Garsenybių būrimas iš nuotraukų: vieni pyksta, kiti į tai siūlo žiūrėti su smagia ironija

Edvardo Žičkaus vedamoje laidoje „Gyvenimas yra gražus“ praėjusią savaitę parodytas interviu su ekstrasense Anika Sokolskaja sukėlė didžiulį Oksanos Pikul pasipiktinimą. Anika išbūrė, kad atlikėjos ir jos sužadėtinio Simo Jasaičio vestuvės neva neįvyks.
Leopoldas Malinauskas (kairėje), Edvardas Žičkus ir Oksana Pikul
Leopoldas Malinauskas (kairėje), Edvardas Žičkus ir Oksana Pikul / Žmonės.lt nuotr.

Netrukus O.Pikul savo socialinio tinklo Facebook profilyje parašė atkirtį ekstrasensei. „Pirstelėjo lengvaprotė pamakaluvusi rankelėm, kurios prašosi manikiūro stipriai, ir nusprendė... O visi, kad ims rašyti. Ei, žmonės, būkim realistai, o ne stebuklistai. Marš į bažnyčią, ragana, o paskui pasitikrint pas daktarą sielos sveikatos (oi mėgstu pakomentuoti). Kitaip matyt klientų neprisivilioja. Būtina panaudoti žinomų žmonių pavardes. Kitaip tu niekas... Už reklamą susimokėk ragana (šypsosi)“, – rašė O.Pikul.

Kokią teisę jie turi nešti svetimo žmogaus nuotraukas.

„Naujų pupyčių“ narė tikino burtais netikinti, tačiau ją supykdė šis reportažas. Oksana mano, kad toks elgesys prasilenkia su etika, o jos vardu naudojamasi siekiant aukštesnių reitingų. „Kokią teisę jie turi nešti svetimo žmogaus nuotraukas. Tai vyko be mano žinos. Jeigu aš paimčiau, pavyzdžiui, Edvardo Žičkaus nuotrauką ir neščiau kažkokiai raganai?“ – piktinosi atlikėja.

Oksana portalui Žmonės.lt pasakojo, kad tai nebe pirmas kartas, kai televizijos laidose ekstrasensai buria iš jos nuotraukų, tačiau Anikos prognozės perpildė jos kantrybės taurę. „Man buria ir buria, bet šito jau per daug. Galų gale ta Anika yra būrusi ne vienam žinomam žmogui ir niekas nepasitvirtino“, – kalbėjo O.Pikul.

Laidos kūrėjas Edvardas Žičkus tikino nesuprantantis, kodėl dainininkė šitaip pyksta. „Man išvis yra juokinga, kad Oksana neturi ką veikti. Juk visa žiniasklaida pateikia tokias prognozes ir aš į visa tai siūlau pažiūrėti su smagia ironija. Pavyzdžiui, jeigu Lietuvą ekstrasensai perspėja apie krizę, tai nejaugi mes turime imti slėptis?“ – savo kaltės neįžvelgė E.Žičkus.

Aš į visa tai siūlau pažiūrėti su smagia ironija.

„Anika pažiūrėjo į Oksanos nuotraukas ir pasakė, kad vestuvių nemato. Tačiau aš nesuprantu, kodėl Oksana taip jautriai reaguoja, gal jos gerbėjai ne viską žino... Aš mačiau jos pasisakymus apie Aniką, bet aš irgi galėčiau pasakyti, kad jauna damutė priklijuotais nagučiais iškoneveikė ekstrasensę, kas yra irgi neetiška“, – kalbėjo žurnalistas.

Paklaustas, kaip jis reaguotų, jeigu be jo žinios kažkas burtų paties ateitį, E.Žičkus sakė, kad jam tai nekliūtų: „Jeigu Oksana turi laiko, tegu veža mano nuotrauką būrėjams ir man bus visai smagu paklausyti. Tik tegu pasirenka tokio lygmens ekstrasensą kaip Aniką. Ją samdo didieji Rusijos kanalai, ji nemažai pasiekusi.“

 

M. Žičiaus nuotr./Leopoldas Malinauskas
Leopoldas Malinauskas

Tarologas Leopoldas Malinauskas:

Man buvo analogiška situacija, kuomet atėjo žurnalistai ir ėmė rodyti Pinkevičių nuotrauką bei klausti, kas jų laukia. Atsakiau, kad laukia skyrybos, tačiau paprašiau to nerašyti, nes jie juk gyvi žmonės. Tačiau man buvo atkirsta, kad toks yra žinomų žmonių mokestis už viešumą.

Mes galėtumėme kaltinti Aniką ir visus žmones, kurie turi ateities numatymo gebėjimą, kad jie atsineša nuotrauką į kokią nors redakcija ir prašosi patys papasakoti, kad jų laukia. Taigi ne Anika atėjo, o pas ją atėjo su nuotrauka ir ją kalbino. Ką ji norėjo, tą kalbėjo. Man irgi dažnai būna, kad atneša nuotrauką žurnalistai ir tiesiog spaudžia į kampą pasakyti tai, ko jie nori, nors aš to nematau ateityje.

 

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vytautas Sirvydis
Vytautas Sirvydis

Advokatas Vytautas Sirvydis:

Labai svarbu atskirti šou verslą nuo teisinio proceso. Tai šiuo atveju aš manau, kad tas žmogus, kuris piktinasi, siekia tam tikros reklamos. Vargu, ar O.Pikul teisių gynimas teismine tvarka būtų efektyvus, nes ji yra viešas žmogus, o jos nuotrauka šimtus kartu spausdinta ir publikuota, ją pažįsta kone visi. Juk ta nuotrauka nebuvo daryta kažkur iš po krūmų. Nematau čia žurnalistinės etikos pažeidimo.

Žmonės.lt skaitytojus kviečiame komentaruose padiskutuoti, kaip jūs vertinate garsenybių būrimą joms nežinant ar nenorint.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius