-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ignui Krupavičiui – apie Kroatiją rašančių žurnalistų Grand Prix

LRT žurnalistas Ignas Krupavičius laimėjo pagrindinį prizą (Grand Prix) jubiliejiniuose 10-uosiuose Kroatijos Turizmo departamento surengtuose „Auksinės plunksnos“ („Zlatna perkala“) apdovanojimuose.
Ignas Krupavičius
Ignas Krupavičius (viduryje) / LRT nuotr.

„Zlatna perkala“ – tradiciniai apie Kroatiją rašančių ar kuriančių užsienio žurnalistų apdovanojimai. Šiais metais buvo nominuoti 35 žurnalistai dviejose kategorijose: spaudos ir radijo ar TV. Darbus nominacijoms atrinko 15 per pasaulį išsibarsčiusių Kroatijos turizmo departamento biurų.

LRT nuotr./„Zlatna perkala“
LRT nuotr./„Zlatna perkala“

Iš atrinktų darbų geriausiu pripažintas Igno Krupavičiaus ir operatoriaus Roko Makarevičiaus LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“ parodytas reportažų ciklas apie kasdieninį gyvenimą Kroatijoje, kurią TV komanda nuomuotu automobiliu apvažiavo per penkias dienas nuo Kroatijos sostinės Zagrebo iki šalies pietuose esančio Dubrovniko miesto. Reportažų ciklo antroji dalis per „Labą rytą“ bus rodoma nuo kitos savaitės.

LRT nuotr./Ignas Krupavičius
LRT nuotr./Ignas Krupavičius

„Keliaudami ir pažindami skirtingas kultūras daug bendraujame su vietiniais. Stengiamės patys daug ką pačiupinėti, pauostyti, paragauti. Neriame į nuotykius stačia galva, o išbridę į krantą papasakojame savo atradimus, išgyvenimus ir įspūdžius. Būtent paprastumas, natūralumas ir reportažuose jaučiamas gyvenimo džiaugsmas, anot vertinimo komisijos, buvo mūsų „arkliukas“, – pasakoja „Labo ryto“ vedėjas Ignas Krupavičius.

Igno ir Roko filmavimo grupė metų pradžioje triumfavo ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje surengtuose „Euromedia“ žiniasklaidos apdovanojimuose. Jų parengtas reportažas „Kroatija – nauja ES narė“ nugalėjo televizijos kategorijoje.

Žurnalistai jau spėjo paviešėti ir Izraelyje. Jų nuotykius Šventojoje žemėje bus galima išvysti laidoje „Labas rytas, Lietuva“ jau netrukus.
LRT nuotr./Ignui Krupavičiui – apie Kroatiją rašančių žurnalistų Grand Prix
LRT nuotr./Ignui Krupavičiui – apie Kroatiją rašančių žurnalistų Grand Prix
VIDEO: izraelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius