Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugas – išnaudotojas

Sveika, Ramune. Draugauju su menininku. Iš pradžių buvo viskas nuostabu, o po to jam prasidėjo kūrybinė krizė, kažkokia depresija, kuri tęsiasi jau kokius du metus. Jis vis pažada, kad pradės kabintis į gyvenimą, eis ieškoti kokio darbo, bet taip ir nepradeda. Aš pavargau palaikyti jį psichologiškai, o taip pat ir išlaikyti finansiškai. Dirbu per du darbus, grįžtu nusivarius, po to jau nieko nebenoriu. Tiesa, jis porą sykių bandė dirbti, bet nepradirbo ilgiau nei du mėnesius. Vienur jam buvo bloga emocinė atmosfera, kitur – per mažai moka, o reikia dirbti 10 valandų. Dabar dar kažkokį internetinį romaną užmezgė. Tiesą sakant nežinau, gal jis ir susitikinėja su kažkuo... Ateina mintys, kad reikia jį palikti, bet gaila, juk tiek išgyventa kartu, tiek pastangų įdėta į tuos santykius. Ar yra viltis, kad jis pasikeis? Liuda.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.

Sveika, Liuda. Sutinku, kad kiekvienam būna sunkių momentų, duobių, kuomet reikalinga artimo žmogaus parama, bet ar tau neatrodo, kad tavo draugo kūrybinė krizė švelniai tariant užsitęsė? Iš to kaip aprašai savo draugą, atrodo, kad jis paprasčiausias nevykėlis, nuolat besikratantis atsakomybės, o kaltės už savo nesėkmes ieškantis visur kitur, tik ne savyje.  Ir dar – ką tu žinai apie jo praeitį, ar tik neįkliuvai į alfonso spąstus? Juk jis išnaudoja tave, išsunkia. O dabar gal jau ieško naujos aukos? Ar tu dar nepakankamai prisibuvai guodėja, rėmėja, psichologe? Juk taip gali ir susirgti.

Ar yra galimybė, kad jis pasikeis? Atvirai sakant, labai abejoju, nebent koks stebuklingas perversmas, tiesiog atsivertimas įvyktų. Gyvenime būna visaip. Žinoma, jei tu juo dar tiki, tu gali duoti draugui dar vieną šansą, bet tuomet jis turėtų daryti labai realius sprendimus, būtinai įsidarbinti, kad ir paprastu darbininku. Kiek gi tu gali viena viską vežti. Jau pakankamai prisiplušėjai, prisikankinai, o dabar atėjo laikas pasirūpinti savimi. Neverta gailėtis praleisto laiko, įdėtų pastangų, matyt, neatsitiktinai toks žmogus pasitaikė tavo kelyje, greičiausia, kad tu kažką svarbaus suprastum, atskleistum ir keistumeis pati. Sėkmės tau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius