Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Faktų tyrimo biuras“: kodėl permokame už vaistus?

Dauguma Lietuvos gyventojų įvairiems vaistams per mėnesį išleidžia šimtus ar net tūkstančius litų. Tačiau retas pagalvoja, kad už vaistus ir kitokius medikamentus galėtume mokėti kur kas mažiau, teigiama LNK pranešime spaudai.
Vaistai
Vaistai / Photos.com

„Pasaulyje yra pripažinta, kad tamsiosios struktūros valdo farmaciją“ – teigia gydytojas, Marijampolės savivaldybės tarybos narys Gediminas Akelaitis. Šis žmogus, buvęs Sveikatos apsaugos eksministro Rimvydo Turčinsko vaikystės draugas ir kolega, atskleidė, kokius turtus galima susikrauti būnant ministru.

Tai iš tiesų įspūdinga. Prabangus namas sostinės centre, dviaukštis butas kotedžas ir sodyba su tvenkiniais karpiams, baseinu ir pirtimi. Piniginių lėšų beveik pusė milijono. Iš kur tokie turtai?

FTB žurnalistams pradėjus domėtis, netrukus paaiškėjo buvusio Sveikatos apsaugos ministro veiklos sistema. Profesorius, habilituotas daktaras Eduardas Vaitkus teigia: „Sveikatos apsaugos ministras, nusižengdamas teisės aktams, už vieną vaistą, farmacijos kompanijoms sumokėjo daugiau nei leidžia teisės aktai. Permoka per metus maždaug 400 tūkst. litų. Tai truko 1,5 metų. Taigi 600 tūkst. litų mes visi sumokėjom daugiau“.

Dabar sunku pasakyti kiek tokių atvejų buvo. Tačiau, kai profesorius kreipėsi į prokuratūrą dėl buvusio ministro padarytos žalos visiems piliečiams, jo skundų prokurorai nepaisė. Maža to, prasidėjo profesoriaus Eduardo Vaitkaus persekiojimas...

Kodėl prokurorai persekiojo pilietį, kuris kreipėsi į juos dėl ministro padarytos žalos valstybei?

Stulbinantį detektyvą žiūrėkite laidoje „Faktų tyrimo biuras“ ketvirtadienį, 21 val. per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius