Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiais metų Lietuvos kino aktoriais tapo Gabija Jaraminaitė ir Marius Repšys

Dvi savaitės, atrodo, pralėkė akimirksniu. Naujais vėjais kino gerbėjus šiemet sužavėjęs 22-asis festivalis „Kino pavasaris“ jau švenčia uždarymą. Ketvirtadienio vakarą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje surengta iškilminga festivalio uždarymo ceremonija – svarbiausiu jos akcentu tapo Geriausių Lietuvos kino aktoriaus ir aktorės paskelbimas.
 Gabija Jaraminaitė ir Marius Repšys
Gabija Jaraminaitė ir Marius Repšys

Daugelį metų organizuojamuose apdovanojimuose pagerbiami ryškiausius vaidmenis per pastaruosius metus sukūrę šalies aktoriai. Išrinkti du geriausius kvietė festivalis „Kino pavasaris“ ir kosmetika „Rasa“.

Festivalio žiūrovams ir 15min skaitytojams buvo suteikta galimybė įvertinti tiek jaunų perspektyvių, tiek puikiai atpažįstamų aktorių naujausius vaidmenis kine.

Šiuose rinkimuose Geriausiais metų kino aktoriais moterų kategorijoje pretendavo tapti: Gabija Jaraminaitė, Gelminė Glemžaitė, Ieva Andrejevaitė, vyrų kategorijoje – Dainius Gavenonis, Marius Repšys, Marijus Mažūnas.

Iškilmingoje festivalio „Kino pavasaris“ uždarymo ceremonijoje aktorė Edita Užaitė paskelbė, kad geriausia metų kino aktore tapo Gabija Jaraminaitė, už vaidmenį Linos Lužytės filme „Amžinai kartu“, o geriausiu kino aktoriumi – Marius Repšys, už vaidmenį Andriaus Blaževičiaus filme „Šventasis“.

„Labai ačiū „Kino pavasariui“ už tą nuostabią šventę, kurios laukiu ištisus metus, už visus filmus. Ačiū už nuostabų titulą, kuris įkvėpė ir pakylėjo. Ačiū visiems balsavusiems. Ačiū visiems kolegoms, buvo didžiulė garbė būti su jumis nominuotai. Jūs visi esate nuostabūs aktoriai. Sveikinu koleges nominantes, jūs esate dar jaunos, tikiu, kad dar daug prizų jūsų laukia. Siunčiu jums didelę savo meilę“, - video sveikinime sakė Gabija Jaraminaitė.

Taip jau sutapo, kad ceremonijoje nepasirodė nei Gabija, nei Marius. Ir jis už laimėjimą dėkojo iš ekrano.

„Vieną kartą seniai gyveno toks žiniuonis, pas jį ateidinėdavo vilkai, kuriuos jis šerdavo ir su jais draugavo. Vieną dieną tas žiniuonis numirė. Tai va. Labai ačiū, apdovanojimą gaunu antrą kartą ir antrą kartą negaliu dalyvauti, nes turiu spektaklį. Tikiuosi, kad bus daugiau dar jų. Ačiū balsavusiems, ačiū pasitikėjusiems, Ačiū ačiū ačiū“, – sakė Marius Repšys.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kino pavasario“ uždarymo šventė: iškilminga ceremonija ir šimtai svečių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius