Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugiškai nusiteikę atlikėjai „Tamsta muzikoje“ amerikietį reperį Aloe Blaccą pažindins su lietuviška muzika

Šiemet jau trečiąsyk Varėnoje esanti Dainų slėnio sala sulauks tikro melomanų antplūdžio. Planuojama, kad liepos 22–24 dienomis čia susirinks apie 7 tūkst. žmonių, kad tris dienas mėgautųsi meile ir muzika festivalyje „Tamsta muzika 2011“.
Spaudos konferencijos akimirka
Spaudos konferencijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį, birželio 27-ąją, Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ festivalio organizatoriai ir atlikėjai pristatė būsimą renginį, kuriame pasirodys daugiau kaip 20 lietuviškų grupių: „G&G Sindikatas“, „Happyendless“, „Poliarizuoti stiklai“, BIX, „Empti“ ir daugybė kitų.

„Prieš trejus metus šis festivalis buvo sugalvotas, kaip klubo renginių tęsinys, mat „Tamsta“ dirba 9 mėnesius, o vasarą ją tenka uždaryti – per atostogas išsivažinėja studentai, muzikantai. Sugalvojome, kad reikia rasti vietą festivaliui netoli Vilniaus. Labiausiai mums patiko prie Varėnos esanti sala. Tada pabandėme ir tiko. Šiemet atėjo eilė jau trečiajam festivaliui. Jo idėja – parodyti , tai, ką „Tamstos“ lankytojai mato visus metus, pasirodyti kviečiame įdomiausias, geriausias grupes, kurios ne kartą rinko pilną klubo salę“, – sakė „Tamsta muzikos“ sumanytojas ir „Tamsta“ klubo bei muzikos prekių parduotuvės vadovas Arvydas Skernevičius. Beje, prieš spaudos konferenciją improvizuotą pasirodymą surengė jungtinės „Brassbastardz“ ir „G&G Sindikato“ pajėgos.

Draugiškas gamtai

Vos savaitę po praėjusių metų „Tamsta muzikos“ per Dzūkiją praūžęs viesulas sudrebino ir Dainų slėnio salą. „Tada mums kilo mintis, kad norime draugauti su gamta, kad ji mūsų nebaustų. Šiemet susitvarkyti saloje padėjo Varėnos savivaldybė, išvežė nulaužtus medžius, ta vieta pasidarė dar erdvesnė, atsirado daugiau vietos žiūrovams ir muzikantams“, – sakė A.Skernevičius.

Vienos iš festivalio organizatorių, Onos Rimeikienės teigimu, žmonių skaičius festivalio metu bus ribojamas, kad nebūtų spūsčių, festivalio pramogos bus plačiau išmėtytos. Šiemet ketinama sulaukti net 7 tūkst. dalyvių ir svečių, tad bus įrengta dar daugiau maitinimo vietų ir tualetų.

Kaimelyje – pasaulinė žvaigždė

Nors pirmaisiais metais manyta, kad „Tamsta muzika“ bus tik lietuviškų grupių festivalis, po „Tamstos“ rengto koncertų ciklo „Tamsta Worldwide“ praėjusiais metais į Varėną atvyko žavinga švedų ketveriukė „Little Dragon“. Šiemet festivalio rengėjų užmojai dar platesni – lietuviams koncertuos amerikietis soul muzikos ir repo atlikėjas Aloe Blaccas. Šiuo metu jis yra ypač „ant bangos“, o jo dainos „I Need A Dollar“ ir „Loving You is Killing Me“ nuolat skamba radijo stočių eteryje. Pasak rengėjų, jie yra už kokybišką muziką ir nori ją skleisti, tad tokie svečiai puikiai padeda siekti šio tikslo.

Tačiau geriausiai priežastį, kodėl atvyksta Aloe Blaccas, įvardijo festivalio draugas ir patarėjas aktorius Giedrius Savickas. „Atvežame jį čia, kad supažindintume su lietuviška muzika“, – juokavo jis. Organizatorių teigimu, pats amerikietis stebėjosi, kad koncertuos tokiame, kaip pats pavadino, „kaimelyje“. Gerbėjams Lietuvoje pasitarnavo ir tai, kad šiuo metu Aloe Blaccas keliauja su koncertiniu turu ir atrado laisvų datų.

Iš draugų – draugams

Pasak A.Skernevičiaus, festivalis neturi tikslo plėstis, tiesiog nori palaikyti lietuvišką muziką ir Lietuvos muzikantus. „Tamsta muzika“ žavi tuo, kad čia pasirodo skirtingos grupės, susilieja skirtingi klausytojų skoniai, tačiau jie muzikantus labai gerai priima. Čia atvyksta daug draugų, pažįstamų, gali pabendrauti, prisiminti senus laikus. Visi draugai būna vienoje vietoje“, – sakė kasmet festivalyje pasirodanti „Brassbastardz“ vokalistė Daiva Starinskaitė.

„Tai vieta, kurioje propaguojama gyva, tikra muzika, nėra jokių „fonogramininkų“. Čia pamatai, kad žmonės pradeda vertinti dalykus, kurie tikri – laiką, muziką. O šiemet festivalio meniu ypač puikus“, – gyrė „Saulės klioše“ grojantis Laurynas Šarkinas.

Šiemet festivalio scenoje kaip kasmet pasirodys ir daugybė jaunų atlikėjų, konkurso „Garažas“ prizininkai, „Red Bull“ turo metu atrinktos grupės.

„Ne visi jauni atlikėjai gali šokti nuo scenos ir nusileisti į rankų glėbį, o ne ant žemės. „Tamsta muzika“ – tas festivalis, kur gali šokti nesidairydamas“, – tvirtino L.Šarkinas.

Rengėjai tikisi, kad ir šiemet festivalyje nebus piktai nusiteikusių, agresyvių žmonių. „Popso“ tikrai nebus. skambės elektronika šiek tiek džiazo, soulo,  roko, repo... Mūsų muzikos stilius tarsi apsidraudimas, juolab kai kurie asmenys pamatę grupių pavadinimus, jų net nežinos“, – sakė jie. „O gal kai kurie atsiskyrę nuo savo kompanijų įsėlins ir pasiklausys, išgirs kitokią muziką, supras, kad yra kitas pasaulis, kuris visai neblogas“, – svarstė Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Gerų žodžių negailėjo ir „Poliarizuotų stiklų“ vokalistas Šarūnas Mačiulis. „Mums, kaip veteranams, šis festivalis tapo atgimimo atspirties tašku. Nežinau, kaip būtų susiklostę dveji praėję metai, jei ne „Tamsta muzika“. Gavome tokį spyrį į užpakalį! Vos papuolus  ten, pajutus tą atmosferą aišku, kad blogai ten nebus. Bet kurio festivalio organizatoriai gali graužti alkūnes iš pavydo. Ten nuoširdi atmosfera, nėra pompastikos, nėra šlagerių karalienių ir karalių rinkimų. Čia visi dalyviai karaliai ir karalienės, lygūs tarp lygių, pradedantieji ir senukai. Šis festivalis visiems metams duoda geros energijos užtaisą“, – sakė jis.

„Tamsta muzika 2011“ bilieto kaina trim dienom 83 Lt. Bilietai brangs nuo liepos 4 dienos! Bilietus platina „Tiketa“. Organizatorių teigimu, pusė visų festivalio bilietų jau parduota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius