Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerumo niekada nebus per daug

Įprasta manyti, kad labdaros akcijas Lietuvos garsenybės rengia tik prieš didžiąsias metų šventes, bet realybė byloja ką kita. „Ji“ kalbinti pašnekovai sako, kad dalytis gerumu visada yra tinkamas laikas. Ir ne tik sako, įrodo darbais.
Edita Mildažytė
Edita Mildažytė

Edita Mildažytė
„Paminklas simbolizuoja širdies gerumą“

Šiemet suėjo lygiai dešimt metų, kai savo gerumu Lietuvos televizijos laidoje „Bėdų turgus“ žmones bandė užkrėsti projekto iniciatorė ir vedėja E. Mildažytė. Graži proga paskutinį gegužės trečiadienį buvo paminėta specialiu renginiu – atidengiant milžinišką obuolio paminklą viename sostinės skverų. Ceremonijoje, be Editos, dalyvavo kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, kunigas Ričardas Doveika ir kiti garsūs asmenys.

„Obuolio puselės formos paminklas simbolizuoja širdies gerumą ir yra skirtas visų laikų ir visų tautybių Vilniaus labdariams. Ant jo, abėcėlės tvarka užrašytas pusšimtis miesto fundatorių ir gerumu pagarsėjusių žmonių pavardžių, pradedant Pacais, Radvilomis, Chodkevičiais ir baigiant Alma Adamkiene, atgaivinusia Lietuvoje labdaros tradicijas, Agne Zuokiene, beveik dešimtmetį vykdančia vėžio prevencijos programas, Landsbergiais, dideles sumas aukojusiais naujagimių klinikoms“, – apie paminklą pasakoja E. Mildažytė.

Linas Kleiza
Linas Kleiza

Linas Kleiza
„Geri rezultatai džiugina“

Traumą besigydantis ir Lietuvoje jau kurį laiką viešintis krepšininkas L. Kleiza neleidžia laiko veltui. Sportininkas aktyviai rūpinasi savo ne pelno siekiančios organizacijos „Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas“ darbais: tariasi dėl naujų projektų, džiaugiasi neseniai pasibaigusių rezultatais.
Praėjusią savaitę vyko vienos iš daugelio Lino iniciatyvos finalinis renginys. Buvo aptarti projekto „Tu gali“, kuris skirtas rizikos grupės vaikų užimtumui skatinti, rezultatai.

„Šiais metais kartu su policija pirmąkart įgyvendinome projektą „Tu gali!“, skirtą paįvairinti ir įprasminti vaikų laisvalaikį po pamokų. Džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas pasitvirtino. Pažindami krepšinio ir savigynos paslaptis, vaikai mokėsi disciplinos, pozityvios ir sveikos gyvensenos“, – teigė L. Kleiza ir pažadėjo, kad sėkmingas projektas tęsis ir kitąmet.

Krepšininkas ne tik galvoja, kaip užimti jaunimą, bet ir nuolat renka pinigines aukas savo vardo fondui. Kartais tai daro netgi neįprastais būdais. Štai pernai dalyvavo pokerio čempionate, kur laimėtą apvalią sumelę paskyrė labdarai.

Liveta Kazlauskienė
Liveta Kazlauskienė

Liveta Kazlauskienė
„Suteikime gerumui sparnus“

Nenuilstanti labdaringų renginių organizatorė, dainininkė ir politikė L. Kazlauskienė ir praėjusią savaitę neapsiėjo be gerumo akcijų. Vaikų gynimo dienos proga moteris surengė gražią šventę mažiesiems Kauno rajono vaikams, per kurią susirinkusiems išdalino per 500 porcijų ledų. Suprantama, organizacinių reikalų Liveta ėmėsi be jokio užmokesčio. „Žinote, niekada negalvoju apie pinigus, kai imuosi kokio nors kilnaus darbo. Su vyru Petru jau dvidešimt metų dalyvaujame labdaringoje veikloje. Vos pradėjome koncertuoti, sulaukdavome kvietimų pasirodyti vaikų ar senelių globos namuose. Turbūt nėra atvejo, kad atsisakytume“, – tikina pašnekovė.
L. Kazlauskienė įsitikinusi, kad už gerus darbus gyvenimas atlygina gerumu. „Tie, kurie gali aukoti, privalo tai padaryti. Suteikime gerumui sparnus, tegul jis it koks angeliukas skrenda į kiekvienus namus“, – poetiškai pokalbį baigia pašnekovė.

Kristina Ivanova
Kristina Ivanova

Kristina Ivanova
„Nekaupkite daiktų, geriau juos išdalykite“

Naujoji grupės YVA lyderė K. Ivanova jau ne vienus metus užsiima kilnia veikla, apie kurią iki šiol niekas nežinojo. Pasirodo, mergina dalijasi savo drabužiais su vargingai gyvenančiais žmonėmis.
„Maždaug penkerius metus bendrauju su keliomis sunkiai besiverčiančiomis šeimomis. Stengiuosi jų būtį palengvinti pasidalydama kai kuriais savo drabužiais ar kt. Kartais būna, kad nusiperku naują apdarą, bet nė karto jo neapsivelku. Tuomet geriausia išeitis, mano galva, yra jį atiduoti tiems, kuriems jo reikia“, – savo požiūrį dėsto dainininkė.

Kristina įsitikinusi, kad žmonės pernelyg įpratę savo namuose turėti kalnus daiktų ar drabužių. „Nekaupkite daiktų, geriau juos išdalykite“, – pataria pašnekovė. K. Ivanova džiaugiasi, kad savo pavyzdžiu užkrėtė ir kelias drauges. Jos taip pat jau ne vienus metus dovanoja daiktų kitiems.

Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas

Egidijus Dragūnas
„Gera daryti gerus darbus“

Pernai labdaringą fondą įkūręs grupės SEL lyderis E. Dragūnas jau gali džiaugtis sėkmingais darbo vaisiais. Per pastarąjį mėnesį Egidijaus fondas skyrė išties nemažas sumas dviem mažyliams, kuriems verkiant reikėjo operacijos.
Šešiametis iš Klaipėdos ne vienus metus negalėjo girdėti. Klausos sutrikimų varginamam mažyliui pagalbos ranką ištiesė E. Dragūnas, jis iš savo vardo labdaros fondo sąskaitos pervedė 50 tūkstančių litų, už kuriuos buvo nupirktas specialus modernus klausos aparatas. „Gera daryti tokius darbus“, – šypteli SEL lyderis.

Prieš porą savaičių žiniasklaidoje pasirodė žinia apie dar vieną būsimą kilnų Egidijaus poelgį. 31 tūkstantis litų – tokią sumą E. Dragūno fondas skyrė vos metukų mergaitei iš Alytaus, taip pat turinčiai klausos sutrikimų. Specialioje spaudos konferencijoje dalyvavusi mažylės mama negalėjo sulaikyti džiaugsmo ašarų.
Beje, jau birželio 16 dieną bus pristatytas naujas vaikiškas gėrimas „SEL Dragoon“, kurį padedamas specialistų kūrė pats E. Dragūnas. Muzikantas pažadėjo, kad trečdalis sumos nuo kiekvienos parduotos gėrimo pakuotės taip pat keliaus į labdaros fondo sąskaitą.

Sandra Bullock
Dosnumo pavyzdys

Holivudo aktorė Sandra Bullock iš asmeninės sąskaitos prieš porą mėnesių paaukojo milijoną JAV dolerių (2,5 milijonų litų) nuo žemės drebėjimo Japonijoje nukentėjusioms aukoms. „Oskaro“ laimėtoja dideles sumas aukoja ne pirmą kartą. Pernai panašią sumą pinigų ji atseikėjo nuo uragano Haityje nukentėjusiems žmonėms.

Billas Gatesas
Aukoja nuolat

Kompanijos „Microsoft“ įkūrėjas ir vienas turtingiausių žmonių pasaulyje Billas Gatesas yra vadinamas pasaulio geradariu. Vyras reguliariai aukoja pinigų tiems, kuriems labiausiai to reikia. Kartu su šeima jis daug laiko skiria ne tik verslui, bet ir filantropinei veiklai. Jo įkurta labdaros organizacija „Bill & Melinda Gates“ yra laikoma didžiausia ir įtakingiausia pasaulyje.

Labdarų krautuvėlių mada

Pasaulyje jau seniai išpopuliarėjo įžymybių labdarų krautuvėlės. Į jas garsūs asmenys atneša daiktus, kuriuos pardavus pinigai paaukojami labdaringais tikslais.
Gegužės pradžioje tokia krautuvėlė savaitę buvo atverta ir Lietuvoje. Į  prekybos centre „Panorama“ įrengtą specialų angarą garsūs Lietuvos pramogų pasaulio atstovai nešė drabužius ir aksesuarus, kuriuos galėjo įsigyti visi norintys. Surinkti pinigai buvo skirti talentingiems vaikams, globojamiems Mstislavo Rostropovičiaus labdaros fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius