Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gritė Maruškevičiūtė: dėl populiarumo į skandalus nesivelsiu

Praeitą savaitgalį išrinkta dvidešimt pirmoji „Mis Lietuva“ Gritė Maruškevičiūtė (21) prieš konkurso finalą net nesvajojo apie aukščiausią apdovanojimą ir stebėjosi, kad konkurentės iš anksto mintyse matuojasi karūną.
Mis Lietuva 2010 Gritė Maruškevičiūtė
„Mis Lietuva 2010“ Gritė Maruškevičiūtė. / Viganto Ovadnevo nuotrauka

„Iki šeštadienio vakaro buvau lyg sapne, negalėjau patikėti savo sėkme, bet kai pažiūrėjau įrašą, apėmė laimės jausmas“, – prisipažino tituluota gražuolė, Mykolo Romerio universitete trečiame kurse studijuojanti teisę ir valdymą bei „The Body Shop“ parduotuvėje dirbanti makiažo konsultante.

Dėl šių metų gražiausios šalies merginos titulo rungėsi keturiolika pretendenčių.
Kol dangų dengė tik pilki rudeniški debesys, jos šypsojosi, elegantiškai dėliojo žingsnelius ir stengėsi šmaikščiai atsakyti į renginio vedėjų Livijos Gradauskienės bei Jogailos Morkūno klausimus. Deja, prapliupęs lietus tapo tikru išmėginimu aukštakulniais žingsniuojant slidžiu it ledas podiumu. „Čia Lietuva, čia lietūs lyja“, – tradicinę frazę vis kartojo Jogaila. Kai merginos pasipuošė ryškiai raudonomis specialiai konkursui dizainerės Julijos Janulaitytės kurtomis suknelėmis, šlaputėliu podiumu nebežingsniavo: žemę šluojantys drabužiai būtų kaipmat permirkę. 

Gritė Maruškevičiūtė buvo pirmoji iš septynių finalininkių, kuri besibaigiant konkursui gavo apdovanojimą – tapo „Mis publika“. „Kai tai išgirdau, supratau, kad, ko gero, tai pats svarbiausias įvertinimas, ir net nebesitikėjau dar ko nors sulaukti. Tačiau šįkart žiūrovų nuomonė sutapo su komisijos“, – šypsojosi laimėtoja.

Gražuoles vertinę komisijos nariai prisipažino iki paskutinio dalyvių pasirodymo svarstę, ar pagrindinį titulą skirti G.Maruškevičiūtei, ar Deimantei Bubelytei, kuriai atiteko pirmosios vicemis apdovanojimas.

Jei nesitikėjai laimėti karūnos, kodėl ėjai į grožio konkursą? Juk iki šiol vyrauja nuomonė, kad protingos merginos tokiuose renginiuose nedalyvauja...

Grožio pasaulyje esu nuo keturiolikos metų. Nors buvau moksliukė, susigundžiau ir nuėjau į modelių agentūros atranką. Išgirdau, kad esu per jauna ir turiu palaukti. Nepaklausiau ir nuėjau į kitos agentūros atranką. Gavau modelio darbą, teko vykti į užsienį. Ir dabar priklausau „Olialia Models“ agentūrai. Būtent jos vadovė Rūta Bartašiūtė ir artimieji skatino dalyvauti grožio rinkimuose. Tačiau tam reikėjo subręsti. Pernai „Mis Lietuvos“ renginį žiūrėjau. Mačiau merginų emocijas ir suvokiau, kad ir aš noriu tai patirti.

Papasakok apie savo šeimą. Iš kur esi kilusi?

Apie asmeniškumus nemėgstu kalbėti. Mano tėvai išsiskyrę: mama – anglų kalbos mokytoja, tėtis dirba žiniasklaidoje. Gimiau Šiauliuose, teko gyventi Prienuose, Marijampolėje, o pastaruosius šešerius metus gyvenu Vilniuje. Žinau, kad klausite apie vaikiną. Galiu pasakyti tik tiek, kad mano širdis užima (šypsosi).

„Mis Lietuvos“ titulas pakeis tavo gyvenimą?

Jau pakeitė. Dėl spalio mėnesį Kinijoje Sanijos mieste vyksiančio konkurso „Mis pasaulis 2010“ porai mėnesių atsiprašiau iš darbo. Nežinau, kaip bus su studijomis, bet labai nenorėčiau jų nutraukti. Tikiuosi, dėstytojai leis egzaminus laikyti vėliau. Viešumo man nereikia, esu ramus žmogus ir dėl populiarumo neketinu veltis į skandalus. Bet suprantu, kad mano gyvenimo žurnalistai puls narstyti kaip tik įmanoma.

Kas tau gyvenime svarbiausia?

Šeima. Geriausiai pailsiu būdama su artimiausiais. Ir pergalę konkurse atšvenčiau su saviškiais, mama paruošė makaronų, iškepė tortą. Tiesa, pati šeimos kurti kol kas neketinu, tam reikia subręsti. Daug apie gyvenimo planus kalbėti nesinori, juk matote, kad jie gali sugriūti per vieną naktį.

Kurios anksčiau „Mis Lietuvos“ karūną pelniusios merginos yra tavo favoritės?

Daiva Anužytė-Kasiulaitienė, konkurse nugalėjusi 1996-aisiais, ir gražiausia praėjusių metų mergina Vaida Petraškaitė. Jos ne tik gražios, išsilavinusios, bet ir labai mielos, švelnios. Deja, pasitaiko, kad, pradėjus bendrauti, gražiomis moterimis tenka nusivilti. Išorė neatitinka intelekto ir gebėjimo maloniai bendrauti. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius