Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių meilės atviliota afrikietė Laurelle Būdvytis: „Pavalgiusi lietuviško maisto, turiu eiti pamiegoti“

Iš Pietų Afrikos kilusi Laurelle Būdvytis net nesvajojo, kad mokydama anglų kalbos Pietų Korėjoje sutiks savo būsimą vyrą Vaidą, su juo pradės verslą – prekės ženklą „Meraki“ – ir persikels gyventi į Lietuvą. Daugiau nei pusmetį Vilniuje gyvenanti L.Būdvytis tikino, kad šis miestas yra gražiausias pasaulyje, o Lietuvos žmonės pavergė jos širdį.
 Laurelle ir Vaidas Būdvyčiai
Laurelle ir Vaidas Būdvyčiai / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Mada

„Su Vaidu susipažinome Pietų Korėjoje. Aš ten buvau 4 metus, kur mokiau anglų kalbos, o Vaidas – 2 metus ten dirbo. Tuomet mes nusprendėme, kad reikia kažką daryti. Norėjome naujų iššūkių gyvenime, todėl pamanėme, kodėl mums neapsigyvenus Lietuvoje. Beje, gyvendami Pietų Korėjoje mes abu buvome toli nuo savo šeimos, o norėjosi, kad bent jau vienas iš mūsų būtų arčiau savųjų. Nusprendėme keltis į Lietuvą, o tada kilo idėja pradėti savo verslą. Sugalvojome save išbandyti mados industrijoje. Įdomu tai, kad nė vienas patirties neturime, tačiau aš mėgstu madą, ja nuolatos domiuosi. Vaidas irgi yra stilingas ir turi gerą skonį“, – portalui Žmonės.lt pasakojo L.Būdvytis.

Pora sukūrė prekės ženklą „Meraki“ ir pristatė pirmąją savo kolekciją, skirtą vasarai. Kaip pasakojo Laurelle, prekės ženklo vardas nėra niekuo susijęs su Pietų Afrika ar Lietuva. „Kai pradėjome verslą ir ieškojome pavadinimo, aš radau graikišką žodį, kuris reiškia daryti kažką kūrybine prasme ir įdėti daug sielos. O tai yra būtent tai, ką mes darome. Kiekvienas sukurtas gaminys turi savo istoriją ir idėją. Kiekvienas gaminys yra išskirtinis, todėl mes manėme, kad tai yra puikus žodis visa tai atvaizduoti“, – teigė iš Pietų Afrikos kilusi mergina.

Sutuoktinių kurtuose drabužiuose susipina Pietų Afrikos ir Lietuvos tautiški raštai. Jie norėjo, kad jų kuriami gaminiai būtų spalvingi, o būtent abiejų šalių kultūrose dominuoja ryškios spalvos. „Vaidas yra atsakingas už vadybą, aš net nesikišu. Aš esu atsakinga už kūrybinę dalį. Pati kuriu, tačiau medžiagas renkamės drauge“, – pasakojo Laurelle.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./ Laurelle ir Vaidas Būdvyčiai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./ Laurelle ir Vaidas Būdvyčiai

„Audiniai, kurios renkamės savo gaminiams, yra tai, kas mus išskiria iš kitų rinkoje. Pavyzdžiui, Lietuvoje mes audinių ieškome pas močiutes kaimuose, kurios viską daro rankomis. Norėjome, kad žmonės nepamirštų savo šaknų, nes tautiniais motyvais puoštus audinius galime išvysti tik per Dainų šventę ir kituose liaudies festivaliuose. Aišku, raštai nėra identiški Pietų Afrikos kultūroje įprastiems, tačiau jie yra panašūs. Norėjome parodyti tai, kuo mes turėtumėme didžiuotis: spalvingumu ir žaismingumu. Norime praeitį sugrąžinti į dabartį ir sujungti“, – pasakojo Vaidas.

Šios savaitės pabaigoje startuos internetinė svetainė, kur žmonės galės įsigyti poros gaminių. „Mes norime būti tiesioginiai pardavėjai, nes nenorime, kad mūsų klientams tektų permokėt nereikalingų papildomų mokesčių. Mes taip pat patys kontaktuojame tiesiogiai su gamintojais Lietuvoje ir Pietų Afrikoje, kad būtų sumažinti gamybiniai kaštai“, – teigė V.Būdvytis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Laurelle Būdvytis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Laurelle Būdvytis

Paklausus, ar dirbti drauge yra iššūkis ar malonumas, V.Būdvytis juokėsi, kad apie tai turėtų būti atskiras interviu. Žmona buvo šiek tiek kategoriškesnė. „Na, mes nesižodžiuojame visą laiką, bet kai yra tokios stresinės situacijos kaip šiandien, to nepavyksta išvengti. Manau, kad tai normalu. Manau, kad daryti kažką, kas tau patinka, su žmogumi, kurį tu myli, yra labai gražu ir gera. Taip, tai yra tikras iššūkis, tačiau malonus iššūkis, kuris tave apdovanoja. Geriausias jausmas, kad visas geras emocijas ir pasididžiavimą pasiekus ką nors gali dalintis su savo antra puse“, – teigė Laurelle.

Sutuoktiniai pristatė pirmąją kolekciją, kurioje marškinėliai, papuošalai, batai, tačiau jie jau galvoja ir apie ateitį ir naujus iššūkius. Poros planuose – rudeniui skirta kolekcija, kurioje bus ne tik lietuviškų ir Pietų Afrikos raštų, be to, į jų kūrybą įsijungs ir kitų šalių kultūra: tokių kaip Ganos, Nigerijos, Kenijos.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./ Laurelle ir Vaidas Būdvyčiai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./ Laurelle ir Vaidas Būdvyčiai

Laurelle ir Vaidas atvyko į Lietuvą praėjusių metų lapkritį, tačiau kovą ir balandį praleido Pietų Afrikoje. Kokį įspūdį L.Būdvytis paliko nauji poros namai? „Aš nieko negaliu blogo pasakyti apie Lietuvą, man čia labai patinka. Na, gerai, gal šiek tiek oras mane nervina. Nes dabar birželis, turėtų būti vasara, tačiau vis dar vėsu. Aš taip su nekantrumu laukiau kalendorinės vasaros pradžios, bet... Visa kitą yra super. Myliu Vilnių. Manau, kad tai vienas gražiausių Europos miestų. Jis labai mažas, tačiau labai jaukus ir intymus“, – kalbėjo Laurelle.

„Lietuviškas maistas? Hmmm.... Turiu prisipažinti, kad pavalgius turiu eiti pamiegoti, nes tai labai sotus maistas. Gimtinėje aš gyvenau prie pat pajūrio, visada valgydavau jūros gėrybes, salotas, todėl čia šiek tiek maistas skiriasi nuo to, prie ko esu įpratusi“, – juokėsi mergina. Beje, ji prisipažino, kad jau teko lankyti lietuvių kalbos kursus. Per mėnesį ji išmoko keletą reikalingų žodžių ir frazių, kuriuos iki šiol vartoja kasdieniniame gyvenime.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Meraki“ kolekcijos pristatymas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./„Meraki“ kolekcijos pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius