Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Šalkauskaitė. Motinystė prieš aktorystę

„Jau aštuoniolikos tvirtai žinojau: noriu būti gera aktorė, o dar labiau – kelių vaikų mama. O tai du sunkiai suderinami dalykai“, – sako aktorė Inga Šalkauskaitė, per dvidešimt veiklos metų tik metus vaikščiojusi į „normalų“ darbą, pagimdžiusi tris šaunius vaikus ir jau besidžiaugianti pripažintu vyriausios – šešiolikmetės Justės, savo ir anksti iš gyvenimo išėjusio aktoriaus, režisieriaus, bardo Sauliaus Mykolaičio dukters, talentu.
Inga Šalkauskaitė su dukra Juste
Inga Šalkauskaitė su dukra Juste

Šiuo metu Justė užsiėmusi ne mažiau už mamą – vos ne kasdien po pamokų dainavimo repeticijos, mokykloje statomas miuziklas. Tarp jų ji prisėda prie mūsų išgerti arbatos, visa nuščiuvusi, susikaupusi, per valandą tepasako kelis žodžius ir nebeatpažįstu tos ugnikalnio energija trykštančios merginos, laidoje „Dvi minutės šlovės“ plėšusios roką ir nustebinusios griežtą komisiją. Rytoj – kiek kitoks jos pasirodymas Vilniaus mokytojų namų salėje, kur vakare, skirtame Sauliui Mykolaičiui atminti, Justė dainuos kelias savo tėčio dainas. Scenos baimė jos nebekausto: daugybė koncertų, konkursų, pasirodymai JAV – mergina dainuoja nuo penkerių, nes pati to norėjo.

„Manęs visi klausia to paties kvailo klausimo: ar aš Justę į sceną stumiu? Esą gal savo svajones bandau per dukrą realizuoti? Ir gal esu tokia pat beprotė, kaip ir tos mamos, nuo kelerių metukų grūdančios savo dukras į visokius mažųjų mis konkursus ir televizijos šou... Ir gal iš tų, kurios norėtų, kad dukros būtų operos dainininkės arba bent jau daktarės... Niekada, niekada Justės neskatinau būtinai kažką veikti.

Plačiau skaitykite naujausiame žurnalo „Laima“ numeryje
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius