-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Stumbrienė zoologijos sode pakrikštijo kilnųjį erelį Kauną

Verslininkė Inga Stumbrienė džiaugiasi naujomis pareigomis: trečiadienį Kauno zoologijos sode ji pakrikštijo kilnųjį erelį ir tapo jo vardamote. Į erelio Kauno krikštynas Ingą atlydėjo visa šeima – vyras Aivaras ir vaikai Estela bei Gabrielius.
Inga Stumbrienė ir zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas
Inga Stumbrienė ir zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Paramos projektas „Pirk dramblį“ pasistengė, kad Lietuvos zoologijos sodo gyvūnams dėmesio netrūktų – su vaišėmis pas juos per vieną dieną atskubėjo net keletas žinomų žmonių.

Skanumynais beždžiones lepino dainininkas Rytis Cicinas ir jo penkiametis sūnus Adas, daržovių žoliaėdžiams parūpino aktorius Ramūnas Šimukauskas su žmona Roberta, šviežios jautienos ereliams – verslininkai Inga ir Aivaras Stumbrai. Visi jie tvirtino į zoologijos sodą besistengiantys užsukti kuo dažniau. Ypač geru oru, ir ypač tuomet, kai šeimų gretas papildo vaikai.

„Adas sode net turi draugų, – Žmonės.lt sakė R.Cicinas, – Jis mėgsta beždžionėles ir visuomet eina su jomis pasisveikinti“.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rytis Cicinas su sūnum
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rytis Cicinas su sūnum

Pasak dainininko, pabūti zoologijos sode patinka ir jam. „Pabūname, pailsime. Juk įprastai tik bėgame ir bėgame“, – sakė atlikėjas.

Padėklą žalios jautienos kilniesiems ereliams atvežė iš Vilniaus atvykę Inga ir Aivaras Stumbrai. Daugiau nei vienas kilogramas mėsos tapo savotišku „krikšto pyragu“ I.Stumbrienės globotiniui – plėšriųjų paukščių poros jaunikliui.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vardynų akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Erelis Kaunas

„Turėjome jam sugalvoti vardą. Mintys vis sukosi apie padangę, šlovę, didybę, greitį, bet vėliau nusprendėme, jog ereliai zoologijos soduose išsirita retai. Vadinasi, jei toks neįprastas reiškinys Kaune pasikartoja nebe pirmą kartą, paukštis gali būti vadinamas ir Kauno garbei“, – sakė I.Stumbrienė.

Gegužės 21 d. išsiritęs paukštis jau beveik nesiskiria nuo savo tėvų – 24 metų Berto ir 21 metų Krisės. Erelis Kaunas yra poros, viename aptvare gyvenančios jau apie aštuonerius metus, ketvirtoji atžala.

„Vaikai gyvūnus myli. Stengiamės aplankyti ir Lietuvos zoologijos sodus, ir esančius tose šalyse, kuriose viešime. Po kelionės su vaikais į Karibus mūsų namuose prieš du metus atsirado papūga Koko“, – pasakojo I.Stumbrienė.

Jos teigimu, paukščio labai norėjo Estela. Todėl dukrai yra patikėti visi su Koko susiję rūpesčiai. Stumbrų šeima papūgos laukė pusę metų. Jiems atvežtoji yra itin draugiška, rami, lipšni ir... kartais glaustosi bei murkia kaip katinas.

Stumbrų namuose dar gyvena ir pusšeštų metų Maltos bišonas Barbė. Ji – suaugusiųjų rūpestis. „Ar turėsime daugiau gyvūnų? Kol kas ne... Nors Estela prašo antros papūgos ir tikisi, kad Koko šeima pagausės“, – sakė I. Stumbrienė.

Daugiau įspūdžių iš Kauno zoologijos sodo – jau rugsėjo 26 dieną 19:30 val. finaliniame paramos projekto „Pirk dramblį“, kurį globoja Rolandas Paksas, koncerte, kurį tiesiogiai transliuos TV3. Tiek šią savaitę, tiek koncerto metu galima aukoti trumpuoju numeriu 1404 (tarifas – 5 Lt, 1,45 Eur) arba portale www.aukok.lt (auka neribojama).

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Inga Stumbrienė ir zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Inga Stumbrienė ir zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius