Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražina Baikštytė kavą gardina pačios sukurtu prieskonių mišiniu: „Puikus skonis ir padeda virškinimui“

Pirmadienio popietę kavos mylėtojai rinkosi į susitikimą-treniruotę su aukščiausio lygio SCAE (angl. „Speciality Coffee Association of Europe“) baristos sertifikatą turinčia Paulina Palaikyte, mat ši savaitė Vilniuje skirta kavos kultūros pažinimui. Renginio nepraleido ir aktorė Gražina Baikštytė, kuriai rytinis kavos puodelis – ypač svarbus.
Kristina Ivanova ir Gražina Baikštytė
Kristina Ivanova ir Gražina Baikštytė / Kavos treniruotės akimirka

15min Gražina Baikštytė pasakojo, kad ryte išgeria stiklinę drungno vandens, tuomet eina mankštintis. Po treniruotės Gražina kartu su pusryčiais mėgaujasi juodos kavos puodeliu.

„Nemėgstu espreso kavos, ją geriu labai retai, kai būnu kažkur išėjusi ir reikia palaikyti energiją. Rytais geriu normalią juodą kavą. Jeigu išvykusi į Europą noriu užsisakyti savo mėgiamos kavos, visuomet sakau americano“, – pasakojo G.Baikštytė.

Kavos treniruotės akimirka/Gražina Baikštytė, Kristina Ivanova ir Paulina Palaikytė
Kavos treniruotės akimirka/Gražina Baikštytė, Kristina Ivanova ir Paulina Palaikytė

Kavą G.Baikštytė gamina ne tradiciniu būdu, kai ji yra užpilama, o su kavos aparatu. Tiesa, į juodą kavą G.Baikštytė beria pačios paruoštą prieskonių mišinį.

„Neieškau išskirtinės kavos, perku tai, ką galima rasti prekybos centruose. Bet yra vienas niuansas. Pati sumaišau prieskonių mišinį, kurį dedu į kavą. Į jį įeina maltas cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas, imbieras. Tokią kavą geriu kiekvieną rytą, todėl nereikia pirkti kvapnių kavų. Visi šie komponentai suteikia puikų skonį, padeda virškinimui“, – teigė G.Baikštytė.

G.Baikštytė per dieną išgeria tik vieną puodelį kavos ir tik ryte.

„Rytą pradedu kava todėl, kad būna žemesnis spaudimas. Jei neišgerčiau kavos puodelio, likčiau mieganti“, – juokėsi G.Baikštytė.

Kavos treniruotės akimirka/Kristina Ivanova ir Gražina Baikštytė
Kavos treniruotės akimirka/Kristina Ivanova ir Gražina Baikštytė

Daugeliui žmonių svarbi ne tik kavos kokybė, bet ir puodelis, iš kurio geria kavą. G.Baikštytė – ne išimtis.

„Man apskritai svarbu gražūs indai – jie turi ne spintoje gulėti, o būti naudojami. Neturiu omeny kažkokio porceliano, bet indai turi būti gražūs savo spalvomis ir kokybiški. Turiu ir vieną vardinį puodelį, kurį sukūrė dailininkė Jūratė Rekevičiūtė. Kai išgeri kavą ir puodelio dugne matai „Gražios dienos“, pozityviai nuteikia visai dienai“, – sakė G.Baikštytė.

Nors dabar populiaru kavą gerti mieste iš popierinių puodelių, G.Baikštytė teigė, kad madų nesivaiko.

Kavos treniruotės akimirka/Gražina Baikštytė
Kavos treniruotės akimirka/Gražina Baikštytė

„Aš nežinau, kas yra madinga, o kas – ne. Nesivadovauju šia taisykle nei darydamasi makiažą, nei apsirengdama, o darau tai, kas pačiai patinka ir tinka. Nesu mados auka“, – 15min pasakojo G.Baikštytė.

Pirmadienio popietę Vilniuje vykusiame susitikime su P.Palaikyte, specialiai į Lietuvą buvo atvežta kava, auganti vieninteliame kavos ūkyje pasaulyje – Kolumbijoje. Paulina treniruotės metu ne tik vaišino šia kava, bet ir mokė paruošti tikrą espreso ir kapučino kavą bei paneigė labiausiai paplitusius mitus apie kavą.

Artėjant Valentino dienai, kavą Paulina puošė rožine pieno puta bei vaišino kavinės „Galerija“ šefo paruoštu kavos desertu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius