Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgametei „TV Pagalbos“ reporterei Neringai Mažeikienei šeima svarbiau už karjerą: „Nenoriu vaikų matyti tik vakare ir jau miegančių“

Televizijos laidą „TV Pagalba“ daugelis atsimename turbūt dar iš vaikystės ir vieną dailiausių jos vedėjų Neringą Mažeikienę (33) irgi – tuomet dar buvusi šviesiaplaukė ji drąsiai šypsodavosi į kameras. Šiuo metu Neringą taip pat galima išvysti „TV Pagalboje“, tiesa, kur kas rečiau – du vaikus auginanti moteris teigia karjerą televizijoje be jokių abejonių išmainiusi į motinystę.
Neringa Mažeikienė su sūnumi Grantu ir dukra Gaudre
Neringa Mažeikienė su sūnumi Grantu ir dukra Gaudre / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šešerių metų sūnų Grantą ir trejų Gaudrę auginanti N.Mažeikienė Motinos dienos proga portalui Žmonės.lt pasakojo, kad motinystė pakeitė jos gyvenimą iš pagrindų. Ir tai, anot jos, turbūt kiekvienos moters, tapusios motina, dalia.

„Man atrodo, kad kiekviena moteris, susilaukusi vaikų, pasakytų tą patį – kad gyvenimas apsivertė aukštyn kojom. Motinystė labai subrandino, atsirado stiprus atsakomybės jausmas. Jeigu iki tol savimi mažai rūpinaisi, tai susilaukusi vaikų imi kur kas labiau save saugoti. Ir šiaip, viskas sukasi aplink vaikus. Bent jau man šeima visada buvo ir bus pirmoje vietoje“, – įsitikinusi N.Mažeikienė.

Moteris teigė, kad ir darbas televizijoje tapus mama pasikoregavo, mat ji neabejoja, jog daugiausia dėmesio reikia skirti vaikams, o ne karjerai.

„Po pertraukos į „TV Pagalbą“ sugrįžau tik po to, kai sutiko su mano sąlygomis. Jos buvo paprastos – dirbu rečiau negu kiti kolegos. Tiesiog nenoriu matyti savo vaikų tik grįžusi po darbo, jau miegančių, nenoriu, kad jie nuolat nematytų mamos“, – teigė ji.

TV3 nuotr./„TV Pagalba“
TV3 nuotr./„TV Pagalba“

Motinos dieną ir sveikina, ir būna pasveikinta

N.Mažeikienė pasakojo, kad nors sūnui liepą sukaks jau septyneri metai, ją vis dar užplūsta šilti jausmai susivokus, kad ji pati yra mama, tadėl ir Motinos dieną ne tik sveikina savo pačios mamą, bet ir pati sulaukia staigmenų nuo savo vaikų.

„Mamą kiekvienais metais pasveikinu – na, kaip galima nepasveikinti tokio žmogaus? Man iki šiol pirma mintis per motinos dieną – kaip pasveikinti mamą, po to – ką čia sugalvoti vyro mamai... Ir tik paskui pagalvoju, kad oj, juk aš ir pati jau mama, ir manęs lauks siurprizas! Jau tiek metų praėjo, bet vis dar būna sunku suprasti, kad pati jau esi motina, net susigraudinu kartais“, – atviravo laiminga moteris.

Butauto Barausko nuotr./Neringa Mažeikienė
Butauto Barausko nuotr./Neringa Mažeikienė

Neringa pasakojo, kad vaikai ją dažnai nustebina savo sugalvotais siurprizais, kuriais ji labai džiaugiasi. „Man net nereikia laukti Motinos dienos, nes vaikai nuolat man daro staigmenas. Sūnus kiekvieną vakarą piešia piešinius ir sako – mamyte, kai nueisi miegoti, po pagalve rasi siurprizą. Abu mano vaikai labai mėgsta piešti“, – džiaugėsi ji.

N.Mažeikienė įsitikinusi, kad kiekviena moteris turėtų pajusti motinystės jausmą, tik reikia sulaukti tam tinkamo laiko ir begalinio noro. Ji pati teigė norą tapti mama pajutusi būdama 25-erių ir, kaip pati sako, buvo pats laikas – nei per anksti, nei per vėlai.

„Jeigu tik leidžia sveikata, tai kiekviena moteris savo gyvenime turėtų tapti mama. Svarbiausia, kad tai įvyktų tada, kai tam tikrai ateina laikas – kai jauti, jog labai labai to nori, nes tada tiek vaikui, tiek mamai bus labai gera būti kartu“, – šypsojosi N.Mažeikienė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Neringa Mažeikienė su sūnumi Grantu ir dukra Gaudre
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Neringa Mažeikienė su sūnumi Grantu ir dukra Gaudre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius