-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ingos Stumbrienės atostogos Kuboje: „Nors čia be galo gražu, tai skurdi vieta“

Šaltą lietuvišką žiemą Inga Stumbrienė su šeima nusprendė iškeisti į atostogas egzotiškuose kraštuose. Kartu su vyru Aivaru ir dukra Estela bei sūnumi Gabrieliumi ji porai savaičių išskrido pailsėti prie Karibų jūros, šeima aplankė Kubą.
Inga Stumbrienė Kuboje
Inga Stumbrienė Kuboje / Asmeninio albumo nuotr.

„Kelionę į Kubą Naujųjų metų rytą gavome nuo Kalėdų Senelio. Vaikai labai laukė tokios dovanos, todėl jų troškimas išsipildė“, – 15min pasakojo Inga.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Inga atostogauja Karibų pakrantėje, prieš ketverius metus Stumbrai poilsiavo Dominikos saloje.

Šįkart apsistojusi Kuboje šeima džiaugėsi saulėtu oru ir nuostabia gamta. „Ji mus tiesiog pakerėjo“, – pasakojo Inga.

Inga Stumbrienė
Inga Stumbrienė

Nors daugiausia laiko Stumbrai praleido viešbutyje, jie rado laiko ir atidžiau patyrinėti Meksikos įlankos ir Atlanto vandenyno salą, šeima leidosi į pažintines ekskursijas.

Pasak Ingos, ne veltui sakoma, kad nenuvykęs į Havaną, nepažinsi tikrosios Kubos. Tuo Stumbrai įsitikino patys – Kubos sostinė juos tiesiog pakerėjo.

„Miestas, atrodo, lyg sustojęs prieš 50 metų, gatvėse – senoviniai, klasikinio dizaino automobiliai. Tiesa, jie jau išdažyti įvairiomis ryškiomis spalvomis – oranžine, geltona, rožine. Mieste žmonės niūniuoja sambos melodijas, moterys dėvi tautinius kostiumus. Ir nors vaizdas be galo gražus, išskirtinis, kartu pamatai ir kokia skurdi ir neturtinga vieta čia yra – moterys prašo turistų drabužių savo vaikams, vaikai pribėgę prašo maisto. Supranti, kad ir tie senoviniai automobiliai tik todėl, kad žmonės neįstengia nusipirkti naujų“, – 15min pasakojo Inga ir pridūrė, kad Kuboje taip pat prasta situacija su internetu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Egzotiškos Vaidos Skaisgirės atostogos: Lietuvos žiemą iškeitė į Meksikos saulę

Ingos Stumbrienės atostogų Kuboje akimirka
Ingos Stumbrienės atostogų Kuboje akimirka

Vieną iš automobilių šeima nusprendė išsinuomoti, lietuviai pasirinko ryškiaspalvį kabrioletą, kuriuo išmaišė Havanos gatves. Tiesa, žinomiausias miesto vietas jie nusprendė aplankyti dar originalesniu būdu – važinėjo žirgu pakinkyta karieta, mieste toks transportas itin populiarus.

Stumbrai išbandė ir pasiplaukiojimą jachta. „Plaukėme žvejoti, vyras labai norėjo išbandyti žvejybą. Grįžome visi bent po porą kartų pagavę po laimikį, o vyrui užkibo dvi didžiausios žuvys“, – pasakojo Inga.

Inga Stumbrienė
Inga Stumbrienė

Viešėdami svečioje šalyje jie palepino ir skrandžius. Ir nors dar seniau Inga yra minėjusi, kad kelionėse su maistu jie neeksperimentuoja, tačiau Kuboje buvo ką ragauti.

„Viešbutyje turėjome galimybę paragauti kubietiškos virtuvės patiekalų, išbandėme keletą. Atradau naują vaisių guavą. Tačiau kelionėse turime griežtas taisykle ir nedegustuojame to, ko nepažįstame. Dažniausiai mėgavomės kokosu ir kokosų pienu – mūsų šeimai tai skaniausias riešutas“, – kalbėjo pašnekovė.

Iš Kubos ji parsivežė ir keletą suvenyrų, populiariausios buvo įvairios kriauklės, vadinamos „jūros doleriais“.

„Man, kaip kriauklių mėgėjai, vienas viešbučio svečias netikėtai padovanojo didžiulę kriauklę, kurią buvo prieš keletą dienų ištraukęs iš vandenyno“, – pasakojo Inga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius