Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingrida Martinkėnaitė: ramybės neduoda sveikatos problemos (papildyta liepos 2 d.)

Gyveni sau laimingas ir vieną dieną netikėtai sužinai, jog turi nemalonių pojūčių keliančią alergiją. Štai taip nutiko grupės „69 danguje“ narei I. Martinkėnaitei (32), kuri griebėsi visų priemonių, kad sumažintų nepatogumų keliančias sveikatos problemas.
Ingrida Martinkėnaitė
Ingrida Martinkėnaitė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Ingrida, kokiais negalavimais skundiesi?

Nežinau, kas čia mane užpuolė, tačiau pastaruoju metu sveikata visai sušlubavo – dažnai prastai jaučiuosi. Įtariu, kad man alergija. Viskas prasidėjo dar pavasarį, kai su „69 danguje“ merginomis vykome į koncertinę kelionę į Didžiąją Britaniją, o vėliau į Kanus (į Prancūziją). Kadangi tose šalyse viskas sužaliuoja anksčiau, ten pirmą kartą ir pajutau nemalonius pojūčius: pradėjau sloguoti, čiaudėti, ėmė smarkiai perštėti, traiškanoti akys.

Tada ir pradėjai įtarti, kad Tau alergija žiedadulkėms?

Tiesą pasakius, ilgai nesupratau, kas su manimi darosi. Negalėjau patikėti, kad man alergija, nes niekada gyvenime dėl šios problemos nesiskundžiau. Kadaise buvo pasirodžiusi alergija vynuogėms, tačiau tąkart viskas labai greitai praėjo. O dabar panašu, kad bėdos taip greitai nesibaigs (atsidūsta).

Ar jau kreipeisi į medikus?

Taip, buvau pas gydytoją, nes ne tik mane, bet ir dukrytę Mariją kamuoja ta pati bėda. Tačiau mums kol kas nenustatė alergijos židinio. Sunku atsekti, nuo kokių augalų ar chemikalais apipurkštų produktų pasirodo nemalonūs simptomai. Juk visos dulkelės skraido ore ir per mūsų kvėpavimo takus patenka į organizmą. Manau, problema yra ta, kad dar per mažai žmonių Lietuvoje propaguoja ekologišką gyvenimo būdą. Turbūt idealiausia išeitis būtų kažkokiu būdu išvalyti orą – apie tai reikėtų susimąstyti kiekvienam.

Kaip gydaisi negalavimus?

Iki šiol išbandžiau tik jūros druskos purškalą nosiai valyti. O traiškanotas akis gydausi žolelėmis. Dažniausiai darausi ramunėlių ar žaliosios arbatos kompresus. Turiu pasakyti, kad jie padeda. O kad organizmas jaustųsi dar geriau, vasarą leidžiu Palangoje kartu su  „69 danguje“ merginomis. Lietuvos pajūrį paskelbėme savo vasaros rezidencija.

Bet ar koncertų metu nejauti diskomforto, kai netikėtai imi čiaudėti, pūsti nosį, kosėti?..

Pasiruošiu dar prieš koncertą: jei paūmėja sloga, nusiperku vaistų, apsiginkluoju nosinaitėmis. Laimė, sveikatos problemos kamuoja ne nuolatos – savijauta tai pagerėja, tai suprastėja. Stengiuosi prisitaikyti prie nepatogumų.

Adelė Karaliūnaitė (56)
„Susidraugaukite su vandeniu“

„Žiedadulkių suaktyvėjimo laikotarpiu susidraugaukite su vandeniu. Dažniau prauskitės, skalbkite drabužius, šveiskite namus, grįžę iš lauko iškart persirenkite. Namuose sudrėkinkite užuolaidas – žiedadulkės mažiau prie visko kibs“, – sako žolininkė A. Karaliūnaitė. Moteris įsitikinusi, kad švara ir higiena gali padėti sumažinti nemalonius alergijos sukeltus simptomus.
Adelė mano, kad, norint išvengti žiedadulkių antplūdžio ir atsikratyti kosulio, čiaudulio bei slogos, patartina augmenijos žydėjimo laikotarpiu nekelti kojos iš namų. „Tai sunkus, bet tikrai veiksmingas būdas“, – tikina žolininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius