerių festivalio „Palanga 2012“ metu.
Donatas Montvydas ir Birutė Petrikytė
Birutė Petrikytė sako, kad honoraro Donatui Montvydui nesumokėjo Gintautas Mažeika, o ne „Birutės uostas“. / Žmonės.lt nuotr.

Portalui Žmonės.lt susisiekus su dainininko vadybininkais paaiškėjo, kad rugpjūčio 3–4 dienomis Donatas buvo pakviestas koncertuoti svečių namuose „Birutės uostas“, kurių savininkai – dainininkė Birutė Petrikytė ir jos vyras Igoris Karžickis – rengė kasmetinį šlagerių festivalį „Palanga 2012“. Sutarus sumą ir atvykus atlikėjui paaiškėjo, kad renginio prodiuseriai pinigų neturi, tačiau buvo surastas kompromisas – neprotestuotinas vekselis.

„Mums atvykus koncertuoti į „Birutės uostą“, organizatoriai mums pranešė, kad šiuo metu nėra pajėgūs sumokėti sutartos sumos. Todėl mes pasiūlėme pasirašyti neprotestuotiną vekselį. Jį pasirašė renginio prodiuseris Gintautas Mažeika. Šį žmogų, kaip atsakingą už atlikėjus ir jų honorarus, mums pristatė pati Birutė Petrikytė, o Gintautas sutiko pasirašyti mūsų paruoštą vekselį ir pinigus atiduoti rugsėjo pradžioje. Tačiau, kaip matome, praėjo jau net du mėnesiai. Dėl to mes kreipėmės į notarą ir antstolius, kurie ir perėmė šią situaciją į savo rankas“, – komentavo garsaus dainininko vadybininkai.

Aš turiu atiduoti ne tik 3 tūkst. litų, kuriuos, remiantis vekseliu, esu skolingas Donatui Montvydui, bet ir pinigus už apšvietimo, aparatūros nuomą, – sakė G.Mažeika.  

B.Petrikytė taip pat patvirtino, kad dėl šios finansinės problemos yra kalta ne ji, o šlagerių festivalio prodiuseriu panūdęs tapti G.Mažeika, „prisirašęs su visais vekselių ir pradingęs it į vandenį“. „Aš galiu pasakyti tik tiek, kad nei su Donatu, nei su jo vadybininkais neturiu jokios sutarties. Skolos vekselį pasirašė visai kitas žmogus, kuris ruošėsi būti prodiuseriu... tas jo prodiusavimas, kaip matome, baigėsi nė neprasidėjęs, – piktinosi B.Petrikytė. – Mes su Gintautu nepasirašėme jokios sutarties, tad kol kas aš dar nežinau, kaip čia viskas susidėlios. Sprendžiame tą dilemą, tačiau tas žmogus neatsako į telefoninius skambučius.“

Tačiau pats festivalio prodiuseris G.Mažeika portalui Žmonės.lt pateikė dar vieną įvykių ir įsiskolinimo versiją. Vyras patikino niekur nedingęs ir visai neseniai pats kalbėjęs su B.Petrikyte dėl šio delikataus finansinio reikalo. „Nesupratau, kas manęs ir kur nepagauna bei kokių pinigų neišieško, – iš pradžių kiek grubokai atkirto G.Mažeika, tačiau kiek vėliau atlėgo ir išdėstė savo situacijos versiją. – Šio šlagerių festivalio, apie kurį jūs kalbate, aš nerengiau. Jį organizavo Birutė. Galvojome, kad aš tapsiu festivalio prodiuseriu, tačiau nieko iš to neišėjo. Be to, jokios sutarties mes su Birute nepasirašėme, tad oficialių įsipareigojimų mes su ja neturime ir negalime turėti. Vekselis buvo pasirašytas tam, kad išgelbėčiau ir ją, ir patį festivalį. Kaip aš suprantu, be mano parašo nebūtų įvykęs Donato Montvydo pasirodymas. Tad aš tiesiog stengiausi padėti Birutei.“

Anot Gintauto, festivalis jau nuo pat pradžios buvo pasmerktas „finansiniam krachui, nes bilietų Birutė beveik nepardavė“. Jis patikino ir tai, kad Donato Montvydo vadybininkų paruoštą neprotestuotiną vekselį jis pasirašė nė nesusimąstęs, norėdamas padėti B.Petrikytei, o štai dabar neišbrenda iš skolų. „Šiandien mano finansinė padėtis tokia, kad aš negaliu grąžinti šių finansinių įsipareigojimų. Aš turiu atiduoti ne tik 3 tūkst. litų, kuriuos, remiantis vekseliu, esu skolingas Donatui Montvydui, bet ir pinigus už apšvietimo, aparatūros nuomą ir taip toliau. Žinote, ant manęs pakibusi skola viršija 40 tūkst. litų. O išieškoti nėra iš ko – nei banko sąskaitų, nei turto, nei nieko“, – tikino G.Mažeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius