-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eimutis Kvoščiauskas. Po telefoninių sukčių atakos aktoriaus mama nepakyla iš lovos (papildyta liepos 17 d.)

Nors apie telefoninių sukčių veiklą gyventojus nuolat įspėja ir policijos pareigūnai, ir žiniasklaida, tačiau vis dar atsiranda patiklių žmonių, kurie, neįvertindami situacijos, skuba nusikaltėliams atiduoti visas savo santaupas. Į pinkles pateko ir aktoriaus Eimučio Kvoščiausko (29) šeima.
Eimutis Kvoščiauskas
Eimutis Kvoščiauskas / Viganto Ovadnevo nuotr.

„Eimučiui gresia ilgi metai kalėjimo“

„Tuo metu aš buvau teatro kūrybinėje stovykloje, tad ne visada galėdavau prieiti prie telefono. Taigi net neįtariau, kas vyksta tėvų namuose, – pasakojimą pradeda aktorius. – Tik vėliau sužinojau, kad per visą Vilkiją nuvilnijo skandalas, jog Eimutis pagrobtas, mat niekas su juo negali susisiekti telefonu.“
Pasirodo, tą dieną Eimučio mama sulaukė netikėto skambučio. „Mama, man labai blogai. Ar turi kuo užsirašyti? Padiktuosiu tau kitą telefono numerį. Aš patekau į didelę bėdą“, – kalbėjo kažkoks vaikinas.
Susijaudinusi aktoriaus mama suskubo pasiteirauti: „Eimuti, o kas tavo balsui?“
„Mama, man prakirsta lūpa, nebegaliu daugiau kalbėti, tad perduodu ragelį kitam žmogui“, – tokį atsakymą išgirdo moteris.
Kitas vyras aktoriaus motinai paaiškino neva Eimutis padarė avariją, sužeidė žmogų, tad jam skubiai reikia pagalbos. „Nukentėjusio žmogus gyvybė šiuo metu kabo ant plauko, todėl Eimučiui gresia ilgi metai kalėjimo. Reikia 12 000 litų, kad galėtume tyliai išspręsti šį incidentą“, – paaiškino kriminalistu prisistatęs žmogus.

Tegul jie negalvoja, jog taip lengvai išsisuks. Mūsų giminė plati, pažinčių turime daug, todėl, kad ir kiek tai kainuotų, sukčius surasime ir nubausime.

Surengė pasalą

Padėjusi telefono ragelį, Eimučio mama puolė skambinti į polikliniką, kur jai, kaip tyčia, patvirtino, kad gretimame kaime buvo užregistruotas eismo įvykis.
Laimė, į šį įvykių sūkurį įsikišo E. Kvoščiausko tėtis. Paskambinęs nusikaltėlių padiktuotu telefono numeriu, jis po kelių sakinių suprato, jog tai – apgavystė, tačiau, nuvažiavęs pasitarti su pažįstamu kriminalistu, nusprendė neleisti aferistams išsisukti. Pinigus apgavikai prašė perduoti vienoje iš Kauno kavinių, todėl Eimučio tėvas, lydimas kelių policijos automobilių ekipažų, išvyko į pasalą. Kad ir kaip būtų gaila, sukčiai vis dėlto suprato, jog jų apgaulė išaiškinta.
„Dar kelis kartus mano tėvui jie patvirtino, kad netrukus ateis pasiimti pinigų, tačiau nepasirodė. Kai vėliau sesuo „kriminalistui“ skambino dar kartelį, jis pagrasino: „Nebandykite manęs ieškoti, nes liksite gyventi palapinėse.“
Tegul jie negalvoja, jog taip lengvai išsisuks. Mūsų giminė plati, pažinčių turime daug, todėl, kad ir kiek tai kainuotų, sukčius surasime ir nubausime“, – sako aktorius. 

Mamai nustatytas mikroinsultas

Labiausiai šiuo metu Eimutis nerimauja dėl mamos sveikatos. „Kai ji man pagaliau prisiskambino, lyg ir nusiramino, kad esu gyvas, sveikas. Tačiau mums bekalbant, mama pradėjo dejuoti: „Man blogai, man labai blogai.“ Teko kviesti greitąją pagalbą. Į automobilį mama dar pati nuėjo, o į ligoninę ją jau teko nešti ant neštuvų. Iš pradžių gydytojai mamai diagnozavo mikroinsultą. Laimė, kad ji laiku buvo nuvežta į ligoninę. Galutinė diagnozė – dėl nervinio streso ir pakilusio kraujospūdžio sutrikusi kraujotaka. Šiuo metu mama nevaikšto ir net negali pakelti galvos. Mažiausiai dvi savaites jai teks gulėti ligoninėje“, – nusiminęs šneka Eimutis.
Vaikinas nori pabrėžti, kad jis, pasakodamas šią istoriją, nesiekia savęs reklamuoti – tiesiog nori nuoširdžiai įspėti patiklius žmones. „Su kuo tik pakalbu, vis išgirstu panašių istorijų. Ir jauni, ir pagyvenę žmonės vis dar pakliūva į sukčių suregztas pinkles. Jei nusikaltėliai vis dar naudoja šį metodą, vadinasi, jis yra   pelningas. Taigi būkite budrūs, nepatikėkite tokiomis istorijomis, nes tie žmonės yra puikūs psichologai, jie per kelias akimirkas sugeba užkalbėti dantį“, – įspėja E. Kvoščiauskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius