Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donato Montvydo gerbėjai Vilniuje nusivylė jam tekusia vieta „Eurovizijos“ finale

Oficialioje „Eurovizijos“ būstinėje Vilniuje dar gerokai prieš prasidedant dainų konkurso finalui šurmuliavo nekantraujantys Donato Montvydo kolegos ir draugai.
 „Eurovizijos“ finalo stebėjimas
„Eurovizijos“ finalo stebėjimas / Luko Balandžio nuotr.

Restorane „Shanti“ susirinkę pramogų pasaulio atstovai dar laukdami mūsų šalies atstovo pasirodymo bandė spėti, kelintą vietą užims Donatas. Atlikėjos Atlanta  ir Baiba Skurstenė tikėjosi, kad Lietuvos atstovas pateks į finalinį 10-tuką, o stilistė Agnė Jagelavičiūtė  spėjo, kad Donatas užims 16 vietą.

Atlanta taip pat pridūrė neabejojanti, kad „Eurovizijos“ dainų konkursą laimės Švedijos atstovė Loreen su daina „Euphoria“. Moteris nusijuokė, kad už šios atlikėjos pergalę vertėjo statyti lažybų punkte.

Vos ant scenos pasirodė mūsų šalies atstovas, akių nuo TV ekranų neatitraukė niekas. Susikaupę jo kolegos ir draugai plojimais bei šūksniais palaikė kiekvieną Donato judesį ir garsųjį suktuką.

Dainuojant Vokietijos atstovui Romanui Lobui, A.Jagelavičiūtė nusijuokė, kad scenoje – futbolininko karjerą į dainininko iškeitęs Davidas Beckhamas.

„Eurovizijos“ finalą stebėjo ir LRT studijoje susirinkę dainininkai, TV laidų vedėjai. Dėl D.Montvydo pergalės čia „sirgo“  Vaida Genytė, Monika Linkytė, Sasha Song, Egmontas Bžeskas ir kiti.

Kol žiūrovai visoje Europoje balsavo už savo favoritus, „Shanti“ susirinkę žiūrovai šnekučiavosi, diskutavo, tačiau vos balsavimas baigėsi, visi vėl susitelkė ties TV ekranais, nekantriai laukdami balsų, skirtų mūsų atlikėjui Donatui.

Juodkalnijos (Montenegro) gyventojai pirmieji skyrė Lietuvos atstovui 1 balą. Šį balą palydėjo ovacijos ir plojimai. 8 balus mūsų atlikėjui skyrė Baltarusija. Tai išgirdę visi šoko iš sako kėdžių ir šaukė iš džiaugsmo. 4 balus Donatui skyrė Azerbaidžanas. Tiek balų mums skyrė ir maltiečiai. Tris balus D.Montvydui skyrė Prancūzija.

Dar neparodžius, kiekius balus mums skyrė Didžioji Britanija, „Eurovizijos“ būstinėje suskambėjo šūksniai ir plojimai. Niekas neabejojo, kad Anglijoje gyvenantys lietuviai mums nepagailės balų. Tai ir buvo. D.Britanija skyrė mums 7 balus. Bulgarija Donatui skyrė 5 balus. Nyderlandai mums skyrė tik 1 balą, tačiau net ir toks mažas balas džiugino restorano lankytojus. Kaip ir buvo tikėtasi, 6 balus Donatui skyrė Norvegija.

Aukštų balų iš kaimyninės Estijos tikėjęsi žiūrovai „Shanti“ restorane liko nusivylę. Estai mums skyrė tik 3 balus. Nuvylė ir „braliukų“ latvių skirti 4 balai. Dėl to iš karto visų žvilgsniai nukrypo į Baibą, kuri yra latvė. Pramogų pasaulio atstovai juokais pyko, kad latviams lietuviai skyrė žymiai daugiau balų. Nors iš Gruzijos visi tikėjosi aukštų balų, tačiau jos skirti 12 balų sukėlė tokią euforiją... Klyksmas, atrodo, turėjo nukelti restorano stogą. Rusija D.Montvydo pasirodymą įvertino 5 balais, Airija – 7.

Susumavus visų šalių balsus paaiškėjo, kad mūsų atstovas „Eurovizijoje“ užėmė 14 vietą. Geresnių rezultatų tikėjęsi jo kolegos tyliai susirinko daiktus ir patraukė kas kur. Įsivyravusi tyla parodė, kad Lietuvos pasirodymas ir vėl liko neįvertintas. Ypatingai nuvylė palaikymo neparodžiusios šalys.

Luko Balandžio nuotr./Eurovizijos finalo stebėjimas
Luko Balandžio nuotr./„Eurovizijos“ finalo stebėjimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius