Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Jackaitė tapo Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos dėstytoja

Šiais metais studijas pradėję ir antrus metus studijuojantys Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos studentai turės naują dėstytoją. Prodiuserių specialybės studentus su režisūros užkulisiais susipažinti kvies ir juos mokys Klaipėdos dramos teatro aktorė Eglė Jackaitė.
Eglė Jackaitė
Eglė Jackaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Eglė Jackaitė

„Tai pirmas mano pedagoginis darbas. Pačiai labai džiugu dėl tokio pokyčio ir dėl to, kad kažkas naujo mano gyvenime vyksta. Pačiai reikės daug mokytis, augti ir tobulėti su savo studentais, nes kiekvieną dieną turėsiu pasipildyti žinių bagažą“, – portalui Žmonės.lt kalbėjo E.Jackaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jackaitė
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jackaitė

Aktorė pasakojo, kad tiesiog sulaukė skambučio iš Socialinių mokslų kolegijos ir pasiūlymo susitikti. Gavusi pasiūlymą Eglė viską pasvėrė, nes pedagogės darbą reikės derinti su veikla teatre. „Nepersidirbame mes teatre: tai būna vaidmenų, tai nebūna. Nėra taip, kad repeticijos yra kiekvieną rytą ar vakarą. Būna, kad vienas sezonas yra pilnas, o kitas tuščias. Pernai buvo labai įtemptas sezonas ir dirbau be pertraukos. Šį sezoną, kiek žinau, keletas mėnesių bus šiek tiek laisvesnių. Aišku, vešime spektaklius į Vilnių, Šiaulius, Varėną, bet šis darbas du kartus per savaitę, tad nemanau, kad trukdys“, – atviravo klaipėdietė.

Paklausta, ar bus griežta dėstytoja, Eglė nusijuokė: „Nėra jokių taisyklių. Manau, kad svarbiausia yra rasti kelius į vienas kitą. Noriu, kad studentams būtų įdomus mano dėstomas dalykas, kad jiems būtų įdomu ateiti į paskaitas. Manau, kad turiu kuo pasidalinti, turiu patirties ir tikiu, kad jiems bus visai įdomu sužinoti.“ E.Jackaitė tikino, kad savo studentus skatins lankytis teatre, skaityti ir neabejoja, kad ras bendrą kalbą su jaunimu.

Pirmadienį, rugsėjo 2-ąją, Eglė dalyvavo mokslo metų pradžios šventėje: susipažino su kolegomis ir būsimais jos dalyko studentais, tačiau pirmoji paskaita įvyks tik kitą savaitę. „Aišku, kad jaudinuosi ir nerimauju, bet tikiu, kad viskas bus gerai“, – juokėsi moteris.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius