Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybių patirtis: 3 patarimai prieš vestuves

Pagal statistiką, daugiausiai porų tuokiasi karštuoju metų laiku. Norėdami palengvinti būsimų jaunavedžių gyvenimą, paprašėme, kad Lietuvos garsenybės pasidalytų savo sukaupta patirtimi ir duotų po 3 gyvenimiškus ar praktiškus patarimus įsimylėjėliams, kurie netrukus žengs prie altoriaus.
Vitalijus Cololo
Vitalijus Cololo / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vitalijus Cololo (36)

1. Iki vestuvių pora privalo pagyventi drauge bent pusmetį. Būtina sąlyga, kad būste apsistotų visiškai vieni – be tėvų, uošvių ir kitų pašalinių. Taip jie įsitikins, ar tikrai gali būti drauge.

2. Iki ištariant „taip“, įsimylėjėliai privalo stipriai susipykti. Negalima tuoktis, jei poroje nebuvo nė vieno rimto ginčo. Tai reikalinga tam, kad pamatytum partnerio neigiamas puses. Tuomet geriausiai supranti, ar gali priimti visas išrinktojo savybes.

3. Vyrui būtina iki vestuvių beprotiškai pamilti savo uošvienę, o merginai – savo anytą. Jei sugebėsi pamilti savo antrosios pusės tėvelius, vadinasi, mylėsi ir jų vaiką. O visi neigiami anekdotai apie uošvienes ir anytas, manau, yra sukurti tokių žmonių, kurie taip ir nesugebėjo pamilti vieni kitų.

T. Biliūno nuotr./Kristina Kaikarienė
T. Biliūno nuotr./Kristina Kaikarienė

Kristina Kaikarienė (45)

1. Niekada nesiskolinkite pinigų savo vestuvėms! Susiraskite žmogų, kuris pakonsultuotų jus prieš šventę. Juk dažniausiai tokios konsultacijos nieko nekainuoja. O jei samdysite vestuvių planuotoją, siekite, kad jis sumažintų jūsų šventės sąmatą ir padėtų nuspręsti, kokių atrakcijų galima atsisakyti.

2. Žvelkite į vestuves praktiškai. Svarbu sumaniai įvertinti, kokioje vietovėje vyks vestuvių puota. Jei iškilmes organizuosite kaimo turizmo sodyboje, pasirūpinkite patogia avalyne ir užmirškite nepatogius drabužius. Kitu atveju tokia maža smulkmena kaip nepatogūs apdarai ar batai gali jums sugadinti visą šventę.

3. Kažin ar yra patarimas, kaip prieš vestuves įsitikinti, kad visam gyvenimui susisaistysi su tinkamu žmogumi. Svarbiausia nebijoti bandyti ir priimti sutiktą žmogų tokį, koks jis yra. Su visais privalumais ir trūkumais.

V. Ovadnevo nuotr./Stanislovas Stavickis-Stano
V. Ovadnevo nuotr./Stanislovas Stavickis-Stano

Stanislovas Stavickis-Stano (29)

1. Į santuoką bažnyčioje nežiūrėkite tik kaip į mados reikalą – žvelkite į tai dvasingiau. Įsigilinkite į krikščioniškosios santuokos esmę. Santykiuose dažnai iškyla problemų, kurių negali išspręsti nei tėvai, nei psichologai. Tokiais atvejais padeda tik tikėjimas kažkuo iš aukščiau.

2. Prieš vestuves būtinai pasidarykite dovanų sąrašą ir jį išsiųskite šventės svečiams. Kitu atveju gausite krūvą nereikalingų daiktų, pavyzdžiui, 5 pigias mikrobangų krosneles, nepatvarias kiniškas sulčiaspaudes ir t. t. Geriausia dovana vestuvių proga – pinigai.

3. Jei norite, kad muzikinė vestuvių dalis praeitų sklandžiai, į santuokų rūmus pasikvieskite pažįstamus muzikantus. Nenuvertinu šioje įstaigoje dirbančių profesionalų, tačiau jie vestuvių maršą groja be meilės. Ir tai suprantama, nes kartojant tą pačią melodiją po 50 kartų per dieną tikėtis nuoširdumo negali.

V. Ovadnevo nuotr./Jūratė Norvaišienė
V. Ovadnevo nuotr./Jūratė Norvaišienė

Jūratė Norvaišienė (75)

1. Pirmiausia, vyro Česlovo raginama, patariu prieš vestuves tiems dviem žmonėms sugulti ir pabandyti vienam kitą. Nepritariu nuomonei, kad iki vestuvių reikia nuo intymių santykių susilaikyti. Tai kažkokia atgyvena. Jei norite susieti gyvenimą su žmogumi ilgam, turite jį visapusiškai pažinti. Juk katės maiše niekada neperkame, pirmiausia ją apžiūrime...

2. Seksas nėra meilė. Aistra, kuri skirta pratęsti giminei ir veislei, nėra tikri dviejų žmonių jausmai. Manau, mes apskritai per daug sureikšminame seksą, dėl kurio dažnai įvyksta skyrybos.

3. Nesistenkite vienas kito perauklėti, verčiau keiskitės patys. Manau, nors ir simboliškai, kiekvienas galime bent šiek tiek pasikeisti dėl kito žmogaus.

Jūratės Gurauskės nuotr./Erika Vitulskienė
Jūratės Gurauskės nuotr./Erika Vitulskienė

Erika Vitulskienė (22)

1. Pasistenkite, kad vestuvių puotos organizavimas taptų maloniu užsiėmimu, o ne kančia. Niekada nepulkite į paniką nei iki šventės, nei jos metu. Ramybė – didžiausias vestuvių privalumas. Kitu atveju katastrofiškos vestuvės garantuotos.

2. Merginos, į organizacinius tuoktuvių reikalus būtinai įtraukite ir savo vyriškius. Tuomet jie labiau vertina vestuves. Bent jau mes su Merūnu drauge viską organizavome ir likome viskuo labai patenkinti.

3. Iki tuoktuvių likus savaitei, nusibraižykite lentelę, kurioje kasdien rašykite, dėl ko norite tuoktis su savo išrinktuoju. Pavyzdžiui, aš noriu ištekėti už jo, nes jis dieviškai gamina makaronus, nes jo knarkimas man tarsi gražiausias garsas pasaulyje ir t. t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius