-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Egidijus Dragūnas: „Mielai įsivaikinčiau“ (papildyta gruodžio 4 d.)

Grupės SEL lyderiui Egidijui Dragūnui (34) epitetas „skandalingas“ nebetinka. Nuo šiol vyrą derėtų vadinti jautriu ir kilniaširdžiu muzikantu, negailinčiu dėmesio ir pinigų tiems, kuriems labiausiai to reikia.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / G. Kropio nuotr.

Egidijau, įkūrei fondą, kuris renka pinigus globos namų vaikams. Kada kilo tokia idėja?

Idėja įkurti savo vardo fondą kilo dabar. Iš pradžių buvau sumanęs kitaip paremti vaikus, tačiau paaiškėjo, kad kur kas geriau įkurti fondą – taip neprarandama dalies pinigų mokesčiams.

Ar daug užtrukai, kol sužinojai visas galimybes ir sutvarkei dokumentus?

Nors man tai ir nepriimtina, tačiau teko įveikti visą biurokratinį aparatą. Džiaugiuosi, kad viskas jau sutvarkyta. Beje, nenorėjau, kad mano vardo fondas būtų skirtas tik labdarai. Ateityje surinkti pinigai bus skiriami ne tik sergantiems vaikams, bet ir meno projektams.

„Turiu sūnų, kuriam kiekvieną vakarą šildau pieną, migdau lovelėje ir matau, kaip jam riekia šilumos. Įsivaizduoju, kaip sunku vaikams, kurie lieka vieni.“

Kartais lietuviams būdingas šykštumas ir pavydas, jie nelinkę dalytis savo gerumu ir lėšomis. Manai, esi kitoks?

Jau susidūriau su tokiais lietuviais. Nors jau paskelbėme fondo sąskaitą, tačiau iki šiol nė vienas žmogus į ją nepervedė nė cento. Matyt, niekas nenori... Todėl sugalvojom, kad į fondo sąskaitą reikia pervesti pinigus, surinktus už mano naujausią albumą.

Prieš dvejus metus nuo vėžio mirė mano teta, kuri padėjo mane auginti ir labai mylėjo. Mačiau tetą nuo pat tos akimirkos, kai ji sužinojo apie sunkią ligą, iki pat pabaigos. Tai didelė tragedija, kuri gali paliesti bet kurią šeimą bet kuriuo metu. Todėl turime apsirūpinti vaistais, specialia aparatūra ir kovoti su šia liga.

Galite mane kaltinti dėl kažkokių išdaigų, tačiau niekas nepasakys, kad neturiu sąžinės ar esu nejautrus. Viską darau iš širdies. Kviečiu nusipirkti albumą ir prisidėti prie fondo veiklos.

Neseniai lankeisi vaikų globos namuose. Ką pajautei iš tų vaikų širdžių, ką įžvelgei jų akyse?

Lankiausi net 9 vaikų namuose. Manau, didelė nuodėmė palikti savo vaikus. Gaila, kad taip yra... Turiu sūnų, kuriam kiekvieną vakarą šildau pieną, migdau lovelėje ir matau, kaip jam reikia šilumos. Įsivaizduoju, kaip sunku vaikams, kurie lieka vieni. Laimė, kad šalia jų yra dideles širdis turintys ir juos prižiūrintys globos namų darbuotojai. Prieš tuos žmones reikia lenkti galvą. Tačiau tai ne tas pat, kaip turėti savo tėvus.

Tai gal norėtum priglausti vaiką iš globos namų?

Kai tik įsigysiu namus, labai rimtai apie tai pagalvosiu. Tarp tų vaikų yra tokių gražių, talentingų, protingų, jautrių žmogeliukų. Mielai įsivaikinčiau!

Neseniai Vilniuje surengei anšlaginį koncertą, kurio sėkme neabejojai. Kaip manai, koks Tavo sėkmės raktas?

Aš labai mėgstu tai, ką darau. Manau, tai viską ir nulemia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius