Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Festivalyje „Bliuzo naktys“ pasirodys legendinis Nikis Buzzas

Liepos 4-5 dienomis Varniuose prie Lūksto ežero vyksiančio festivalio „Bliuzo naktys 2014“ papildytas atlikėjų sąrašas turėtų ypač nudžiuginti amerikiečio Nikio Buzzo gerbėjus. Legendinis muzikantas, kurio vardas yra įtrauktas į Bliuzo šlovės salę, o kai kurie darbai netgi įvertinti Oskaru, atvyksta į Lietuvą kartu su soul grupe „Dr. Blues & Soul Re Vision“.
Nikis Buzzas
Nikis Buzzas / Festivalio organizatorių nuotr.

Festivalio „Bliuzo naktys“ organizatoriai atskleidžia, kad be anksčiau minėtų užsienio žvaigždžių Steveno Seagalo ir Angelos Brown, liepą Varniuose bliuzo gerbėjus džiugins jungtinis JAV ir Lenkijos muzikantų projektas „Niki Buzz & Dr. Blues & Soul Re Vision“.

Nikis Buzzas pats yra legenda, pradėjęs savo karjerą vos 3-ejų. Būdamas 13-os jis laimėjo svarbų konkursą, kurio rėmėjas buvo pats Jamesas Brownas. Vėliau Nikis rengė pasirodymus kartu su Iku ir Tina Turneriais, „Exile“, „The GuessWho“ ir kitais. Sulaukęs 20-ies amerikietis jau grojo 13 instrumentų, iš kurių mylimiausias – gitara – iki šiol keliauja kartu su Nikiu.  

1975-aisiais, istoriniam Niujorko klubui CBGB virstant pankų forumu, N.Buzzas šiame mieste koncertavo kartu su „The Ramones“, „The Talking Heads“, Patti Smith, Mink DeVille ir kitais legendiniais atlikėjais. Jis bendradarbiavo ir su Giorgio Gomelskiu, atradusiu „The Rolling Stones“, paskui nutarė įkurti savo grupę „Vendetta“. Nikio karjeros kelyje buvo ir Jimio Hendrixo atradėjas Curtis Knightas. Nikis Buzzas vėliau pats dalyvavo projekte „Play Like Jimi!“. Lietuvos publikai N.Buzzas pasirodys su savo soul muzikos broliais iš Lenkijos – grupe „Dr. Blues & Soul Re Vision“.  

Šiais metais „Bliuzo naktyse“ taip pat gros puiki lietuvių muzikantų rinktinė. Jau anksčiau pranešta, kad specialiai festivaliui susibūrė kompanija „Giedrė & Blues Band“, scenoje pasirodys Arina ir „Veto Bank“, „Garbanotas bosistas“.

„Šiandien su džiaugsmu pristatome dar visą būrį labai gerų Lietuvos muzikantų. Tai seni mūsų draugai “Blues Makers„ ir “The Road Band„ su Mildblue. Taip pat matysime indie-folkroko grupę „Baltasis Kiras“, kuri įsimena nuoširdžiais, teigiamos energijos pilnais pasirodymais, švelniai kandžius muzikos mimus “Neteisėtai Padaryti„, dvi kartas sujungiantį projektą – “Jutas & Bukartas Acoustic Duo„. Festivalyje nestigs muzikinės įvairovės, kokybiškų naujienų ir seno gero bliuzo“, – pasakojo organizatoriai.

„Bliuzo naktyse“ šiemet taip pat gros „Mood Sellers“ – tai aštuoni jaunuoliai, pučiantys dūdas ir mušantys būgnus, visada sugebantys įsukti gerą nuotaiką. Kita grupė – „Pilnatys“ yra visas psichodelinis judėjimas, įtraukiantis ne tik muzikantus, bet ir klausytojus. „Kiekvienas koncertas mums – beprotiškai malonus eksperimentas, kurio metu bandome prisijaukinti tą tyrą mėnulio garsą“, – sako grupės „Pilnatys“ nariai, pažaboję senojo bliuzo, roko, džiazo ir šiuolaikinės muzikos stichijas.

Į festivalį atvyks ir mįslingoji uostamiesčio grupė „Kontrabanda“, apie 1990-uosius suburta bosine gitara grojančio žinomo poeto Gintaro Grajausko ir koncertavusi nuo Geteborgo, Kopenhagos poezijos festivalių iki Konrado Adenauerio fondo vasaros festivalio Berlyne, nuo nelegalumo prieskonį turinčių koncertų mažyčiuose Lietuvos miesteliuose iki koncerto, skirto Jimio Hendrixo jubiliejui Maskvoje. Nuo 2002 m. grupė vadinosi „Rokfeleriai“ ir grojo džiazroką, o 2006 m. vėl grįžo prie ankstesnio pavadinimo bei stiliaus. Po kelių tylos metų „Kontrabanda“ grįžta atsinaujinusi, jos sąstatą papildė muzikantai – Andrejus Dvorakovskis, Dovydas Grajauskas, Arvydas Jakubėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius