-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į koncertą Stano atgabentas greitosios pagalbos automobiliu

Karštą ir saulėtą antradienį Vilniaus Rotušės aikštėje įvyko nemokamas koncertas, skirtas pasaulinei dienai be tabako. Į koncertą atlikėjas Stano atvežtas triukšmingai – kaukiant greitosios pagalbos automobilio sirenai. Šiuo simboliniu veiksmu visus rūkalius buvo bandoma įspėti ir parodyti, koks likimas laukia žmonių, kurie neatsakingai elgiasi su savo sveikata.
Atlikėjas Stano
Atlikėjas Stano / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Stano, scenoje vadovavęs Tarptautiniam sidabriniam chorui, vaidino sunkų ligonį, o „Dar pažiūrėsim“ komandos aktoriai, renginio vedėjai Giedrius Savickas ir Ramūnas Cicėnas – gydytojus.

„Aš paskaičiavau, kad jei 20 metų rūkai, gali tam išleisti apie 50 tūkstančių litų. Įsivaizduoji, kokia karieta už tiek išeitų? Prisipažinsiu, rūkiau, o dabar per gimtadienį pats nebegaliu prisipūsti balionų. O blogiausia tai, kad nebegaliu užpūsti torto žvakučių ir sugalvoti noro. Iš trisdešimt užpūčiau tik dvi“, – susirinkusiuosius graudžia savo istorija bandė įtikinti G.Savickas.

Visi susirinkusieji gavo progą įrodyti, kad jų plaučiai sveiki – turėjo pripūsti kuo daugiau geltonų balionų. Šie atsidūrė aikštės viduryje ir buvo rišami į didžiulę saulės skulptūrą.

Koncerto metu vyko ir kitokių atrakcijų – stipriausieji grūmėsi virvės traukimo rungtyje, mamos su vaikais varžėsi nuotaikingose ir greitos reakcijos pareikalavusiose užduotėlėse. Tarpusavyje taip pat rungėsi rūkantys ir nerūkantys žmonės. Pastaruosius užduotyse lydėjo didesnė sėkmė.

„Šiandien čia susirinko tie, kurie nerūko, nes kurie rūko, išsislapstė pakampėmis. (...) Ir jūs, kavinėje, būkit mieli, nerūkykit – viskas filmuojama. Viskas bus nufilmuota, užfiksuota. Kas rūko, turės ant scenos šokt ir dainuot“, – netoliese koncertą iš lauko kavinių stebintiems rūkaliams grasino G.Savickas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atlikėjas Stano ir Giedrius Savickas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atlikėjas Stano ir Giedrius Savickas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius