-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Žizel“ premjerą Palangoje atvykusios garsios moterys: „Šokis – mūsų gyvenimo dalis“

Šeštadienio vakarą, Tarptautinę šokio dieną, Palangoje įvyko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro premjera – šokio spektaklis „Žizel“. Pasižiūrėti klasikinio baleto interpretacijos atvyko gausybė kviestinių svečių.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Antanas ir Daina Bosai, Violeta Tarasovienė su atžalomis
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Antanas ir Daina Bosai, Violeta Tarasovienė su atžalomis / Karolio Bakūno nuotr.

Premjeroje buvo galima išvysti Dainą ir Antaną Bosus, Nijolę Pareigytę-Rukaitienę su dukra, Violetą Tarasovienę su dukra, Kristiną Tarasevičiūte ir Martyną Vaidotą bei daugelį kitų.

Į spektaklį atvykusios garsios moterys 15min papasakojo apie mėgstamus kultūrinius renginius ir prisipažino negalinčios gyventi be šokių.

Klaipėdoje užaugusi ir dabar visai netoli „Muzikinio teatro“ su šeima gyvenanti atlikėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė pasakojo, kad dabar ją į visus kultūrinius renginius lydi ketverių metų dukra Patricija.

Karolio Bakūno nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra
Karolio Bakūno nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė su dukra

„Kiekvieną sekmadienį su dukra eidavome į „Muzikiniame teatre“ rodomus vaikų spektaklius. Su Patricija lankomės ir „Lėlių teatre“. Dukrą veduosi ten, kur ir pati vaikystėje lankiausi“, – 15min pasakojo N.Pareigytė-Rukaitienė.

Ne tik muzika, bet ir šokiai yra vienas N.Pareigytės-Rukaitienės pomėgių. „Patinka tango, klasikiniai šokiai, modernieji šokiai, baletas, nors jo pati ir nešokčiau. Kadangi teko dalyvauti šokių projektuose, o ir šiaip pašoku renginiuose, galiu sakyti, kad tai labai smagus užsiėmimas.

Klaipėdoje turiu savo choreografą. Kai pas jį einu repetuoti, matau, kiek skirtingo amžiaus žmonių susirenka mokytis. Manau, kad tai pakankamai gyvybingas reikalas“, – apie savo pomėgį suktis šokių aikštelėje pasakojo N.Pareigytė-Rukaitienė.

Klaipėdoje gyvenanti atlikėja negali skųstis renginių stoka. Ji džiaugėsi, kad šiemet, kaip niekad, galės daug kur apsilankyti – juk miestas šiemet paskelbtas Lietuvos kultūros sostine.

N.Pareigytei-Rukaitienei antrino dainininkė Violeta Tarasovienė. Ji pažymėjo, kad šiemet tikrai nepraleis džiazo muzikos renginių.

Karolio Bakūno nuotr./Violeta Tarasovienė su dukra
Karolio Bakūno nuotr./Violeta Tarasovienė su dukra

„Labai laukiame džiazuojančios Klaipėdos, o ir dabar apsilankome džiazo klube, kuriame vyksta įdomūs pasirodymai, mėgstame pasiklausyti kitų muzikantų“, – su šypsena 15min kalbėjo dainininkė.

V.Tarasovienė džiaugėsi, kad mieste yra daug ir įvairių kultūrinių renginių. „Kartais net sunku gauti bilietus“, – sakė ji. Su šeima dainininkė lankosi spektakliuose, nors dažniau renkasi muzikinius renginius.

Pačios V.Tarasovienės gyvenime netrūksta muzikos, tačiau ji atskleidė vaikystėje turėtą svajonę – norą šokti.

„Baletas man nuo pat vaikystės patiko, labai norėjau būti balerina. Bet tėvai man tokių pamokų lankyti neleido, todėl ėjau į muzikos mokyklą. O vėliau keletą metų lankiau pramoginius šokius. Labai gerbiu visus šokėjus, nes žinau, koks tai yra sunkus darbas. Ir koks gražus rezultatas būna, kai ant scenos šoka profesionalai“, – V.Tarasovienė neslėpė susižavėjimo šokančiais žmonėmis.

Galbūt ateityje dainininkė galės džiaugtis ir dukros Gabrielės pasiekimais ant parketo, mat dabar ji lanko pramoginių šokių pamokas. V.Tarasovienė sakė, kad tiek anksčiau šokių užsiėmimus lankiusi dukra Elinga, tiek Gabrielė šoka noriai ir jų nereikėjo skatinti to daryti.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro nuotr./Scena iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklio „Žizel“
Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro nuotr./Scena iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklio „Žizel“

Renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė 15min prisipažino, kad nors pati ir nešoka, tačiau žavisi tai darančiais kitais žmonėmis. Tiesa, susižavėjo šokiais neslepianti D.Tamošiūnaitė sakė, kad ji mėgsta stebėti ne tik šokius, bet ir apsilanko teatre ar įvairiuose koncertuose.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Daiva Tamošiūnaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Daiva Tamošiūnaitė

„Dabartiniame gyvenimo etape tiesiog neturiu laiko šokiams. Tačiau po dalyvavimo šokių projekte, kuriame šokau su Donatu Bakėjumi, buvau užsukusi į kelius šokių klubus. Buvo labai faina, bet tiesiog neišėjo jų lankyti. Todėl dabar labai nostalgiškai pasižiūriu į pasirodančius skelbimus, kad renkamos naujos grupės“, – sakė ji.

D.Tamošiūnaitė pažymėjo, kad jai labai patinka flamenkas, keletą kartų jį teko šokti.

„Nors ir neįsisukau į šokių sūkurius, tai išlieka mano gyvenimo svajone. Labai tikiuosi, kad tam atsiras laiko. Man labai gražu matyti šokančius žmones“, – kalbėjo renginių vedėja.

D.Tamošiūnaitė pridūrė, kad šokiai gali būti puiki alternatyva sporto klubams – juk šokio metu traniruojami visi raumenys, o ir prakaito ne ką mažiau išliejama nei darant, tarkime, atsilenkimus.

Apie spektaklį

Adolphe Adam baletas „Žizel“ yra vienas gražiausių romantinių baletų istorijoje. Pirmą kartą parodytas 1841 m. Paryžiuje, baletas iki šiol išlieka vienas populiariausių bet kurio teatro repertuare, o pagrindinis Žizel vaidmuo yra kiekvienos balerinos svajonė.

Dviejų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choreografų kurtas šokio spektaklis „Žizel“ – drąsi klasikinio baleto interpretacija. Jau beveik du šimtmečius gyvuojančią romantišką istoriją choreografai perkelia į šiuolaikinį pasaulį.

Palangoje - premjerinis spektaklis

Kaimas prie Reino virsta neapibrėžta pramonine erdve, fabriku, feodalai fabrikantais, o valstiečiai darbininkais. Šiandienė „Žizel“ pasakoja turtingo fabriko vadovų sūnaus Alberto meilę paprastai darbuotojai Žizel. Graži meilės istorija įsikišus šalutiniams veikėjams ima vystytis katastrofiškai, kol ją sutepa prievarta, mirtis ir beprotybė. Sakoma, kad geri pasakojimai yra apie gyvenimą ir mirtį, meilę ir išdavystę – šiuolaikine forma atgimstanti „Žizel“ išlaiko šiuos teminius centrus ir siūlo aktualius naujus.

Komanda: choreografai Donatas Bakėjus ir Mantas Černeckas; dirigentas – Tomas Ambrozaitis, muzika – Adolphe Adam; Žizel – Aušra Krasauskaitė, Ana Bochovskaja-Zamulienė; Albertas – D. Bakėjus, M. Černeckas; Hilarijonas – Taurūnas Baužas, Simonas Laukaitis; Berta – Beata Molytė-Kulikauskienė, Kristina Gudelytė; Batilda – Milda Meškytė, Gintarė Jovaišaitė.

Spektaklio premjera Palangos koncertų salėje – balandžio 29-30 d. 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius