Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražina Baikštytė, Redita Dominaitytė ir Egidijus Sidaras Vilniuje mėgino nustebinti firminiais makaronais

Pirmadienio vakarą aktorės Gražina Baikštytė ir Redita Dominaitytė bei dizaineris Egidijus Sidaras stojo prie keptuvių – maišydami įvairiausius ingredientus žinomi žmonės mėgino nustebinti patyrusius virtuvės šefus itališkų patiekalų interpretacijomis.
Renginio akimirka
Gražina Baikštytė, Egidijus Sidaras ir Redita Dominaitytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Atėjau pailsėti – ir vėl prie puodų“, – juokėsi vištieną, daržoves ir padažą maišydama G.Baikštytė. Aktorė R.Dominaitytė išmėgino įvairiausius ingredientus, o E.Sidaras rinkosi pastą su karališkosiomis krevetėmis. Pramogų pasaulio atstovai improvizavo, rinkosi mėgstamus pagardus, konsultavosi su virtuvės meistrais, teiravosi patarimų ateičiai. Tačiau darbą virtuvėje išmėginę žinomi žmonės ne tik ruošė sau vakarienę, bet ir varžėsi tarpusavyje. Virtuvės šefų sprendimu, nors laimėjo draugystė, tačiau Reditos makaronai buvo geriausi.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Redita Dominaitytė

„Kaip tik taip sutapo, kad vakar gaminau lakštinius. Makaronus tenka gaminti pakankamai dažnai, tai nesunkiai pagaminamas maistas, o kai yra vaikai, šis patiekalas dažnai suveikia. Gamindama visuomet improvizuoju, nesilaikau receptų. Šįkart pagrindiniai ingredientai buvo lašiša, krevetės, taip pat balzaminiame acte marinuoti svogūnai, česnakinis aliejus, daugybė prieskonių“, – Žmonės.lt sakė R.Dominaitytė.

Dešimtmetį švenčiančio „Vapiano“ restoranų tinklo Vilniuje surengtą šventę vainikavo restorano virtuvės meistrų sukurtas ilgiausias Lietuvos makaronas iš spagečių, kuriuo buvo siekiama šalies rekordo. Atsakingo darbo ėmėsi vyriausias virtuvės šefas Pipiras. Ypač atrakcija ypač buvo susidomėję R.Dominaitytės vaikai Upė ir Ugnius, kurie ypač noriai skanavo mamos gamintus makaronus.

30-ies metrų ilgio ilgiausio makarono likimas, tiesa, nebuvo tradicinis – restorano darbuotojai į jį suvyniojo virtuvės šefą.

Renginį vedė Paulius Skučas, vyro palaikyti atėjo ir Indrė Kuodytė-Skučienė, taip pat itališkų patiekalų skanavo Sabina Repčenkienė, Gytis Balčiūnas, kiek pavėlavusios į renginį atskubėjo Baiba Skurstenė ir Urtė Šilagalytė. Muzikiniu vakaro fonu rūpinosi Artūras Matkevičius-DJ Mamania.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius