Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintarė Valaitytė per plauką liko gyva. „Gimiau po laiminga žvaigžde“ (papildyta liepos 2 d.)

Kai Gintarė Valaitytė prisimena birželio 16-ąją patirtą kraupią automobilio avariją, jai per kūną vis dar bėga šiurpuliukai. Prieš tris mėnesius įsigytą automobilį mergina sudaužė nepataisomai, bet pati liko sveika ir gyva. Po šios nelaimės Gintarė naujai pažvelgė į gyvenimą. Iš pradžių nepanorusi apie tai kalbėti šokėja galiausiai sutiko atverti širdį žurnalui „Privatu!“.
Gintarė Valaitytė
Gintarė Valaitytė / V. Ovadnevo nuotr.

Vardas, pavardė: Gintarė Valaitytė.
Gimimo data, vieta: 1984 04 17, Mažeikiai. 26 m.
Šeiminė padėtis: netekėjusi; neturi vaikų.
Veikla: šokėja, choreografė, grupės YVA narė.

V. Ovadnevo nuotr./Gintarė Valaitytė
V. Ovadnevo nuotr./Gintarė Valaitytė

Gintare, papasakok, kur važiavai tą nelemtą birželio 16-ąją?

Važiavau automagistrale Vilnius–Klaipėda. Buvau ką tik grįžusi iš Turkijos. Norėjau nuvykti į uostamiestį, nes po išvykos dar nebuvau parvykusi namo. Be to, jau laukė repeticijos su vaikais YVOS šokių mokyklėlėje. Netoli Kryžkalnio sumėtė mano automobilį ir padariau avariją.

Kas nutiko? Dėl ko neišvengei eismo įvykio?

Važiavau pirma automagistralės juosta, kurios kelio danga paprastai būna deformuota dėl didelių ir labai sunkių automobilių. Greitis buvo nuo 100 iki 110 kilometrų per valandą. Mane staiga sumėtė, nesuvaldžiau mašinos ir atsitrenkiau į kelio atitvarą.

Kaip elgeisi, kai supratai, kad nepavyks išvengti nelaimės?

Supanikavau ir pasimečiau. Iš pradžių automobilis užvažiavo ant žalios vejos, o aš netikėtai vairą pasukau į priešingą pusę. Tuomet mašiną dar labiau sumėtė. Tik vėliau supratau, kad tai buvo mano klaida... Neišvengiau smūgio...

Transporto priemonė sukosi, vertėsi?

Nors mano automobilis nedidelis, jis nesivertė. Vėliau kalbėjau su ekspertais. Jų teigimu, turbūt gerai buvo apskaičiuotas šios mašinos svorio centras ir dėl to ji išliko stabili.

Kokios mintys sukosi galvoje, kai matei, kad neišvengsi avarijos?

Paskutinė mintis, kai prieš save mačiau atitvarą, buvo, kad man pavyks išvengti smūgio. Daugiau nelabai ką pamenu... Smūgis buvo labai stiprus: automobilio priekis sugadintas, jo jau nebepataisysi.

Asm. albumo nuotr./Gintarės Valaitytės automobilis po avarijos
Asm. albumo nuotr./Gintarės Valaitytės automobilis po avarijos

Kas vyko po to, kai patyrei avariją?

Iš to streso iššokau iš automobilio. Sustojo pro šalį važiavusios mašinos, žmonės atskubėjo į pagalbą. Tuo metu nelabai supratau, kas vyksta, tačiau pati iškviečiau greitąją pagalbą, policijos pareigūnus, paskambinau draudimo bendrovei ir vilkikui, kuris paskui nutempė automobilį.

Esi gimusi po laiminga žvaigžde!

Tikrai taip! Kai iš automobilio nieko nelieka, o aš vaikštau savo kojomis, tikrai drąsiai galiu sakyti, kad esu laimės kūdikis. Likimas man nusišypsojo. Ne veltui sakoma, jog kai kurie žmonės gimsta su marškinėliais. Manau, esu viena iš jų (šypteli).

Apie šią avariją Tavo šeimos nariai sužinojo ne iš karto. Kaip jie reagavo, kai pasakei, kas nutiko?

Mama valandą laiko nereagavo į mano žodžius. Turbūt nelabai suprato, apie ką aš kalbu. Tačiau vėliau ji apsiverkė ir sakė: „Ačiū Dievui, kad tu sveika ir gyva. Ačiū Dievui, kad vaikštai.“

„Likimas man nusišypsojo. Ne veltui sakoma, kad kai kurie žmonės gimsta su marškinėliais. Manau, esu viena iš jų.“

Turbūt po šio incidento kelyje perkainojai daug vertybių...

Be abejo! Pirmas tris dienas, kai po patikrinimo ligoninėje man buvo liepta gulėti lovoje, daug mąsčiau. Pakito mano požiūris į daugelį dalykų. Supratau, kad per daug gyvenime skubame, lekiame ir dažnai nesirūpiname savo saugumu.

Prie kokių išvadų priėjai po šios nelaimės?

Įsitikinau, kad labai svarbu segėti saugos diržą. Jis man išgelbėjo gyvybę! Dažnai vairuodama automobilį ką nors gurkšnodavau ar kramsnodavau, atsiliepdavau į telefono skambutį. To negalima daryti. Reikia susikoncentruoti tik į vairavimą.

Ar Tavo automobilis, kurį įsigijai prieš tris mėnesius, buvo draustas?

Taip, jis apdraustas kasko draudimu. Kol kas ekspertai dar sprendžia automobilio likimą ir nežinau, ką jie man pasiūlys. Greičiausiai galėsiu arba atgauti pinigus, arba gausiu kitą mašiną.

Šiuo metu Tau teko išeiti priverstinių atostogų. Gydytojai Tau rekomendavo bent mėnesiui atsisakyti aktyvios veiklos. Kuo užsiimi?

Nepatinka man tos priverstinės atostogos, bet nesiskundžiu. Kol kas skaitau knygas ir nepraleidžiu repeticijų su YVOS šokių studijos vaikais. Suprantama, pati kol kas nešoku. O į sceną turbūt grįšiu artimiausiu metu. Viskas priklausys nuo sveikatos.

Faktai apie avariją

Eismo įvykio vieta: automagistralė Vilnius–Klaipėda, netoli Kryžkalnio.
Kada įvyko nelaimė: 2010 birželio 16-ąją, apie 15 val. 35 min.
Tuo metu buvusios eismo sąlygos: geros; nelijo, nebuvo slidu; greta nevažiavo joks automobilis.
Automobilis, kurį Gintarė vairavo: „Mitsubishi Colt“.
Blaivumas: Gintarė vairavo būdama visiškai blaivi.
Automobilio būklė: sudaužytas nepataisomai.
Draudimas: automobilis draustas kasko draudimu.
Patirti sužalojimai: diagnozuotas smegenų sutrenkimas, patempti kaklo slanksteliai, koja trim savaitėm „įkalinta“ įtvare.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius