Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės muzikos diena: net Petruškevičius pajuto euforiją (nuotraukos)

Panašu, kad Gatvės muzikos dienos organizatoriai pasiekė savo tikslą: muzika pasigėrėti mieste susirinko ne tik paprastų vilniečiai bei miesto svečių minios. Švente grožėjosi net išrankusis stilistas Mantas Petruškevičius.
Mantas Petruškevičius prieš aštuonių valandų žiūrėjimo maratoną šypsojosi.
M.Petruškevičius buvo apimtas ypatingai gerų emocijų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Priviliojo minias

Vilniuje vykstanti gatvės muzikos diena iš tiesų sudomino minias žmonių. Senamiestyje – būriai

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gatvės muzikos dienos akimirka
Gatvės muzikos dienos akimirka

renginio svečių, judančių nuo vienų muzikantų prie kitų. Muzika besidomintieji turi iš ko išsirinkti. Mat šventėje dalyvaujantys muzikantai renginio svečiams siūlo begalę skirtingų stilių muzikos: nuo kantri iki techno. Šventėje galima pasimėgauti diskžokėjų sukamomis plokštelėmis, būgnų kompozicijomis, žiūrovų dėmesį kausto ir teatralizuoti muzikantų minispektakliai, choro prie Vilniaus universiteto pasirodymas ar pradinukė, brazdinanti gitara. Iš tiesų sau mielą stilių išsirinkti galėjo net patys išrankiausi.

Tarp renginio svečių pasigirdo nuomonių, esą būtų geriau tokios šventės neorganizuoti tuomet, kai tautiečiai švenčia Motinos dieną, mat daugelis išsivažinėja po skirtingus Lietuvos kampelius sveikinti mamų. Esą Gatvės muzikos diena galėtų būti švenčiama kitą savaitgalį, tuomet žmonių būtų dar daugiau.

Petruškevičius sužavėtas

Naujienų portalas 15min.lt Pilies gatvėje sutiko ir įžymų stilistą Mantą Petruškevičių. Stiliaus guru tikino besijaučiantis ypatingai ir jaučiasi apimtas euforijos. „Jaučiuosi esąs tikroje šventėje ir be galo džiaugiuosi, kad šis renginys vyksta. Renginio organizatoriams už tokią pramogą reiktų labai padėkoti“, – kalbėjo M.Petruškevičius.

Įžymybės įsitikinimu, valstybė šiai šventei turi skirti lėšų. „Verčiau atsisakyti kitų nereikšmingų projektų. Ši šventė sulaukė labai didelio susidomėjimo, visur minios žmonių, miestas tiesiog pulsuoja muzika ir puikia nuotaika. Vilnius žydi ir labai smagu, kad apskritai tokia šventė yra“, – gerų žodžių renginio organizatoriams negailėjo stilistas.

Stilius – nereikšmingas

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gatvės muzikos dienos akimirka
Gatvės muzikos dienos akimirka

M.Petruškevičius norėtų, kad Gatvės muzikos diena išliktų ilgai ir taptų ilgamete tradicija. Paklaustas, kokio stiliaus muzika jam arčiausiai širdies, stilistas tiksliai neįvardino. „Apie porą valandų sėdžiu Pilies gatvėje. Praėjau visur, bet čia man labiausiai patinka, todėl čia ir užsilaikiau“, – aiškino stiliaus guru.

Paprašytas įvertinti šventės svečių aprangą ir bendrais bruožais apibūdinti, kaip tokiuose renginiuose derėtų atrodyti, M.Petruškevičius tikino, kad muzika ir gera nuotaika šiandien yra svarbiau už viską, net už stilių. „Nemanau, kad šioje šventėje reiktų sureikšminti rūbus, reikia džiaugtis švente, muzikos diena. Džiugu, kad mieste tiek daug žmonių, šiuo atveju apranga visai nesvarbi ir net nereikia apie tai galvoti“, – mano įžymybė.

Paklaustas, kur ketina pratęsti linksmybes, stilistas pabrėžė, kad jo vakaras bus ramus. „Su drauge visą dieną praleidome nuo ryto, nuotaika mūsų yra puiki, dieną užbaigsime kokiame restoranėlyje vakariene, ramiai“, – pasakojo M.Petruškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius