-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 18 /21:09

Du viename: dizainerių Egidijaus Rainio ir Lilijos Larionovos tandemas pristatė naujausius mados vėjus

Nors Lietuvoje dar nė nepradėjo dorai spausti žiemiškas šaltukas, mados padangėje jau vyrauja 2013 metų pavasario-vasaros vėjai. Kokie jie? Savo gerbėjams ir sostinės stileivoms ketvirtadienio vakarą šią paslaptį atskleidė dizainerių tandemas – Egidijus Rainys ir Lilija Larionova.
Lilijos Larionovos kolekcija
Lilijos Larionovos kolekcija / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Septintąjį kartą kolekcijos pristatymą rengiantys dizaineriai patikino, kad du kartus į metus pristatyti kolekcijas juos verčia mados pasaulyje nusistovėjusios taisyklės bei sportinis interesas. O ketvirtadienį dienos šviesą išvydusios  jųdviejų kolekcijos, patikino dizaineriai, tikrai nėra panašios nei idėjiškai, nei spalviškai.

Podiumu žingsniavo ir Egidijaus bei Lilijos kolekcijas pristatė kiek daugiau nei 60 manekenių. Jų išvaizda skrupulingai rūpinosi stilistė Karina Leontjeva. Galiausiai visiems svečiams nutūpus savo vietose, užgeso šviesa, užgrojo legendinės britų grupės „The Beatles“ kūrinys ir ant podiumo išplaukė pirmoji Lilijos Larionovos manekenė.

Yoko Ono įkvėpta Lilijos Larionovos kolekcija

Dizainerė L.Larionova pristatė velionio legendinio muzikanto Johno Lenono žmonos, menininkės, visuomenės veikėjos bei stiliaus ikonos Yoko Ono inspiruotą Pret-a-Porter (drabužiai, skirti devėti – aut.past.) kolekciją. Joje vyravo languoti, gyvatės odos bei, rodosi, niekada iš mados neišeinantys gėlėti raštai, permatomas audinys bei žemės, uolos, akvamarino ir apniukusio dangaus spalvos.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Lilijos Larionovos kolekcija
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./    Lilijos Larionovos kolekcija

Keliose dešimtyse pristatytų modelių ryškiai atsispindėjo dizainerės pomėgis žaisti formomis, spalvomis ir kirpimais – šį kartą kolekcijoje eksperimentinių formų ir faktūrų buvo itin gausu. Pečius gaubė berankoviai vilnoniai švarkai, o po jais plytėjo žemę siekiančios, šilkinės ir atlaso suknelės.

Didžiulis dėmesys atiteko detalėms, smulkmenoms ir jų sudaromai visumai. Manekenių galvas puošė raiščiai, o patys drabužiai – ar tai būtų suknelė, ar švarkas, ar net gi kombinezonas – išpuošti vėjyje besiplaikstančiomis juostomis, liemenį paryškinančiomis virvelėmis, atviromis dekoltė ir juosmenį siekiančiomis, giliomis iškirptėmis nugaroje. Šiltojo sezono kolekciją pristačiusios manekenės avėjo minkštutėmis paplūdimio šlepetėmis per pirštą.

Po lengvo audinio – šilko bei atlaso – suknelių kolekcijos eilė atėjo pavasariniams paltams. Atsižvelgus į Lilijos pristatytą kolekciją, trumpus įliemenuotus, praėjusį sezoną mados aukštumose buvusius paltus turėtų pakeisti kelius siekiantys tiesaus kirpimo gyvatės odos raštų lietpalčiai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Lilijos Larionovos kolekcija
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./     Lilija Larionova

Egidijaus Rainio kolekcijoje triumfavo elegancija

Dizainerį E.Rainį mėgsta ne tik projekto „ŠarkA“ merginos, bet ir elegancijai atsispirti negalinčios damos. Kaip ir visuomet, ši Egidijaus kolekcija buvo itin jausminga, elegantiška, o joje vyravo pastelinės – rožinė, smėlinė, oranžinė, raudona – spalvos. Tačiau E.Rainys neapsiėjo ir be klasikinės juodos spalvos atspalvių. Vyravo lengvai krentančios, plazdančios medžiagos, bet griežtos formos.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egidijaus Rainio kolekcija
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./   Egidijaus Rainio kolekcija

Pradžioje podiumu žingsniavo kiek mergaitiškomis, nėriniuotomis bei romantiškomis suknutėmis pasipuošusios manekenės. Saldoką E.Rainio kolekciją šiek tiek nugesino asketiški, griežti kirpimai ir, svarbiausia, detalės – ryškūs aukštakulniai bateliai ir basutės, kaspinai, gėlės, nėriniai. O elegantiškai apsirėdę modeliai, visi it vienas, dėvėjo baltų kaip sniegas plaukų perukus.

Kaip ir prieš kolekcijos pristatymą žadėjo Egidijus, jo kolekcijoje nei vienas drabužių modelis nebuvo tinkamas darbui biure, apsipirkinėjimui ar aktyviam poilsiui. Jo kolekcijoje vyravo išskirtinai vakariniai bei proginiai drabužiai. Keli kolekcijos modeliai priminė rudas, sovietmečiu dėvėtas mokyklines uniformas su baltomis apykaklėmis, kiti – žemę siekiančias senovines sukneles.

Pasibaigus jausmingam madų šou, dizaineris išėjo apsiglėbęs gėles ir vieną savo modelių. Tiesa, rankoje E.Rainys nešėsi ir mažiau tikėtiną daiktą – rožinį batelį, kurį pametė į užkulisius grįžtanti manekenė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Egidijus Rainys
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./  Egidijus Rainys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius