Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės apie automobilius: svarbiausia – spalva, dizainas ir komfortas

Automobilius vairuojantys garsūs Lietuvos žmonės prisipažįsta – be ratų šiandien nė iš vietos. 15min.lt kalbintos garsenybės paprašytos išvardinti automobilio savybes, kurios joms svarbiausios, ilgai žodžių nerinko: vienam svarbu spalva, kitam išskirtinis dizainas, trečiam patogumas ir ekonomiškumas.
Eva
Raudonplaukei Evai gražiausi žalio obuolio ryškumo automobiliai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Raudonplaukė dainininkė prisipažino esanti tikra tinginė, todėl automobilis jei yra tiesiog būtinas. Tiesa, pirmiau nei komfortą ar kokybę dainininkė įvertina spalvą. „Labiausiai man patinka žalio obuolio ryškumo automobiliai“, – šypsodamasi dėstė pilką „Mercedes-Benz“ modelio automobilį vairuojanti Eva.

Kitas svarbus kriterijus atlikėjai yra automobilio kompaktiškumas: „Man svarbu, kad būtų lengva pasistatyti mašiną tiek prie prekybos centro, tiek vežant vaikus į mokyklą. Su dideliu automobiliu man tai būtų kur kas sunkiau.“ 

Eva paklausta, ar moka pakeisti padangą ir nebijo kišti dailių rankų prie variklio, kategoriškai rėžė: „Jokiu būdu! Aš turiu labai moterišką požiūrį į automobilius.“ Moteriški kerai ir subtilus flirtas atlikėjai padeda ir tuomet, kai tenka teisintis pareigūnams dėl vienokių ar kitokių nusižengimų. Tiesa, Eva prisipažino, kad pastaruoju metu stengiasi paisyti visų kelių eismo taisyklių.

S.Gandžumianui svarbiausia dizainas

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Seržas Gandžumianas su drauge
Seržas Gandžumianas

Visuomet stilingas ir pasitempęs dizaineris Seržas Gandžumianas sako, jog automobilio dizainas jam yra pirmoje vietoje. Daugiau kaip dvidešimties metų vairuotojo stažą turintis S.Gandžumianas vertina erdvę, komfortą, ekonomiškumą, tačiau išvaizdus, originalus, žvilgsnį prikaustantis automobilio dizainas kūrėjui yra tai, į ką pirmiausiai vyras atkreipia dėmesį. „Man automobilis privalo turėti, kaip rusai sako – „iziūminką“, tai yra šį tą ypatingo. Visos linijos, šviestuvai, rankenėlės, salono vidus turi būti apgalvoti, su savotišku polėkiu“, – kalbėjo mados verslo atstovas.

Anot dizainerio, jo kriterijus atitinkantys automobiliai kainuoja neįkandamas sumas, be to, darbo reikalais jam tenka vežioti įvairias medžiagas, tad tokių automobilių būtų gaila. Žalsvos spalvos automobilį „Honda CR-V“ vairuojantis S.Gandžumianas prasitarė, kad nepažįsta nei vieno dizainerio, kuris vairuotų prabangius „Audi“ ar „Mercedes“ markės automobilius, užtat japoniški automobiliai yra itin mėgstami mados kūrėjų.

E.Kalinauskaitė svajoja apie elektra varomą automobilį

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ernesta Kalinauskaitė
Ernesta Kalinauskaitė

Modelis, tituluota gražuolė Ernesta Kalinauskaitė laukia nesulaukia, kada išsilaikys visus egzaminus ir gaus vairuotojo pažymėjimą. Kol dar neturi teisių, „Vicemis Lietuva 2009“ E.Kalinauskaitė neretai susimąsto, koks gi automobilis galėtų jai tikti. „Kalbant apie išvaizdą, labai norėčiau raudono automobilio. Nors dėl modelio dar nesu tikra, bet automobilis turėtų būti patogus, lengvai valdomas ir, žinoma, gražus“, – svarstė gražuolė.

Merginą žavi ir vis populiarėjantys elektra varomi automobiliai. Toks pasirinkimas, anot E.Kalinauskaitės, būtų ne tik taupus, bet ir ekologiškas. Mergina prisipažino, laukianti, kada mūsų visuomenėje toks transportas taps standartu ir bus lengvai prieinamas kiekvienam vairuotojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius