Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Henrikas Daktaras oficialiai išleido autobiografiją „Išlikt žmogumi“

Kauno mafijos autoritetu vadintas Henrikas Daktaras, išleidęs anksčiau tik neoficialiai pasirodžiusią knygą „Išlikt žmogumi“, teigia norintis pasirodyti visuomenei „iš kitos pusės“.
H.Daktaro knyga „Išlikt žmogumi“
H.Daktaro knyga „Išlikt žmogumi“ / Nuotrauka iš H.Daktaro profilio feisbuke

Šiomis dienomis Lietuvos prekybos centrų ir knygynų lentynose pasirodė oficialiai išleista autobiografinė knyga „Išlikt žmogumi“. Jos autorius – Henrikas Daktaras.

Socialinio tinklalapio „Facebook“ tikrame Henriko Daktaro profilyje rašoma: „Tai – ko visi laukė, prašė paskaityti ir nusipirkti. Lietuvos knygynus pagaliau baigia pasiekti niekur nepublikuota H.Daktaro pirmoji knyga „Išlikt žmogumi“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras

Autobiografija „Išlikt žmogumi“ buvo parašyta kalėjime 2001 metais. Jos rankraštis buvo skirtas tik artimiausiems draugams, palaikiusiems mane sunkiausiomis gyvenimo minutėmis. Nežinau, ar tai vagystė, bet šie užrašai buvo pradėti plagijuoti, o mano vardas virto komercija. Tikriausiai tokie žmonės yra ne ką geresni už mane. Dėl šios priežasties knygos pardavimo pelnu bus paremti vaikų namai, – o jeigu nors vienam jaunam žmogui tai padės išvengti gatvės gyvenimo – šios knygos tikslas bus pasiektas.“

Rankraštis buvo skirtas tik artimiausiems draugams, palaikiusiems mane sunkiausiomis gyvenimo minutėmis.

Autobiografijos aprašymą galima rasti ir internete: „Knyga apie Henriką Daktarą – keturių vaikų tėvą, mylimos ir mylinčios žmonos vyrą, sūnų, senelį. Tai pasakojimas apie nueitą gyvenimo kelią, kalėjimą, jo siųstus išbandymus, patirtus vidinius išgyvenimus. Tai knyga apie teisingumo supratimą, pagarbą pažadui, gyvenimo principus, meilę šeimai. Šios knygos išleidimas – tai savęs išsakymas, nes šiuo metu kitaip to padaryti neįmanoma. Galbūt ši knyga leis protingiems valstybės vyrams ateityje suprasti, kaip yra svarbu investuoti į jauno žmogaus ugdymą, kaip svarbu padėti sugrįžti į visuomenę suklydusiajam.“

Iliustruoto 360 puslapių leidinio standartinė kaina – 34 litai. Jos tiražas – 3000 egzempliorių.

Knyga išleista H.Daktaro šeimos pastangomis. Teigiama, jog pagrindinis tikslas – parodyti 54 metų kaunietį iš kitos pusės, nei jis nuolat pristatomas viešoje erdvėje, taip pat surinkti lėšų labdarai bei užkirsti kelią plagijavimui.

Tiesa, senokai rašytos knygos naujasis leidimas nėra papildytas aktualia informacija apie H.Daktaro gyvenimą XXI amžiuje, jo išvykimą į Bulgariją ir sulaikymą, šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme narpliojamą didžiąją nusikalstamo susivienijimo baudžiamąją bylą bei kitus pastarojo dešimtmečio įvykius.

H.Daktaras viliasi, kad jo paties rašyta knyga taps atsvara be jo sutikimo žurnalisto Dailiaus Dargio parašytam žurnalistiniam romanui „Tikroji Daktarų istorija“. Henytė siekė šios knygos uždraudimo ir iki šiol dėl to bylinėjasi.

Nuotrauka ia H.Daktaro profilio feisbuke/H.Daktaro knyga Ialikt žmogumi
Nuotrauka iš H.Daktaro profilio feisbuke/H.Daktaro knyga „Išlikt žmogumi“
Nuotrauka ia H.Daktaro profilio feisbuke/H.Daktaro knyga Ialikt žmogumi
Nuotrauka iš H.Daktaro profilio feisbuke/H.Daktaro knyga „Išlikt žmogumi“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius