-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išsiaiškinta, koks seksas geriausias ir kodėl

Mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 544 seksualiai aktyvūs vyrai ir moterys ir išsiaiškino, koks seksas pats geriausias, rašo „The Times of India“.
Seksas
Seksas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Seksas

Seksas supurto gyvenimo rutiną

Savanoriams buvo pasiūlyta užpildyti anketas, kuriose pateikti klausimai apie seksualinį pasitenkinimą ir sekso motyvaciją. Tarp visų galimų lytinio akto priežasčių buvo paminėtas lytinis susijaudinimas, aukštesnė savivertė, kerštas, noras sumažinti stresą, sudeginti kalorijas, išmėginti naujus metodus ir santuokinis įsipareigojimas. Tyrimo rezultatai parodė, kad dauguma respondentų patyrė daugiau malonumų, kai mylėjosi iš meilės ir pareigos jausmo, o ne dėl materialinės naudos ar išskaičiavimo ir dėl noro užkariauti trokštamą partnerį.

Be to, paaiškėjo, kad moterys buvo labiau patenkintos, kai mylėjosi vien iš malonumo nei ieškodamos naujos patirties. O intymus suartėjimas, norint pakelti savo savivertę arba gauti kažkokios naudos, pavyzdžiui, darbą, buvo susijęs su gerokai mažesniu pasitenkinimo gavimu. Mokslininkai taip pat išsiaiškino ir sekso motyvaciją bei jo naudingumą dėl kelių priežasčių. Pirmiausia jis supurto gyvenimo rutiną, kasdienybę, todėl jis tampa mažiau monotoniškas. Be to, seksas priverčia dirbti kūną ir smegenis taip, kaip nepajėgia to padaryti nei vienas kitas tradicinis fizinis užsiėmimas ar pratimai.

Daugiau kalorijų sudeginama mylintis, nei kilnojant svarsčius

Seksas taip pat padeda organizmui aktyviau perdirbti endorfinus, žinomus kaip keliančius nuotaiką hormonus. Šis pakilimas įvyksta cheminiame lygmenyje ir nereikalauja jokių papildomų priedų. Be to, jei žmogus nori nusiraminti, seksas taip pat padeda tai padaryti greičiau, nei vaistai. Prieš patiriant orgazmą, smegenys perdirba oksitocinus – hormonus, raminančius nervus. Sekso metu taip pat perdirbamas ir moteriškas hormonas estrogenas, padedantis atsikratyti ar palengvinti moteriškas ligas: menstruacijas, menopauzę ir pan.

Atliktas ne vienas tyrimas parodė, kad kasdienis seksas gali padėti atsikratyti antsvorio, kadangi sudeginama tiek kalorijų, kiek paprastai bėgant bėgimo takeliu, plaukiojant baseine ar kilnojant svarsčius nesudegintum. Svarbiausia, seksas padeda organizmui pagaminti kolageną, turintį didelę reikšmę tam, kad žmogaus oda būtų lygi ir švelni it šilkas. O kitas seksualinio aktyvumo produktas – progesteronas – padeda  įveikti regos problemas.

Mėgstantiems seksą – daugiau galimybių išvengti rimtų ligų

Mokslininkai, atlikę ne vieną tyrimą, priėjo prie išvados, kad orgazmas daro įtaką smegenų aktyviai veiklai.

Be to, seksas stiprina imunitetą. 2009 metais vasario mėnesį Notingemo universiteto mokslininkai padarė išvadą, kad vyrams, nuolat turintiems intymių santykių (tris ar keturis kartus per savaitę), daugiau galimybių išvengti prostatos vėžio vystymosi ir kitų rimtų ligų. O kitais tyrimais įrodyta, kad seksas ne tik sustiprina žmogaus imuninę sistemą, bet tuo pačiu sumažina ir infekcinių ligų – peršalimo, gripo riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius