-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iliuzionistui Rokui Bernatoniui įteiktas Guinnesso rekordo sertifikatas

Ketvirtadienio vakarą „Siemens“ arenoje visi susirinkę turėjo progą stebėti ne tik Lietuvos krepšinio rinktinės pergalę, bet ir unikalų reginį – iliuzionistas Rokas Bernatonis pademonstravo triuką, kuriuo pasiekė Pasaulio Guinnesso rekordą.
Rokas Bernatonis
Rokas Bernatonis / Aistės Kirsnytės nuotr.

Paskelbęs, jog sieks Pasaulio Guinnesso rekordo kortos metime į aukštį, Rokas treniravosi arenoje. „Pirmaisiais metimais kortos skriedavo tik 4-5 metrus. Buvo labai sunku treniruotis – bet koks, net ir menkiausias vėjas, viską pakeičia, o šlapia danga gadina kortas. Treniruotėms buvo reikalinga uždara patalpa, kurioje nebūtų jokio vėjo, būtų geras grindinys. Džiaugiuosi, kad „Siemens“ arenoje sulaukiau didžiulio palaikymo“, – pasakoja Rokas.

Po metus trukusių treniruočių, šių metų kovą R.Bernatoniui pavyko pasiekti rekordą išmetus kortą į 14 metrų 35 centimetrų aukštį. „Beprotiškai džiaugiuosi, jog pavyko pasiekti Pasaulio Guinnesso rekordą. Aplinkiniai sukiojo pirštus ties smilkiniu, kai garsiai pažadėjau, jog vieną dieną rekordas priklausys man. Bet aš tai padariau! Ir tai tikrai ne paskutinis mano pažadas, kuris garsins Lietuvą“, – džiaugėsi R. Bernatonis.

Kortos metimą R.Bernatonis pakartojo prieš tiesioginę rungtynių transliaciją. Generalinis direktorius Juras Vėželis įteikė Rokui Guinnesso rekordo sertifikatą, gautą iš atstovybės Londone.

Paklaustas apie ateities planus Rokas šypteli. Jau po savaitės jis išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas. Praėjusiais metais pasirodęs festivalyje „The Weekend Of Wonder” kvietimo dalyvauti Rokas sulaukė ir šiemet.

A.Zdanaviciaus nuotr./Rokas Bernatonis ir Juras Vėželis
A.Zdanaviciaus nuotr./Rokas Bernatonis ir Juras Vėželis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius