-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 20 /16:28

Gerbėjai, draugai ir kolegos atsisveikino su Vytautu Šapranausku

Šeštadienį 15 valandą Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre prasidėjo atsisveikinimas su velioniu aktoriumi Vytautu Šapranausku.
Rimas Tuminas
Rimas Tuminas / Gretos Skaraitienės nuotr.

Kaip ir pageidavo artimieji, visi gedintys aktoriaus į šermenis ėjo nešini baltais gėlių žiedais. Atsisveikinti su iš gyvenimo pasitraukusiu V.Šapranausku buvo galima iki šeštadienio vakaro 22 valandos.

Likus porai valandų iki atsisveikinimo pradžios, į Vilniaus mažąjį teatrą atvyko aktoriaus artimieji – sūnus Gytis ir ilgametė mylimoji Ieva Stasiulevičiūtė.

Artimųjų prašymu į teatrą nebuvo įleidžiami fotografai ir operatoriai, visų atėjusių pareikšti užuojautos paprašyta nefotografuoti ir nefilmuoti net mobiliaisiais telefonais. Tuo rūpinosi budėję apsaugos darbuotojai. Siekiant užtikrinti tvarką, salėje, kurioje pašarvotas aktorius, buvo prašoma neužtrukti ilgiau nei 20 minučių.

Balandžio 21 dieną, sekmadienį, nuo 9 val. iki 15 val. su V.Šapranausku atsisveikins tik šeima ir artimiausi draugai. Artimieji labai prašo visų aktoriaus gerbėjų jį palydėti į amžinąją kelionę sekmadienį nuo 15 val.

Urna su V.Šapranausko palaikų pelenais iš teatro bus lydima į Antakalnio kapinėse esantį Menininkų kalnelį. Čia įvyks laidojimo ceremonija.

Atsisveikinimas su Vytautu `apranausku
Atsisveikinimas su Vytautu Šapranausku

Ašaromis aplaistyta scena

Vilniaus mažojo teatro scenoje projektoriaus šviesoje susirinkusiems šypsojosi, vaidino, dainavo V.Šapranauskas. Daugybėje besikeičiančių nuotraukų buvo akimirkos iš aktoriaus gyvenimo TV ekrane ir teatro scenoje.

Ir nors fone skambančios mėgstamiausios aktoriaus dainos kelė ne graudulį, o atspindėjo neprilygstamus V.Šapranausko humorą, charizmą ir talentą, salėje sėdintys negalėjo sulaikyti ašarų. Ir nesvarbu, ar tai smalsūs praeiviai, kolegos, žurnalistai ar bičiuliai.

Pareikšti užuojautos ir atsisveikinti su V.Šapranausku atvyko aktoriai Dainius Kazlauskas, Arūnas Sakalauskas, Valda Bičkutė, daininkės Natalija Bunkė ir Kristina Ivanova, Vilniaus Šachmatinio choro, kuriam vadovauja I.Stasiulevičiūtė su kolege Gintare Valaityte, dainininkai, „Chorų karų“ prodiuserė Neringa Kavaliauskienė, choreografas Jurijus Smoriginas su žmona, aktorius Marius Jampolskis su sužadėtine Renata Uzialkaitė, stilistai Mantas Petruškevičius ir Asta Valentaitė, aktorė Larisa Kalpokaitė ir kiti.

Rimas Tuminas jaučia kaltę

Ilgametis V.Šapranausko draugas, bendramintis ir kolega režisierius Rimas Tuminas į savo draugo šermenis atvyko tiesiai iš Maskvos. Paklaustas apie netekties akimirką užplūdusius jausmus, režisierius buvo atviras.

„Noriu su juo bartis. Aš vis dar kalbuosi su juo. Yra kaltės jausmas. Galbūt jis norėjo grįžti į teatrą, galbūt aš užtęsiau susitikimą su juo. O dabar susitinkame štai taip. Bet aš visada noriu ir bartis, ir linksmai apie jį galvoti. Jis tikrai sukūrė gyvenimo šventę. Kai pagalvoju apie jį – šypsausi“, – kalbėjo R.Tuminas.

„Nuostabios plastikos rankos, minkštas, paslankus aktorius, virtuozas, humoras aštrus. jis nepakęsdavo šalia esančių arba sunkiai išgyvendavo, kai kam nors nesiseka. Jis buvo mano žvaigždė“, – gražių žodžių negailėjo režisierius.

Atsisveikinimas su Vytautu `apranausku
Atsisveikinimas su Vytautu Šapranausku

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius