-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Valinskienė vaidins miuzikle „Tadas Blinda“

Vos prieš mėnesį „Domino“ teatro scenoje komedijoje „Bus sunku...“ debiutavusi Inga Valinskienė jau visai netrukus pasirodys dar viename amplua.
Inga Valinskienė
Inga Valinskienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Domino“ teatras savo gerbėjams pristatys į sceną sugrįžtantį miuziklą „Tadas Blinda“, kuriame I.Valinskienė atliks Kristinos vaidmenį. Miuziklas bus parodytas didžiosiose Marijampolės, Kauno, Kretingos, Utenos, Šilutės, Vilniaus ir Klaipėdos arenose. Muziką spektakliui kūrė Andrius Mamontovas ir Gintautas Venslovas. Libreto autorius Martynas Bialobžeskis. Pasirodymo režisierius Ramūnas Marcinkus.

Teatrinėje „Tado Blindos“ istorijoje intriguojančius vaidmenis atliks žiūrovų mylimi ir pažįstami atlikėjai. Legendinį Tadą Blindą pasikeisdami vaidins  Jokūbas Bareikis ir Andrius Bialobžeskis. O su jais scenoje pasirodys: Inga Valinskienė, Svaras (G&G Sindikatas), Vaida Genytė, Renata Voitechovskaja-Norvilė, Raimondas Baranauskas, Deividas Norvilas-Deivis, Darius Auželis, Povilas Meškėla ir kiti žiūrovams gerai pažįstami atlikėjai.

„Jau keli metai vis sugrąžiname miuziklą į didžiąsias scenas. Tačiau stengiamės, kad žiūrovas kiekvieną kartą išvystu kažką naują. Papildėme miuziklą naujais kūriniais, tobulinome dekoracijas,  choreografiją, ieškojome naujų režisūrinių sprendimų. O šiais metais naujų vėjų scenoje įneš į miuziklą sugrįžtanti temperamentingoji Inga Valinskienė bei dar keli siurprizai“, – sakė „Domino“ teatro vadovas Egidijus Baranauskas.

Tados Blindo personažą išgarsino 1907 metais Gabrieliaus Landsbergio – Žemkalnio parašyta drama „Blinda, svieto lygintojas“. O jau daugiau nei 100 metų ši istorija atgimsta televizijos ir kino ekranuose bei didžiosiose šalies scenose. Net kelios kartos Lietuvos gyventojų lietuviškąjį Robiną Hudą pažįsta iš vieno populiariausių serialų Lietuvos televizijos istorijoje.

Prieš 40 metų sukurtame kelių dalių televizijos filme Blindą vaidino Vytautas Tomkus.  2004 m. pagal Tado Blindos gyvenimą buvo pastatytas įspūdingas miuziklas, tačiau didžiojoje scenoje jis buvo parodytas tik vieną kartą. Papildžius miuziklą naujais kūriniais „Domino“ teatras jau kelis pastaruosius metus gastroliuoja po didžiąsias Lietuvos koncertines sales.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius