-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete plinta filmukas apie informacinių technologijų žalą santykiams: „Mes – idiotų karta. Telefonai protingi, o žmonės kvaili“

Internete pastarosiomis dienomis žaibiškai plinta socialinis filmukas, kuriuo bandoma atkreipti žmonių dėmesį į priklausomybę nuo išmaniųjų technologijų ir socialinių tinklų.
Filmuko „Look Up“ ištrauka
Filmuko „Look Up“ ištrauka / Kadras iš „Youtube“

Šis prieš kiek daugiau nei savaitę „YouTube“ tinkle paviešintas filmukas peržiūrėtas jau 20,7 mln. kartų ir kasdien juo dalijasi tūkstančiai įvairiausių socialinių tinklų vartotojų. Ironiška tai, kad filmukas kaip tik ragina žmones mažiau laiko praleisti įlindus į išmaniuosius telefonus bei atsigręžti į natūralų bendravimą.

Mes esame idiotų karta: telefonai protingi, o žmonės kvaili, – šių dienų ironiją įžvelgia filmuko autorius Gary Turkas.

Pamokomojo filmuko kūrėjas Gary Turkas bando atkreipti dėmesį, kad apsikrovę išmaniaisiais telefonais, planšetiniais kompiuteriais ir įvairiausiomis programėlėmis žmonės vis mažiau bendrauja vieni su kitais. Ši mintis bandoma perteikti per gražią meilės istoriją, kuri būtų galėjusi užsimegzti tarp dviejų jaunuolių: reikiamo adreso ieškantis vaikinas paprašo pro šalį einančios merginos pagalbos ir taip jiedu susipažįsta, įsimyli vienas kitą, vėliau nutaria tuoktis, įsigyja pirmąjį namą, susilaukia vaikų, anūkų, o senatvėje moteris pasidžiaugia, kad jai labai pasisekė, jog tą dieną prieš daug metų ją gatvėje sustabdė pasiklydęs vaikinas.

Vėliau parodomas ir kitas istorijos variantas: tas pats vaikinas reikiamo adreso ieško įsmeigęs akis į navigacinę programėlę išmaniajame telefone ir nė nepastebi pro šalį praeinančios merginos.

Tai tik vienas pavyzdys galimo scenarijaus, kurį žmonės gali pražiopsoti žiūrėdami į kažokį prietaisą vietoj to, kad būtų dažniau pakėlę akis ir gyventų tikrą gyvenimą.

„Mes esame idiotų karta: telefonai protingi, o žmonės kvaili“, – šių dienų ironiją įžvelgia Gary Turkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius