-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drabužių kūrėja Urtė Karalaitė siūlo iš daiktų išsunkti viską iki paskutinio lašo

Prieš keletą metų Urtė Karalaitė mus nustebino savo kurtais papuošalais iš senų audinių. Įkvėpti teatro ir iliuzijų jie slapstėsi po koralų, kailiukų ir girliandų kaukėmis, o žiūrovus priversdavo stebėtis - „juk čia tik medžiaga“. Senų audinių ir numylėtos baltos spalvos kūrėja neatsisako ir dabar. Šįkart kūrėja pristato berankoves bliuzes sumegztas rankomis iš įvairiausios šviesių atspalvių senos medvilnės. Visos jos kitokios – nerasi nė vienos tokios pat. Urtei Karalaitei būdingas švelnus grubumas niekur nedingsta – plėšytas audinys ir nepaslėpti mazgeliai tampa aiškiu jos braižu.
Urtės Karalaitės darbai
Urtės Karalaitės darbai / Audriaus Solomino nuotr.

„Naudoju seną audinį, nes jis turi savo istoriją, kurią imuosi atpasakoti šiandienos tekstu. Naujo kasdien pagaminama nesuvokiamais kiekiais, kalbu ne tik apie audinius.  Iš tiesų, mums tiek visiškai nereikia, bet esam nesunkiai įpainiojami į „du už vieno kainą” pinkles. Nepalaikau pirkimo dėl pirkimo, todėl siūlau iš daiktų išsunkti viską iki paskutinio lašo. Be to senas audinys – žymiai minkštesnis ir švelnesnis, jį galima sumegzti.” – aiškina kūrėja.

VIDEO: urte karalaite 'blouse A'

Nertinių pristatymo fotosesijai ir filmavimui U.Karalaitė ne veltui pasirinko šiuolaikinį šokį – drabužis visiškai laisvas ir nevaržantis, lengvai judantis kartu su lanksčiu šokėjos kūnu.

Beje, specialiai bliuzių pristatymui sukurtame filmuke skamba nauja „Golden Parazyth“ daina „Reflection”, alsuojanti jaukia, melancholiška žiemos pradžia.

Pristatymas įvyks: 2013 m. gruodžio 11 d. 19 val., Boho Chic, Arklių g. 3, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius