-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Goda Andriūnaitė: nenoriu gyventi po didinamuoju stiklu

Visada būdavo smalsu, kaip gražuolės manekenės ir aktorės atrodo kasdieniame gyvenime – nepagražintos stebuklingais makiažais ir nenudailintos fotošopu. Akimirksnio užtenka viskam įvertinti: ryškios žalios akys, plaukai surišti į uodegą, vos vos paryškintos blakstienos... Graži ta Goda Andriūnaitė (20) – modelis, elegantiškiausia tarptautinio grožio konkurso „Miss Globe 2008“ dalyvė ir padūkėlė Dina iš populiaraus serialo „Moterys meluoja geriau“.
Goda Andriūnaitė
Goda Andriūnaitė / Virgilijaus Skuodo nuotrauka

Dažniausiai būna, kad gražią merginą modelių agentūros atstovai pastebi gatvėje, pakviečia dirbti. Jeigu mergina ne tik graži, bet ir gabi, tada jai galbūt net atsiveria televizijų durys...

O man – atvirkščiai. Nusifilmavau seriale, išvažiavau į grožio konkursą ir tik paskui dirbau modeliu.
Augau apsupta brolio draugų, buvau berniukiška, patiko muštis, spardyti futbolo kamuolį, gal todėl apie modelio karjerą nesvajojau. Be to, maniau, kad šiam darbui reikia būti labai kūdai. Pradėjusi dirbti pajutau, kaip sunku yra badauti, kaip psichologiškai nemalonu, kai tave kiekvieną savaitę matuoja, ar nepriaugai svorio... Azijoje gerai: karšta, užvalgai kokio ananaso ir nieko nesinori. Bet Lietuvoje, kur šalta ir maistas – kaloringas, kankinti savęs dietomis tikrai nenorėčiau. Net plaukų negali nusikirpti ar pasišviesinti, nes modelis ir agentūrų turimos nuotraukos neturėtų skirtis.
Kita vertus, nesiskundžiu, buvo įdomu, bet taip gyventi nuolat nenorėčiau. Sunku ir fiziškai, ir emociškai. Ateini į atranką, kur į vieną vietą – šimtas modelių. Tavęs neatrenka kartą... kitą... dešimtą... Galvoji: „Kodėl aš niekam nepatinku?“ Nežinau, iš kur tos jaunos mergaitės turi tiek jėgų kovoti už vietą po saule? Visą gyvenimą modeliu nedirbsi. Negalėčiau amžinai tik keliauti, gyventi be šeimos.

Bet kol tau – tik dvidešimt, negi reikia to sėslumo, būti prisirišusiai prie konkrečios vietos?

Nuo keturiolikos beveik negyvenau Lietuvoje. Metus mokiausi Šveicarijoje, paskui – Anglijoje. Pernai maždaug tokiu laiku buvau Tailande. Ten dirbau modeliu keturis mėnesius, paskui dar du – Kinijoje. Kadangi esu gana žemo ūgio – 172 centimetrų, podiumu vaikščioti tokių neima. Standartinis modelių ūgis – bent 175 centimetrai. Todėl aš labiausiai tikdavau reklamoms: šampūnų, šokolado. Tačiau po Tailando, kur saulėta, gražu ir šilta, kur žmonės labai malonūs, patekau į Kiniją, kur niekas angliškai nekalba, spjaudosi gatvėje. Ten net oras pasitaikė bjaurus, šaltas. „Viskas, noriu namo“, – pasakiau sau. Ir dar tas vienišas gyvenimas... Pavargau. Grįžau į tėvų namus, Lietuvoje nuėjau į vizažistų kursus. Kitais metais Londone lankysiu stilistų kursus. Tiesa, grįžus paaiškėjo, kad nei darbo čia yra, nei draugų likę. Dauguma išvažiavo studijuoti į užsienį. Planavau ir aš padirbėti kur nors Italijoje, bet...

...Lietuvoje tave sulaikė meilė?

Šią vasarą čia tikrai sutikau žmogų. Rokas studijuoja, todėl ir aš nusprendžiau kuriam laikui pasilikti.

Su menininku apskritai turbūt negalėčiau draugauti: keisti žmonės. Jie – aktoriai, jie gali viską suvaidinti. Be to, filmuosis su manimi viename seriale, megs romaną su manimi. Išeis filmuotis į kitą, ten vėl ką nors susiras... Pleibojai tie aktoriai.

O draugas žinojo, kas esi?

Pirmą kartą mane pamatė per teliką. Nustebau, kai papasakojo, kiek daug jo amžiaus vaikinų žiūri tą serialą. Be to, visagalis „Facebook“ – turėjome bendrų draugų. O galiausiai susipažinome šią vasarą Palangoje. Susitikome ir, kaip ten sako, iš pirmo žvilgsnio patikome vienas kitam.

Nebijojai, kad vaikinas rodo dėmesį, nes esi modelis, aktorė...

Ne, tikrai taip nesijaučiu. Juokinga, kai žmonės susireikšmina. Nieko įspūdingo nepadariau, kad manimi žavėtųsi. Todėl niekada ir nemaniau, kad su manimi draugauja dėl žinomumo.

Žmonės įsivaizduoja, kad darbą filmuose gražios merginos gauna per lovą arba pažintis...

Išėjo taip, kad serialo scenaristas pažinojo mane, kai buvo dvylikos metų. Mano nuotrauką jis uždėjo ant savo žmonos knygos viršelio. Tas scenaristas buvo rašytojas Edvinas Kalėda, jo žmona – rašytoja Daiva Vaitkevičiutė. Ji tuo metu leido knygą „Monikai reikia meilės“. Kartą vyko tėvų draugų gimtadienis. Kalėda buvo vienas iš svečių. O tėvai į gimtadienį pasiėmė ir mane. Sėdėjau pasipūtusi, nelaiminga, kad mane vakare kažkur atsitempė. Maža buvau baisi pikčiurna, nuolat nepatenkinta. O Kalėda kaip tik ieškojo tokios liūdnos, didelių akių mergaitės knygos viršeliui.
Nuo to laiko praėjo šešeri ar septyneri metai, Kalėda mane prisiminė ir pasiūlė nueiti pasikalbėti dėl darbo seriale.

Seriale tu – padūkėlė Dina. Nėščia ir pabėgusi nuo mylimojo. Toks charakteris tau artimas?

Nelabai. Tokių santykių su tėvais kaip seriale aš gyvenime neturiu. Maniškiai supranta, palaiko, nereikia nuo jų nieko slėpti. O kad pabėgčiau nuo savo žmogaus... Turbūt taip žiauriai nepasielgčiau, nes tai turėtų būti labai nemalonu, skaudu. Stengčiausi išsiaiškinti, pasikalbėti. Kita vertus, tokio amžiaus kurti šeimos irgi neskubėčiau. Per jauna ir padykusi esu.

Kai šalia tokie aktoriai kaip Ramūnas Rudokas, Marius Jampolskis, Giedrius Savickas simpatijų negalėjai išvengti...

Ne mano stiliaus žmonės... Be to, dauguma serialo aktorių vyrų buvo gerokai už mane vyresni. Su menininku apskritai turbūt negalėčiau draugauti: keisti žmonės. Jie – aktoriai, jie gali viską suvaidinti. Be to, filmuosis su manimi viename seriale, megs romaną su manimi. Išeis filmuotis į kitą, ten vėl ką nors susiras... Pleibojai tie aktoriai. Gal todėl, kad neprisileidau per arti, niekas iš žvaigždžių manęs į pasimatymus nekvietė. Apskritai esu drovi su svetimais. Į vakarėlius stengiuosi nevaikščioti, nuolat suktis viešumoje, dalyvauti visose pokalbių ir gyvenimo būdo laidose nesinori. Nenoriu būti didelė įžymybė. Žiedą ant piršto pamatė... pilvą padidėjusį nufotografavo... su vienu ar kitu užfiksavo... Nenoriu gyventi po didinamuoju stiklu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius