Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą vasarai grįžusi Jurga pluša prie premjerinio spektaklio „MetroNomes“

Vasaros pradžioje į Lietuvą iš Maskvos grįžusi dainininkė Jurga Šeduikytė kaitrias vasaros dienas leidžia įrašų studijoje – ten moteris kartu su muzikantais baigia įrašinėti naujojo spektaklio „MetroNomes“ garso takelį.
Jurga
Jurga / Tado Stackevičiaus nuotr.

Muzikinį spektaklį „MetroNomes“ didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai išvys jau rugsėjo 20–30 dienomis.

Muzikinis spektaklis „MetroNomes“ – tarptautinis projektas: jame su lietuviais aktoriais darbuojasi ne viename teatro festivalyje prizus savo darbais pelniusi lėlių teatro režisierė iš Armėnijos Zara Antonyan.

„Šiame spektaklyje dalyvauja ir lėlės, ir aktoriai, ir muzikantai. Muzika bus atliekama gyvai. Šįvakar su aktoriais esame visiškai „nusikalę“ po garso įrašo, kurį kūrėme spektakliui. Dabar iš Armėnijos lauksime atvykstant režisierės – bus pradedamos repeticijos su lėlėmis“, – vėlų pirmadienio vakarą portalui 15min.lt teigė J.Šeduikytė.

Prie spektaklio jau pusmetį dirbanti J.Šeduikytė teigė, kad ją šiam darbui įkvėpė pašėlęs Maskvos gyvenimo tempas.

„Šią idėją sugalvojau važinėdama metro Maskvoje. Gyvenant ten teko surasti būdą, kaip prisitaikyti tokiame mieste, kur esi niekam neįdomus ir nereikalingas. Tai geriausiai matosi metro, kur visi lekia, skuba ir tavęs nepastebi. Pirmos miniatiūros atsirado iš tų žmonių, kuriuos aš stebėjau metro: interpretavau jų mintis, bandžiau suprasti, ką jie galėtų galvoti, kuo jie yra ypatingi ir kodėl juos pastebiu minioje, o kitų ne. Visa tai susijungs į spektaklį“, – kalbėjo dainininkė.

Daugiau apie muzikinį spektaklį ir jo idėją galite skaityti čia.

Pastaruoju metu Jurga savo laiką skiria ne vien muzikinio spektaklio kūrimui – moteris Lietuvoje suplanavusi ne vieną koncertą (artimiausias įvyks liepos 15 dieną Palangoje). Praėjusį savaitgalį J.Šeduikytė gausų savo kūrybos gerbėjų būrį sutiko Kulautuvoje vykusiame dainuojamosios poezijos festivalyje „Akacijų alėja“. 

Į Maskvą po spektaklio premjerų spalio mėnesį ketinanti grįžti dainininkė likusią vasaros dalį ketina leisti pajūryje, kur bandys suderinti poilsį ir darbą. Jurga džiaugiasi galėdama aplankyti namiškius.

„Pajūryje gyvena mano šeima, jos nemačiau beveik pusmetį, todėl po koncerto Palangos muzikiniame klube „Ramybė“ ilsėsimės pajūryje. Norisi nieko neplanuoti ir leisti atostogas taip, kaip norisi, nes jų ir taip būna nedaug“, – teigė J.Šeduikytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius