-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Eglija Vaitkevičė apie dukrų auklėjimą: „Svarbiausia – rodyti gerą pavyzdį“

Burleskos šokėja, verslininkė Eglija Vaitkevičė (45) – ne tik scenos žmogus, bet ir rūpestinga mama. Dvi dukras – 22-ejų Gretą ir 17-metę Klaudiją – auginanti moteris vadina jas geriausiomis savo draugėmis. Abi jos – lyg nulietos mamos kopijos. Tačiau dėmesį, priešingai, nei mama – ne itin mėgsta.
Eglija Vaikevičė su dukromis Klaudija ir Greta
Eglija Vaitkevičė su dukromis Klaudija ir Greta / Asmeninio albumo nuotr.

Susitikusios visos trys jos jaučiasi tarsi vienas didelis kumštis. Daug šneka, pasakoja vienai kitai įdomiausias gyvenimo istorijas, nuotykius. „Man visuomet labai svarbu, ką jaučia mano dukros ir ar tarp mūsų yra pakankamai artimas ryšys. Kitaip nesuprasčiau, kam ta motinystė reikalinga“, – užsiminė Eglija.

Greta ir Klaudija – labai skirtingo charakterio, todėl su kiekviena Eglijai tenka bendrauti taikant skirtingus metodus. Pavyzdžiui, jaunėlei tam tikrus dalykus reikia pakartoti kelis kartus, geriausia – ramiu ir geranorišku tonu, žiūrint į akis.

Eglija visuomet stengėsi savo dukroms būti tarsi uostas, į kurį sugrįžusios jos visuomet gali rasti palaikymą, užuovėją, užuojautą. „Niekada nevijau vaikų nuo savęs prisidengdama darbais ar problemomis. Kartais kalbamės ir ištisą naktį, o paauglystės laikotarpiu po tokių naktų kartais net leisdavau kitą dieną neiti į mokyklą“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Eglijos Vaikevičės dukra Klaudija
Asmeninio albumo nuotr./Eglijos Vaikevičės dukra Klaudija

Auklėdama savo atžalas moteris visuomet stengėsi neperlenkti lazdos. Jos nuomone, už itin griežtą auklėjimą daug svarbiau skatinti vaiką mąstyti pačiam, nubrėžti ribas, tačiau kartu ir duoti laivę. Šiandien ji džiaugiasi, kad jos dukros – jau suaugusios panelės ir mamai gali padėkoti už tai, kokias jas išaugino. „Neseniai su jomis kalbėjomės apie vaikystę, apie tai, kokia aš buvau mama joms. Galiausiai priėjome prie išvados, kad joms daug visko leisdavau, neįkyrėjau, nezyziau ir dėl daugelio dalykų nebariau“, – šypsodamasi sakė Eglija.

Pasak jos, svarbiausia – rodyti gerą pavyzdį. Jei nori, kad vaikas nesikeiktų – nereikia pačiai sau leisti tokių žodžių, jei nori, kad nerūkytų – reikia mesti pačiai. „Dukros sakė, kad tokios mamos kiekvienas gali pavydėti – tai geriausi ir šilčiausi žodžiai“, – sakė pašnekovė.

Tačiau norint atrasti balansą auklėjant dukras, teko ir pačiai pasimokyti – ji skaitė daug su tėvyste susijusių knygų, straipsnių. Eglijos mam pedagogė, tėtis – karininkas, todėl abu negailėjo ir patarimų, kaip auklėti vaikus. „Teisingas auklėjimas – labai svarbu. Pati nuo mažens buvau pratinama prie meno, kultūros pažinimo. Todėl stengiuosi ir savo vaikams skiepyti mokslo svarbą, noriu, kad jos įgytų aukštąjį išsilavinimą“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Eglijos Vaikevičės dukra Greta
Asmeninio albumo nuotr./Eglijos Vaitkevičės dukra Greta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius