Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į populiarų šokių projektą „Tu gali šokti?“ veržėsi tūkstančiai (nuotraukos)

Šį šeštadienį ir sekmadienį Vilniaus prekybos centre „Panorama“ būriavosi šimtai smalsuolių: vieni atėjo paganyti akis į šokio virtuozus, kiti – patys išbandyti savo laimę ir pasistengti pateki į didžiulės sėkmės užsienyje sulaukusį projektą „Tu gali šokti?“.
Atrankos akimirka
Atrankos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tu gali šokti?“ – užsienyje žymaus šokių konkurso „So You Think You Can Dance“ lietuviška versija. Užsienio projektas lietuviams puikiai girdėtas dėl lietuvės Ivetos Lukošiūtės pasisekimo šiame projekte. Po Ivetos ir jos šokių bei gyvenimo partnerio Ghermano Mustuco pasirodymo projekte viena komisijos narė net apsiverkė.

Atrankoje į nuo balandžio prasidėsiantį projektą buvo kviečiami 18-30 metų dalyviai. Iš viso savo laimę išbandyti pasiryžo apie 4,5 tūkstančio šokio gerbėjų, tačiau prieš komisiją pasirodė išankstinės atrankos metu atrinkti apie tūkstantis lietuvių.

Per dvi savaitgalio dienas iš visų pasirodžiusiųjų bus atrinkta 150 dalyvių, iš kurių bus atrinkta 40 geriausiai šokančiųjų. Po atrankų, pam

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Tautiniais rūbais atrankoje dalyvavusi mergina komisijai turėjo pašokti hiphopą.

okų ir specialių užduočių iš šių šokėjų liks tik 14 – 7 merginos ir 7 vaikinai.

Šokių pasirodymus stebėjo televizijos laidų prodiuseriai Saulius Urbonavičius-Samas, Mindaugas Meškauskas, choreografas Jurijus Smoriginas, šokių mokytojas Juozas Aleksandravičius, šokėjai Andrius Butkus ir Deividas Meškauskas ir kiti šokio specialistai.

Atrankoje pasirodė daugiausiai solistai, kelios poros ir keli kolektyvai. Atrankai vadovaujantis Samas šokėjus paragino po paruošto pasirodymo parodyti sugebėjimus šokant kito stiliaus šokį, ir tai ne vieną dalyvį suglumino. Štai tautiniai drabužiais vilkinti mergina buvo paprašyta sušokti hiphopą. Nors šokėja bandė išsisukti nuo šio uždavinio, tačiau S.Urbonavičius paprašė kitų šokėjų merginai parodyti kelis hiphopo žingsnelius.

„Ačiū tau, mes paskambinsim“, – geriausiai pasirodžiusiems pažadėdavo Samas.

Prieš komisiją išdrįso pasirodyti ir 17 metų šokiams atidavusių šokėjų, ir choreografijos studentų, ir mažai ką bendro su šokiu turinčių lietuvių. Atrankos dalyviai turėjo galimybę pristatyto bet kokį šokį – nuo klasikos iki gatvės stilių, nuo pramoginių iki tautinių.

Pasak atrankos organizatorių, aktyviai į projektą veržėsi ne tik sostinės gyventojai, bet ir Klaipėdiečiai, Šiauliečiai, Kauno, Rokiškio ir Alytaus gyventojai.

Daug ovacijų susilaukė Vilniečio Artūro pasirodymas. Juodai vilkintis ir akis po skrybėle slėpęs vaikinas, kaip ir didelė dalis šokusiųjų, pristatė hiphopo stiliaus šokį, tačiau iš visų dalyvių išsiskyrė savo profesionalumu. Pasirodo, jog Artūras ne 3,5 metų mokėsi pas šokių mokytoją Dainių Žebrauską-Skruzdėliuką.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilniečio Artūro pasirodymas

„Dabar nebešoku, nes mokausi dvyliktoje klasėje, stengiuosi mokytis. Iš viso šoku jau 6 metus, 3,5 metų šoku hiphopą, likusį laiką mokiausi karaimų tautinių šokių. Pats esu karaimas“, – nustebino aštuoniolikmetis vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius