-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Egidijaus Dragūno fondas vėl atsidūrė Valstybės mokesčių inspekcijos skolininkų sąraše – skola siekia 81 tūkst.litų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ketvirtadienį, birželio 12 dieną, paskelbė sąrašą didžiausių skolininkų, kurie nesumokėjo pelno mokesčio pagal metinę pelno mokesčio deklaraciją. 51-oje sąrašo vietoje figūruoja grupės „Sel“ lyderio Egidijaus Dragūno įsteigtas, jo vardu pavadintas fondas.
Egidijus Dragūnas-Selas
Egidijus Dragūnas-Selas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

VŠĮ Egidijaus Dragūno fondo nesumokėta pelno mokesčio suma siekia 81 tūkst. litų. Įdomu tai, kad tai ne pirmas kartas, kuomet atlikėjo fondas atsidūrė skolininkų sąraše.

Anot VMI atstovo spaudai Dariaus Butos, VMI nuo praėjusių metų viešina tiek sąžiningus mokesčių mokėtojus, tiek tuos, kurie laiku nesumoka mokesčių, nepateikia deklaracijų.

„Tokia praktika taikoma daugelyje valstybių ir yra veiksminga. VMI skelbia sąrašą įmonių, kurios laiku sumoka ir pelno, ir kitus mokesčius. Tuo pačiu, kurie vėluoja sumokėti PVM mokestį ir pelno mokestį“, – portalui Žmonės.lt sakė D.Buta.

Šiais metais iki birželio 2 dienos reikėjo sumokėti pelno mokestį ir kartu pateikti deklaraciją. VMI sulaukusi šio termino dar davė papildomo laiko mokesčių mokėtojams. „Po savaitės, nesulaukus įmokų iš nedrausmingų mokesčių mokėtojų, tą sąrašą paviešinome. Ir tą darysime nuolatos“, – teigė VMI atstovas spaudai.

Paklaustas apie VŠĮ Egidijaus Dragūno fondas, D.Buta sakė: „Jei jis buvo skolininkų sąraše ir praėjusias metais, ir šiais, tai galima pasidaryti išvadas.“

Žmonės.lt praėjusių metų rugsėjį rašė, kad E.Dragūno fondo skola siekė 123 tūkst. litų.

VMI atstovo spaudai teigimu, jei įmonės ir toliau vengia mokėti mokesčių, tuomet vyksta skolos išieškojimas. „Gali būti areštuojamos sąskaitos. Jei ten nėra lėšų, išieškojimas nukreipiamas į turtą. Jeigu nėra turto, kreipiamasi į antstolius“, – portalui Žmonės.lt sakė D.Buta.

Susiekti su fondo įkūrėju E.Dragūnu Žmonės.lt nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius