Edmundui Kučinskui – 62-eji: „Niekada nesu šventęs savo gimtadienio ir nesuprantu tų, kurie tai daro“

Balandžio 26-ąją vienas ryškiausių Lietuvos estrados dainininkų Edmundas Kučinskas švenčia gimtadienį, jam suėjo 62-eji. Jau nuo pat ryto muzikanto telefonas netyla, sveikinimų ir linkėjimų negaili bičiuliai, scenos kolegos. Tačiau nors dėmesys ir džiugina, pats E.Kučinskas sako gimimo dienos niekuomet nesureikšminęs, o ir šiemet – jam tai tiesiog eilinis trečiadienis.
Edmundas Kučinskas
Edmundas Kučinskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Niekada nesupratau žmonių, kurie patys sau gimtadienio proga pasidaro didžiulį balių, į kurį sukviečia draugus, pažįstamus. Tuomet jubiliatui visi išsako gražius žodžius, negaili liaupsių, sako tostus. Kam visa tai? Ir ne todėl, kad būčiau šykštus ar gailėčiau, man tai tiesiog atrodo keistai“, – stebėjosi E.Kučinskas.

Jis sako nepamenantis kone nė vieno savo gimtadienio, kurį būtų paminėjęs su trenksmu. Na, neskaitant tų, kurių proga scenoje gerbėjams dovanojo muzikinę programą. „Tiesą sakant, niekada nesu šventęs savo gimtadienio. Gal todėl, kad pačiam, kaip atlikėjui, dažniau tenka dalyvauti kitų gimtadieniuose“, – 15min pasakojo pašnekovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edmundas Kučinskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edmundas Kučinskas

Pasak muzikanto, jam daug didesnė šventė tuomet, kai šis gali didžiuotis kokiais nors darbais profesinėje srityje. „Kai kokį gerą koncertą surengiu, kai naują dainą parašau – tuomet tai tikra šventė, o čia... gimtadienis – diena kaip ir visos kitos“, – sakė E.Kučinskas.

Tačiau nors ir kukliai, 62-ąjį gimtadienį jis sako vis vien neišvengiamai paminės – šeimos rate E.Kučinskas planuoja šventinę vakarienę. „Jokio didelio būrio svečių nebus, juolab kad ir savaitės vidurys, kukliai – pavakarieniausim ir tiek“, – šyptelėjo jis.

O kokių netikėčiausių dovanų jam yra tekę gauti? Juk per ilgus karjeros metus veikiausiai nustebinę yra ne tik artimieji, bet ir gerbėjai? „Oi, jų būta labai įvairių. Ir nors gimtadienių nešvenčiu, o tuomet ir dovanų gaunu mažiau, vis vien yra ratas klausytojų, kurie manimi domisi, eina į koncertus, vis kaip nors nustebina. Esu ir nutapytų, mano dainas iliustruojančių paveikslų gavęs, esu gavęs pusmetrio dydžio žaislinę beždžionėlę su mikrofonu rankoje, o paspaudus mygtuką, ji ima dainuoti“, – prisiminė muzikantas.

Per pastaruosius metus E.Kučinsko gyvenime buvo nemažai pokyčių, o ir ne tik profesinėje veikloje, bet ir asmeniniame gyvenime. Po 42-ejų metų santuokos išsiskyrė su žmona Galina Kučinskiene, vėliau spaudoje pasirodė pranešimų ir apie tai, jog jo širdį jau spėjo užkariauti ir kita moteris.

Tačiau pats muzikantas apie asmeninį gyvenimą atvirauti nelinkęs, todėl širdies reikalus slepia po devyniais užraktais ir plačiau nekomentuoja. „Metai buvo ganėtinai turiningi, turėjau daug koncertų, daug darbo į tą veiklą buvo įdėta. O kalbant apie asmeninį gyvenimą... tiesiog brėžiu brūkšnį, apie jį nebekalbu. Būdavo metas, kai pasipasakodavau, tačiau nebenoriu, kad žmonės šaipytųsi“, – kalbėjo jis.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Edmundas Kučinskas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Edmundas Kučinskas

Ko E.Kučinskas gimtadienio proga palinkėtų pats sau? Jo įsitikinimu, žmogaus asmeninė laimė labai priklauso nuo to, ar jis užsiima veikla, kuri jam teikia džiaugsmą, ar jis gyvenime daro tuos dalykus, kurie jam iš tiesų patinka. Todėl muzikantas sako labiausiai norintis, kad jo neapleistų kūrybinis įkvėpimas, o kartu su juo – ir džiuginantys rezultatai.

„Jei vis dar bus žmonių, kuriems patiks, ką aš darau, kurie domėsis mano kūryba – tuomet ir pats būsiu laimingas“, – šyptelėjo E.Kučinskas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edmundas Kučinskas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Edmundas Kučinskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius