-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Erika Martišienė: man patinka dėmesys!

Per pažįstamus gauni prodiuserių telefono numerius, paskambini. Greičiausiai tam, kurio serialus mėgsti. Bet protingiau išsirinkti tą, kurio serialai reitingų lentelėse užima lyderio pozicijas. Ateini į susitikimą ir sakai: „Noriu vaidinti. Paimk mane į serialą.“ „Patikėkite, tai suveikia“, – juokiasi juodaplaukė, kavos pupelių spalvos akių serialo „Svetimi“ aktorė Erika Martišienė (29). Drąsos ir pasitikėjimo savimi jai tikrai netrūksta.
Erika Martišienė
Erika Martišienė / Mariaus Žičiaus nuotrauka
Temos: 1 Serialas

Tai kaip patekai į populiarųjį serialą?

Labai įdomiai. Baigėsi projektas „TV pagalba“, kuriame dirbau kelis mėnesius, ir supratau: man patinka televizija, dėmesys – manau, jis daugeliui moterų patinka (juokiasi), – todėl paskambinau prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui.

O jis pasakė, kad turi prostitutės vaidmenį... Tikriausiai pagalvojai, kad juokauja?

Nepagalvojau, mes rimtai kalbėjomės. Tik aš sutrikau: kaip prostitutės? Juk turiu vaiką! O kaip tokį pasiūlymą priims artimieji? Bet Rolandas liepė pagalvoti. Galvojau kelias dienas ir sutikau.

Nugalėjo didelis noras būti televizijoje ar labai reikėjo darbo?

Žiauriai didelis noras išbandyti save kaip aktorę. To niekur nesimokiau, tik mokyklos laikais esu lankiusi pantomimos studiją.

O kokia buvo artimųjų reakcija?

Mama tai priėmė ramiai. Išties tik su ja ir tariausi. Svarbiausia buvo penkerių metų sūnų Eimantą tam paruošti. Aiškinau: jeigu mama bučiuosis, žinok, čia tik filmas. Kartu žiūrėjome televizorių ir kalbėjomės, kaip aktoriai vaidina ir daug ką daro, ko tikrame gyvenime niekada nedarytų, nes jie grįžta į šeimas, pas mylimus žmones. Kai pernai pirmame serialo „Nemylimi“ sezone mano heroję Jeleną nužudė, pamenu, kokia buvo vaikų reakcija nuėjus į darželį pasiimti Eimanto. Jie puolė prie manęs: „Jus juk nužudė!“ O Eimantas ėmė dėstyti, kad tai yra tik filmas. Manau, prieš savo draugus jis didžiuojasi, kad jo mama vaidina seriale (šypsosi). Sūnus jį žiūri ir kartais net supyksta, kai aš kartu su juo to nedarau. Bet vos mane pradeda rodyti, kviečia pasižiūrėti. Jis varto žurnalus, ieško mamos nuotraukų. Su manimi mielai važiuodavo į televizijos renginius, pavyzdžiui, „Chorų karus“, kur laidos pabaigoje dalyviams įteikdavau prizus. Eimantas sako, jog užaugęs bus krepšininkas, bet panašu, kad jo nuomonė dar keisis.

Kaip tave priėmė profesionalūs aktoriai?

Gerai, kolektyvas labai draugiškas, todėl sunkumų nebuvo. Jie suprato, kad esu žalia, nieko nenutuokianti mergaitė. Kartais, jei ko nepadarydavau, subardavo, bet aš greitai susiimdavau. Kadangi mūsų komandoje santykiai labai draugiški, retkarčiais per daug atsipalaiduodavau (juokiasi).

Kaip klostysis tavo herojės Oksanos gyvenimas? Pirmame sezone tu vaidinai jos dvynę seserį Jeleną, kuri buvo nužudyta. Pradžioje siužeto linija buvo lyg ir palankesnė: ištekėjai už Lorenso. Tiesa, jis nusikaltėlis.

Liūdnai viskas baigėsi. Kai žiūrėdama serialą pamačiau, kaip mano herojė miršta, net apsiverkiau. Visai netikėtai. Jeigu kada nors gyvenime turėsiu pasiūlymų vaidinti, nebenorėsiu, kad mano personažė mirtų. Oksana buvo labai keista, visiškai naivi, be emocijų. Vyras pasako „ša“, ir ji tyli. Niekada gyvenime taip negalėčiau. Esu iš tų, kurios sako tai, ką mano. Jeigu myliu, galiu kelis kartus tai pasakyti, niekada jausmų neslepiu. Atvirumas yra svarbiausias dalykas ir asmeniniame gyvenime, ir darbe.

Šio sezono filmavimai jau baigėsi. Taigi esu laisvo oro direktorė (juokiasi). Bet trumpam, nes jau turiu intriguojantį darbo pasiūlymą. Kol kas vyksta mokymai, todėl detaliau kalbėti nesinori. Žinau, kad tai bus darbas už kadro.

Televizijoje nesi naujokė. Pradžia buvo „TV pagalboje“?

Oi, ne. Televizinę karjerą pradėjau keturiolikos. Man visur reikėjo dalyvauti, todėl, kai tik kur būdavo paskelbiamas konkursas, skambindavau ir siųsdavau pasiūlymus. Tuometinėje „Tele–3“ televizijoje buvo laida paaugliams „Tiškutės paštas“. Ruošdavau reportažus apie madą, žymius žmones. Laida buvo rodoma kas antrą šeštadienį. Kai jos nerodydavo, būdavo transliuojama to paties pavadinimo laida per radiją. Žodžiu, dirbau iš peties (šypsosi).
Į „TV pagalbą“ mane, galima sakyti, įkalbėjo eiti mama ir draugas. Kai tik jie pamatė anonsus, kad ieškomi nauji „gelbėtojai“, iškart liepė siųsti anketą. Delsiau. Sakiau, nenoriu, kad mane apkalbinėtų, komentuotų ir rašytų. Juk mačiau spaudoje, kaip „gelbėtojai“ aprašinėjami. Bet artimieji buvo užsispyrę: vis primindavo, kad turiu bandyti. Vieną dieną taip ir padariau, bet niekam nesakiau. Praėjo savaitė, sulaukiau skambučio. Nuvykau į pokalbį. Po savaitės dar kartą paskambino ir pakvietė atvykti. Padavė aprangą ir pasakė: „Važiuok dirbti.“ Dirbau poroje su Žilvinu. Negaliu sakyti, kad man patiko, dirbome pusę metų. Dabar suprantu, kad galėjau daug ką daryti kitaip. Buvau labai rami, bijojau reikštis, nors iš prigimties esu visai kitokia – kovotoja už tiesą.

Ar tas karštas charakteris nepakišo kojos asmeniniame gyvenime? Prieš trejus metus išsiskyrei.

Kai praėjo šiek tiek laiko, galiu pasakyti, kad mano karštakošiškumas tikrai nepadėjo išsaugoti šeimos. Skyrybos visada būna dramatiškos. Šeimoje išgyvenome šešerius metus, prieš tai porą metų draugavome. Svarbiausia, kad su buvusiu vyru išsiaiškinome santykius, jis bendrauja ir rūpinasi sūnumi. Ir dabar džiaugiuosi tuo, ką turiu: savo gyvenimu, sūnumi, darbu ir draugu. Neklauskite, kas jis toks, nes nieko nepasakosiu (juokiasi).

Ir kokia buvo tavo draugo reakcija, kai žiniasklaidoje pasirodė dviprasmiškos tavo ir Justino Jankevičiaus nuotraukos?

Draugas mane supranta. Jis žino, kad šou aplinkoje to neįmanoma išvengti. Nujaučiau, kad nuotraukos pasirodys, todėl pati jam viską papasakojau ir pasijuokiau: „Dabar turi mane laikyti stipriau.“ Nors draugas nėra iš pramogų pasaulio, jo žaidimo taisykles puikiai supranta. Mes vienas kitu pasitikime, o tai dviejų žmonių santykiams yra didžiulė vertybė. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius