-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Eglės Grėbliauskaitės projekto „Pats“ konkursą laimėjo mėlynplaukė Viktorija Jasiūnaitė

Socialinio projekto „Pats“ konkursą „Realizuok savo norą kurti ir puoselėti grožį!“, skirtą Lietuvos globos namų auklėtiniams, laimėjo Viktorija Jasiūnaitė iš Vilniaus. Mergina sužavėjo komisiją ne tik savo talentu, bet ir užtikrinta motyvacija siekti kosmetiko-visažisto profesijos, kuriai įgyti stipendiją skyrė grožio kompanija „Elemis“ ir „Femina Bona“ mokymų centras.
Vaida Venckute, Viktorija Jasiūnaitė ir Eglė Grėbliauskaitė
Vaida Venckute, Viktorija Jasiūnaitė ir Eglė Grėbliauskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau kaip mėnesį trukęs konkursas „Realizuok savo norą kurti ir puoselėti grožį“  sulaukė šūsnies laiškų, kuriuose apie savo svajonę kurti grožį buvo kviečiami rašyti 12 klasę baigę moksleiviai bei jau palikę globos namus ar šeimynas jauni žmonės be amžiaus apribojimo. Dalyviai turėjo atlikti dvi menines užduotis ir argumentuoti, kodėl renkasi grožio sritį, išanalizuoti asmenines savybes, reikalingas šiai profesijai, įvardinti būtinus žingsnius profesijai įgyti, pasvarstyti, kaip jaunuolis įsivaizduoja savo profesinį gyvenimą po 5-10 metų.

Visų dalyvių laiškus skaitė, vertino ir 3 finalistes išrinko kompetentinga komisija, kurią sudarė psichologinės-pedagoginės tarnybos specialistai, socialinių organizacijų atstovai, pedagogai, vaiko teisių apsaugos specialistai, nepriklausoma komisijos ekspertė, kino ir įvairių mados projektų makiažo dizainerė, mados ir grožio studijos „Wondertime“ įkūrėja Vaida Venckutė, neformalaus ugdymo organizacijų atstovai ir „Femina Bona“  mokymų centro atstovai.

Pasak makiažo dizainerės Vaidos Venckutės, ją maloniai nustebino konkurso finalisčių pasirodymas laimėtojų atrankos komisijos posėdyje. „Merginos turėjo sužaisti keletą situacijų skirtų bendravimui su klientais, kurie nepatenkinti suteiktomis paslaugomis, taip pat pakomentuoti modelių šukuosenas ir makiažus. Visos merginos buvo išradingos ir puikiai sprendė problemas, su kuriomis dažnai nesusitvarko net ilgą patirtį turintys specialistai. O labiausiai mane nustebino finalisčių atvirumas ir drąsa pokalbių metu. Tikiuosi ateityje visas šias talentingas mergaites sutikti grožio srityje kaip koleges, – gerais įspūdžiais dalijosi makiažo dizainerė V.Venckutė.

Asmeninio albumo nuotr./Komisija su konkurso finalininkėmis
Asmeninio albumo nuotr./Komisija su konkurso finalininkėmis

„Projekto „Pats“ tikslas yra įkvėpti drąsos svajoti, dalyvauti, eiti realiais žingsniais savo siekių link, todėl šias merginas drąsiai galiu vadinti projekto „Pats“ ambasadorėmis – jos darbščios, žino savo vertę, nebijo svajoti ir kurti realius planus. Nors jos dar labai jaunos, sugeba įvertinti konkrečią, realią situaciją, kurioje yra, jos supranta mokslų svarbą ir žino, kad įgytos žinios bei gebėjimai lems tolesnę jų ateitį,“ – džiaugėsi projekto iniciatorė ir keturių vaikų mama Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė.

Pagrindinį konkurso prizą – stipendiją kosmetiko-vizažisto specialybei įgyti, laimėjusi Viktorija, pradės mokslus jau šį rudenį. Po 7 mėnesių studijų, išlaikiusi kvalifikacijos egzaminus jai bus išduotas Švietimo ministerijos kvalifikacijos pažymėjimas ir „Inspired by Femina Bona“ studijų baigimo diplomas.

Kitos dvi finalistės – Alina Kovalevskaja ir Milda Jurevičiūtė buvo apdovanotos kosmetikos rinkiniais.

Projektu „Pats“ siekiama padėti jaunuoliams pasirengti savarankiškam gyvenimui už vaikų namų ribų: suvokti asmenines svajones ir siekius, susijusius su būsima, norima profesija.

Projekto iniciatorė E.Grėbliauskaitė tapti projekto draugais kviečia visus, galinčius prisidėti prie vaikų motyvacijos siekti savo tikslų įgyvendinimo. „Visi, norintys pasidalinti savo žiniomis, patarimais ar resursais – organizacijos, mokytojai, lektoriai, mokymų vedėjai, įmonės – yra labai laukiami projekte „Pats“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Jasiūnaitė
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Jasiūnaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius