Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irūna: seriale „Drąsos kaina“ turiu perlipti save (nuotraukos)

Pliaupiant lietui, o kiek vėliau nušvitus saulei Vilniuje buvo pristatytas jau dabar skandalingu vadinamas serialas „Drąsos kaina“. Bene daugiausia dėmesio gavo kino debiutantė ir serialo žvaigždė – Irūna Puzaraitė, kuri seriale kuria sunkaus charakterio nepilnametės Linos vaidmenį.
Skandalingo serialo „Drąsos kaina“ aktoriai Irūna Puzaraitė ir Rolandas Boravskis
Skandalingo serialo „Drąsos kaina“ aktoriai Irūna Puzaraitė ir Rolandas Boravskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Galbūt pirmą kartą lietuviškas serialas taip atvirai kalba apie Lietuvos socialines problemas, skaudulius, kuriuos mes visi gerai žinome. Nors šiuo serialu nenorima tiksliai atkurti istorijos ir visi personažai yra išgalvoti, nenuslėpsi, kad serialas yra apie tai, apie ką labai daug šiemet buvo kalbėta Lietuvoje: apie prievartą prieš vaikus, apie santykius teismuose ir abejotinus teisėsaugos veiksmus“, – pristatydamas serialą, pasakojo jo režisierius Alvydas Šlepikas.

Džiaugdamasis visa aktorių komanda, režisierius komplimentų negailėjo I. Puzaraitei, kuri, anot jo, prideda serialui populiarumo.

„Džiaugiuosi, kad šiam serialui pavyko surinkti tokią aktorių komandą. Dauguma aktorių seriale atrodys kiek kitokie, nei mes esame įpratę matyti. Norėčiau pasveikinti debiutuojančią aktorę Irūną, kuri po šio serialo, manau, bus populiari ne tik kaip dainininkė, bet ir kaip puiki aktorė, – gyrė A.Šlepikas. – Jos šiame seriale tikrai labai daug. Ji puikiai susitvarko su savo vaidmeniu, puikiai vaidina kartu su profesionaliais aktoriais. Belieka žavėtis, kad mergina turi tiek talentų.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Skandalingo serialo Drąsos kaina aktoriai prisistatė žiniasklaidai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Skandalingo serialo „Drąsos kaina“ aktoriai prisistatė žiniasklaidai

Irūna seriale vaidina mokyklą metusią ir kavinėje padavėja dirbančią Liną, kuri, būdama nepilnametė, pastoja nuo „vietinio elito“ atstovo Vito.

„Mano herojė – labai negera, neigiama, neišauklėta, vulgaroka, neklausanti tėvų. Iš manęs filmo kūrėjai reikalauja, kad būčiau kuo įvairesnė ir netapčiau nuobodi, – išdavė Irūna, tikindama, kad nebijo dėl savo reputacijos. – Manau, protingi žmonės supras, kad čia – kinas, vaidyba. Bet žinau, kad bus visko, todėl esu pasiruošusi viskam.“

Mergina, į filmo pristatymą atvažiavusi su seserimi, grupės „Studentės“ nare Ineta, neslėpė, kad seriale daug „aštrių“ scenų, pareikalavusių ryžto ir drąsos.

„Buvo scenų, kai širdelė drebėjo, kai reikėjo perlipti save, kai buvo labai nemalonu vaidinti, bet juk niekas čia manęs per prievartą nevarė. Pusmetį pabūsiu Lina, o po to vėl liks tik Irūna. Manau, žmonės atsirinks“, – atviravo debiutuojanti aktorė.

Perskaičius scenarijų, dainininkei atrodė, kad sunkiausia bus apsiverkti – tai vienintelė scena, kurią ji repetavo namuose.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Skandalingo serialo Drąsos kaina aktoriai prisistatė žiniasklaidai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Skandalingo serialo „Drąsos kaina“ aktoriai prisistatė žiniasklaidai

„Teksto nesimokau. Stengiuosi tik prieš pat vaidinant jį pasiskaityti, kad išliktų gyvumas. Dabar jau žinau, kad iškalti teksto nereikia – netgi negalima. Ir prieš veidrodį nei karto nevaidinau, – pasakojo I.Puzaraitė. – Labiausiai jaudinausi, kaip reikės seriale apsiverkti. Tai vienintelis dalykas, kurį bandžiau namuose. Ir žiūrėjau į vieną tašką, ir galvojau apie kažką liūdną, ir muziką pasileidau... „Na, Irūna, verk!“ Ir nieko! O kai seriale reikėjo – kažkaip susigraudinau.“

Sesė Ineta prisipažino labai laukianti serialo, nes jai labai smalsu pamatyti, kaip Irūna jame vaidina. Premjeros laukia ir merginų tėvai.

„Tėvai dar tiksliai nežino, koks ten vaidmuo, koks personažas, ką aš ten darau. Bet jie visada mane palaiko – manau, kad ir dabar mane supras, – svarstė Irūna. – Jie džiaugiasi, kad aš supratau, jog esu savo kelyje – tiek vaidyba, tiek dainavimas yra mano vėžės. Jie džiaugiasi mano nuopelnais ir laimėjimais. Jų dėka einu pirmyn.“

Serialas „Drąsos kaina" bus rodomas pirmadieniais-ketvirtadieniais 19.10 val. naujajame TV3 sezone.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Skandalingo serialo Drąsos kaina aktoriai prisistatė žiniasklaidai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Skandalingo serialo „Drąsos kaina“ aktoriai prisistatė žiniasklaidai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius