Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egle žalčių karaliene fotosesijoje tapusi Austra Skujytė pasakų nebeskaito

Kovo 11–ąją Kaune, galerijoje „Balta“ pristatyta nauja dizainerės Vilmos Marė (50) drabužių kolekcija „Madinga Nepriklausomybė“, sukurta baltiškų tradicijų motyvais. Darbus, anot autorės, įkvėpė gana aiškiai lietuviškas šaknis apibūdinanti pasaka „Eglė žalčių karalienė“. Žinomo lietuvių liaudies kūrinio inspiruotos kolekcijos pagrindinę personažę įkūnijo bene garsiausia Lietuvos lengvaatletė Austra Skujytė.
Austra Skujytė fotosesijoje įkūnijo Eglę žalčių karalienę
Parodos atidarymo akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Į parodos atidarymo vakarą A.Skujytė ateiti negalėjo, nes šiuo metu iš Kauno yra išvykusi darbo reikalais. Tačiau telefonu portalui Žmonės.lt lengvaatletė sakė išsyk sutikusi dalyvauti fotosesijoje, skirtoje pristatyti V.Marė darbus.

Neseniai šeimą su Valdu Grigaliūnu sukūrusi A.Skujytė tvirtino, kad jai Eglės žalčių karalienės vaidmuo buvo įdomus ir priimtinas.

„Nuotraukos buvo darytos daug kur. Ir fotostudijoje, ir stadione. Drabužiai, kuriuos vilkėjau, tikrai neįprasti ir išskirtiniai“, – sakė A. Skujytė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Austra Skujytė fotosesijoje įkūnijo Eglę žalčių karalienę
Austra Skujytė fotosesijoje įkūnijo Eglę žalčių karalienę

Tik sužinojusi, kokia užduotis fotosesijoje jai bus skirta, sportininkė susirado pasakų knygą ir perskaitė „Eglę žalčių karalienę“.

A.Skujytė neslėpė, kad buvo primiršusį šį legendinį lietuvių liaudies kūrinį. Daugiausiai pasakų jai yra perskaičiusi senelė. Nors sportininkė, pradėjusi lankyti mokyklą, tai galėjo daryti pati, vis tiek prašydavo vyriausios šeimos moters jai pasekti kokią nors istoriją. „Jausdavausi tokia saugi“, – sakė pašnekovė.

Dizainerė V.Marė, pasirinkdama pagrindine kolekcijos heroje A.Skujytę, sakė neįsivaizduojanti geresnės šiuolaikinės Eglės žalčių karalienės.

„Ji labai stipri, ištikima. Juk galėjo išvykti atstovauti kokiai nors užsienio šaliai ar treniruoti kitų valstybių sportininkus, bet Austra vis dar čia. Regis, giliai įleidusi šaknis į Lietuvos žemę“, – sakė V.Marė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius