Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į kailių kolekcijos pristatymą susirinkusios Kauno damos aukojo vargstantiems vaikams

Prabangūs kailiai, mada ir svetingumas dėl labdaros – tokiu tikslu vadovaujasi „Beautiful Heart“ paramos fondo įkūrėja Jolanta Sadauskienė bei svetingumo komplekso „Monte Pacis“ vadovė Indra Ramanauskienė, ketvirtadienio vakarą pakvietusios į jau trečią šiais metais labdaros renginį. Pasidairyti po naujausių kailių kolekciją ir paaukoti skurdžiai gyvenantiems vaikams panoro būrys damų.
Jolanta Sadauskienė ir Indra Ramanauskienė, Inga Budrienė, Dalia Teišerskytė
Jolanta Sadauskienė ir Indra Ramanauskienė, Inga Budrienė, Dalia Teišerskytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į „Monte Pacis“ ketvirtadienį susirinko apie pusšimtis elegantiškai pasipuošusių damų. Tarp jų – ir žurnalistė, poetė, politinė bei visuomeninė veikėja Dalia Teišerskytė, aktorė Aurelija Tamulytė, verslininkės Inga Budrienė, Natalija Martinavičienė ir kitos.

Renginio sumanytojos paskaičiavo, kad vienas svečias savo dalyvavimu šiame labdaros renginyje pamaitins mėnesį laiko vieną kartą per dieną karštu maistu vieną po vaiką.

Prabanga alsuojančio renginio tikslas – surinkti lėšų sudėtingą vaikystę išgyvenančių vaikų, lankančių Kauno vaikų dienos centrus, pietums. Renginio sumanytojos paskaičiavo, kad vienas svečias savo dalyvavimu šiame labdaros renginyje pamaitins mėnesį laiko vieną kartą per dieną karštu maistu po vaiką.

Organizatorių teigimu, Kaune šiuo metu veikia 18 vaikų dienos centrų, kuriuos lanko daugiau kaip 500 socialinės rizikos, mažas pajamas gaunančių ir kitų šeimų vaikų. Jie centruose ruošia pamokas, lavinasi būreliuose, su auklėtojais lankosi renginiuose. Liūdna, bet dalis vaikų, anot organizatorės J.Sadauskienės, tik centruose bent kartą per dieną pamaitinami šiltu maistu. Tačiau ne visi centrai turi sąlygas ir galimybes maistą ruošti ar pašildyti. Todėl Kauno miesto vaikų dienos centrai mato išeitį, šiuos vaikus kartą per dieną pamaitinti arti centrų veikiančiose maitinimo įstaigose. Preliminari apklausa atskleidė, kad vienam vaikui per dieną reikalinga minimali trijų eurų suma.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jolanta Sadauskienė, Aušra Ručienė ir Indra Ramanauskienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jolanta Sadauskienė, Aušra Ručienė ir Indra Ramanauskienė

Šių metų trečiojo labdaringo renginio „Gerumo Haute Couture. Kaunas. 2017“ metu savo naujausią kolekciją „kailiniai be sezono“ pristatė Nijolė Veličkienė, dar prieš kurį laiką parodžiusi Lietuvai, kaip reikia dėvėti kailius. Pasak verslininkės, reikia griauti stereotipus, jog kailiniai tinkami nešioti tik žiemą.

„Man rūpi viskas, kas tikra, natūralu ir beprotiškai gražu. Kūryba ir neišgalvotas darbas – viso mano gyvenimo palydovai. Daugiausia man rūpi puošti Lietuvos moteris, kurios būdamos bet kokio amžiaus kvepia jaunyste ir azartu. Moteris, kurios sugeba pritaikyti kiekvieną mūsų sukurtą daiktą ir vakarui, ir prabangiam sportui ir kasdienai“, – tikina N.Veličkienė.

Labdaros vakaro metu pademonstruoti 28 kailių ar drabužių, puoštų kailiais, modelių, kurių kainos svyruoja nuo 700 iki 2 500 eurų. Tris iš jų renginio damos pasitiko išskirtiniais plojimais. Kailius demonstravusios merginos renginio metu dirbo neatlygintinai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Labdaros vakaras restorane „Monte Pacis“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Labdaros vakaras restorane „Monte Pacis“

Besižvalgydamos į kailiais dekoruotus vienetinius modelius, renginio dalyvės vaišinosi „Monte Pacis“ restorano, kuris tik ką pripažintas vienu geriausių restoranų Baltijos šalyse – užėmė dešimtą vietą, šefo Roko Vasiliausko kurtais patiekalais iš žiemos meniu. Rokas kulinarijos bakalauro diplomą ir patirtį įgijo Didžiojoje Britanijoje.

Renginyje skambėjo ir dainininkės Ievos Zasimauskaitės-Kiltinavičienės gyvo garso koncertas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Ant stalo, dekoruoto miško motyvais (dizaineris Gytis Dyglys) patiektas figų džeme paskendęs foie grass su Madeiros žele bei lietuvių auginamų black angus jautukų nugarinės kepsnys su saldžių bulvių kremu, bulvių lupena ir bulvės traškučiais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Labdaros vakaras restorane „Monte Pacis“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Labdaros vakaras restorane „Monte Pacis“

Vakaro metu surengta ir loterija. Vieną iš prizų laimėjusi D.Teišerskytė pasidžiaugė: „Neįtikėtina, pirmą kartą gyvenime kažką laimėjau“.

Tai jau trečiasis labdaringas renginys šiais metais. Pirmojo J.Sadauskienės ir I.Ramanauskienės kartu suorganizuoto labdaros vakaro metu surinktos lėšos buvo skirtos Vilijampolės socialinės globos namų Apuolės neįgalių vaikų centro lauko žaidimų aikštelei įrengti.

Antrasis – „Aksominis Five-o-clock'as“ surengtas dėl dviejų tikslų – labdaros bei noro atgaivinti Kauno tarpukario taip vadinamo „five-o-clock'o“ tradicijas. Labdaringo renginio metu buvo aukojama norint padėti Kauno sakralinės muzikos mokyklos talentams. Už surinktas lėšas mokykla įsigijo ilgai lauktą pianiną.

„Tarptautinė modelio, paskui modelių agentūros vadovės karjera ne tik praplėtė akiratį, pažinčių ratą, bet ir įkvėpė dalintis bei padėti kitiems panaudojant madą. Visame pasaulyje mada ir labdara sėkmingai apsijungia renginiuose, tad norisi ir savame krašte pritaikyti gerąją praktiką. Į labdaros renginius žiūriu itin atsakingai, tad svečiams pristatomas profesionalus šou,“ – kaip gimė renginių idėja, papasakojo J.Sadauskienė.

Jai pritarė ir idėjos bendraautorė I.Ramanauskienė: „Jeigu mados demonstravimas pamalonina svečių akis, tai mūsų užduotis – profesionaliai apgaubti svečius svetingumu: patiekti geriausią vakarienę, taurius gėrimus, jei reikia, pasirūpinti ir jaukia nakvyne.“

Pati renginio vieta atliepia ir primena apie dar XVII a. veiksmingą fundacijos ir mecenatystės galią – Pažaislio vienuolyno fundatorius LDK kancleris K.Z.Pacas ne tik dalyvavo valstybės valdymo scenoje bei užkulisiuose, mėgavosi prabangiu gyvenimu, bet ir vykdė ženklias fundacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius